به گزارش نبض وطن، مهدی جمالینژاد روز یکشنبه (۱۷ فروردین) در ویژهبرنامه زنده بهار دلنشین که از طریق سیمای مرکز اصفهان پخش شد، در مورد آخرین آمار ستاد خدمات سفر در ایام نوروز ۱۴۰۴ در تردد و اقامت گردشگران اظهار کرد: تردد وسایل نقلیه از ابتدای فعالیت این ستاد تا ۱۵ فروردینماه با افزایش تقریباً یکدرصدی، از ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار خودرو به بیش از ۲ میلیون و ۱۱۳ دستگاه خودرو رسید.
وی افزود: میزان اقامت گردشگران ۲ میلیون و ۱۸۰ نفر در سال گذشته بوده که امسال به ۲ میلیون و ۲۴۰ هزار نفر رسیده که رشد ۲.۷ درصدی را نشان میدهد.
استاندار اصفهان در مورد بازدید گردشگران نوروزی گفت: امسال با رشد بازدید از جاذبههای گردشگری مواجه بودیم و تعداد کل بازدیدها از ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در سال گذشته، امسال به ۹ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر و رشد پنج درصدی داشته است.
وی در مورد نظارت کلی از فروش بلیت و نیز اماکن گردشگری بیان کرد: از یک هزار و ۹۲ مورد نظارت بر فروش بوده و این مورد امسال به ۳ هزار و ۷۹۳ بوده است.
جمالینژاد افزود: فروش بلیت اماکن تاریخی نوروز امسال نیز با رشد ۲۵ درصدی، از ۵۵۳ هزار به ۶۹۳ هزار بلیت افزایشیافته است.
اصفهان؛ پیشتاز در شاخصهای سبز گردشگری
وی افزود: برخلاف برخی استانها که با کاهش آمار مواجه بودند، اصفهان در تمام چهار شاخص اصلی (تردد، اقامت، بازدید و فروش بلیت) رشد مثبت داشته و در رتبهبندی ملی، عملکردی ممتاز دارد.
استاندار اصفهان با اشاره به تلاش برای توزیع متوازن گردشگر در طول سال به برنامهریزی برای پرهیز از تمرکز مسافران در ایام خاص، گفت: هدف ما پر بودن هتلها و جاذبههای اصفهان در تمام ۱۲ ماه سال است و با برگزاری رویدادهای متنوع، میخواهیم از افت گردشگری در فصلهای کم مسافر جلوگیری کنیم.
وی با اشاره به خبر خوب تمرکز ویژه بر توسعه گردشگری شرق اصفهان افزود: با برنامهریزی برای مناطق کمبرخوردار مانند ورزنه، کوهپایه، خور و بیابانک، بستههای سرمایهگذاری و گردشگری ویژهای طراحی شده تا اشتغال پایدار و رونق اقتصادی ایجاد شود.
جمالینژاد در ادامه صحبتهای خود به چالشها و فرصتها اشاره کرد و گفت: باوجود نبود آب در زایندهرود در ایام تعطیلات گذشته، امسال این چالش مدیریت شد و همچنین، پیگیری تسهیل مقررات برای جذب سرمایهگذاران بخش گردشگری در دستور کار قرار دارد.
تشکیل قرارگاه ویژه برای تسهیل سرمایهگذاری در استان اصفهان
جمالینژاد اظعار کرد: ما با چالشهای زیادی در زمینه فروش داخلی و صادرات روبهرو هستند و باید با اقدامات جسورانه و خلاقانه این مشکلات را حل کنیم.
وی افزود: صنایعدستی اصفهان، از جمله قلمزنی، خاتمکاری و فرش، دارای ارزشهای هنری و اقتصادی بالایی هستند، اما نیازمند معرفی بهتر و تسهیل فرایند فروش و صادرات هستند.
استاندار اصفهان در پاسخ به سؤال چگونگی رفع معضلات هنرمندان صنایعدستی گفت: در این مدت پنج ماه در جلسات مختلفی حضور پیدا کردم، چه شورای گفتوگو با بخش خصوصی، چه هنرمندان، تقریباً در این مدت هیچ مجموعهای نبوده که نداشته باشم و بارها با هنرمندان صنایعدستی، گردشگری و جریانهای سیاسی، دانشآموزان و دانشجویان جلسه داشتهام.
وی با بیان اینکه پس از تجربه کاری چندین ساله مشکلات همچنان به قوت خود باقی است، افزود: به نظرم میرسد فعالان در حوزه صنایعدستی باید گفتمان را تغییر بدهند و این در حالی است که اکنون ما سرمایهگذاری برای تولید بهتر از صنعت نداریم و در این زمینه باید تصمیمات جسورانه بگیریم.
جمالینژاد نیز در این برنامه با اشاره به شعار سال مبنی بر «سرمایهگذاری برای تولید»، از سرمایهگذاران داخلی و خارجی دعوت کرد تا در استان اصفهان حضور یابند.
وی گفت: ما آمادهایم هرگونه موانع اداری و فرایندهای پیچیده را برطرف کنیم تا سرمایهگذاری با سهولت انجام شود.
استاندار اصفهان تأکید کرد: هدف ما ایجاد اشتغال، رونق تولید و توسعه اقتصادی عادلانه است و از همه سرمایهگذاران میخواهیم با اطمینان به اصفهان بیایند و در این مسیر همراه ما باشند.
وی در ادامه صحبتهای خود بر لزوم فرهنگسازی برای استفاده از صنایعدستی داخلی تأکید کرد و گفت: متأسفانه برخی خانوادهها ترجیح میدهند از محصولات خارجی استفاده کنند، درحالیکه صنایعدستی اصفهان از کیفیت و زیبایی منحصربهفردی برخوردار است.
تشکیل قرارگاه ویژه برای تسهیل سرمایهگذاری
جمالینژاد از تشکیل قرارگاهی ویژه برای رفع موانع سرمایهگذاری خبر داد و گفت: این قرارگاه باهدف روانسازی فرایندها و حمایت از سرمایهگذاران تشکیل شده است و ما بهصورت جدی با هرگونه سنگاندازی برخورد خواهیم کرد.
وی همچنین از ابلاغ دستورالعملی به تمام ادارات استان و نیز فرمانداریها برای تسهیل جذب سرمایهگذاری خبر داد و خواستار همکاری همه دستگاههای اجرایی در این زمینه شد.
استاندار اصفهان با تأکید بر شعار سال از همه مسئولان و مردم خواست تا برای تحقق «سرمایهگذاری برای تولید» همکاری کنند تا شاهد رشد و پیشرفت استان اصفهان باشند.
جمالینژاد اظهار کرد: بر اساس گزارشهای اخیر سازمان میراثفرهنگی و گردشگری، استان اصفهان بهعنوان یکی از پیشروترین استانهای کشور در کاهش تلفات جادهای و ارتقای کیفیت خدمات گردشگری شناخته شده است.
وی با اشاره به روند کاهشی تلفات جادهای در سالهای گذشته، اعلام کرد: در دهه ۸۰ استان اصفهان شاهد افزایش تلفات جادهای بود، اما با اجرای برنامههای هدفمند مسئولان استان هم قسم شدند که این آمار را کاهش دهند؛ لذا از تعداد ۲۲ هزار نفر تلفات جادهای به ۱۶ هزار نفر در سال ۹۶-۹۷ کاهش یافت.
استاندار اصفهان گفت: متأسفانه از آن سال، مجدداً شاهد افزایش تلفات بودیم، اما امسال استان اصفهان با کاهش قابلتوجهی در این زمینه روبهرو شده است.
وی افزود تمام تلاش در استانداری اصفهان این بوده که با بهبود زیرساختها و برنامهریزی دقیق، شیرینی سفر را برای مسافران افزایش و تصادفات را کاهش دهیم و خوشبختانه اصفهان علیرغم رشد تلفات جادهای در کشور، بهترین عملکرد را داشته است.
جمالینژاد به برنامههای متنوع فرهنگی و گردشگری این استان اشاره کرد و گفت: برنامههایی مانند بازارچه صنایعدستی با حضور ۶۰۰ هنرمند، نمایشگاههای محلی در شهرستانهایی مانند فریدونشهر، گلپایگان و ورزنه و نیز سمیرم رویدادهای منحصربهفرد استقبال بیسابقهای از سوی خانوادهها داشته است.
وی همچنین به ضریب ماندگاری بالای مسافران در شهرهایی مانند کاشان اشاره کرد و گفت: کاشان با ضریب ماندگاری ۲.۷ روز، یکی از بالاترین نرخها در کشور را دارد و این نشاندهنده جذابیت بالای گردشگری و خدمات ارائهشده در این استان است.
استاندار اصفهان با اشاره به یک رویدادهای بینالمللی در اردیبهشتماه جاری گفت: امسال هم قسم شدیم که افزایش گردشگران داخلی و خارجی را داشته باشیم و هممیهنان نیز باید دراین زمینه همکاری داشته باشند.