• امروز : دوشنبه - ۲۸ آبان - ۱۴۰۳

وزیر میراث فرهنگی: سالانه موظف به افتتاح ۱۰۰ هتل هستیم

  • کد خبر : 98978
  • 28 آبان 1403 - 11:03
وزیر میراث فرهنگی: سالانه موظف به افتتاح ۱۰۰ هتل هستیم
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: در کشور ۱۴۳۰ هتل داریم که بسیاری از آن‌ها شرایط لازم یک هتل برای جذب توریست را ندارند و ما موظفیم سالانه ۱۰۰ هتل افتتاح کنیم.

به گزارش نبض وطن به نقل از فارس، رضا صالحی امیری شامگاه گذشته _یکشنبه بیست‌وهفتم آبان_ در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه خبر اظهار کرد: وزارت میراث فرهنگی متولی دفاع از تمدن فرهنگی ایران است نقطه کانونی و تمرکز ما این است که دارای یک تاریخ و تبار طولانی هستیم که باید صیانت حفاظت و مرمت شود و به عنوان امانت به نسل‌های بعدی منتقل شود.

وی افزود: ما میراث داری هستیم که باید تمدن را به دیگر نسل‌ها منتقل کنیم؛ مجموعه متخصصین حوزه میراث فرهنگی در طول چهار دهه بیش از یک میلیون اثر را کشف کردند که ما صرفاً توانستیم ۴۰ هزار مورد از آن‌ها را ثبت کنیم؛ این سرزمین رمز و رازهایی دارد که همه کشور و همه شهرها یک سرمایه معنوی با خود به همراه دارد که می‌تواند عامل غرور و حتی می‌تواند عامل اشتغال ساز باشد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: بر اساس مطالعات جهانی، ما قطعاً جزو سه تمدن برتر جهان هستیم؛ این یک نکته بسیار با ارزشی است که کمتر در مجموعه فضای نخبگانی و اجتماعی عنوان می‌شود. اگر آموزش و پرورش این ظرفیت بزرگ را در کتاب‌ها به تصویر بکشد، جامعه احساس شکوفایی و غرور و نشاط خواهد کرد.

صالحی امیری در مورد عملکرد ۱۰۰ روزه دولت در حوزه میراث فرهنگی بیان کرد: دولت سه مأموریت اساسی را دنبال کرد مأموریت اول آن استقرار دولت بود، دومین مأموریت، دولت با تشکیل نشست‌ها و کمیسیون‌های تخصصی، اولویت‌های تمامی دستگاه‌ها را احصا کرد و در این راستا مردم تنها عنصر حیات بخش دولت هستند. دولت بدون مردم یعنی دولت بدون سرمایه اجتماعی.

وی گفت: یکی از اقدامات سه ماهه دولت مدیریت بحران بود؛ مسئله خوراک پوشاک مسکن و حمل و نقل و آموزش و بهداشت اولویت‌هایی بود که دولت در مجموعه این سه ماه توانست صلاح کار خودش قرار بدهد؛ دولت در این سه ماهه توانست مفهوم وفاق را از سطح نخبگی به سطح جامعه منتقل بکند.

وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی تاکید کرد: ۵۰۰ هزار نفر امروز در سطح کشور با شناسنامه در حال فعالیت هستند؛ حدود یک میلیون نفر در منازل که عمدتاً بانوان هستند در حال انجام فعالیت هستند. صنایع دستی در ایران تقلیدی نیست و همه آن محصول دست است که در تحول تاریخی به این نسل رسیده است. ما نیازمند سازماندهی این ظرفیت هستیم تا تولیدات در یک بستر روشن منطبق با ذائقه جهانی تولید بشود.

صالحی امیری گفت: صنایع دستی ما چند نیاز عاجل دارد؛ خوشبختانه با همت شورای عالی انقلاب فرهنگی سند جامع صنایع دستی تصویب شد که نواقص آن در زمان رفع خواهد شد که در هفته‌های آتی این سند را رونمایی خواهیم کرد. مسیر راه آینده صنایع دستی ایران در این سند تصویر کشیده شده است.

وی افزود: نکته دوم این است که در صنایع دستی ایران باید از من به ما و از ما به تشکل منتقل بشویم. ما باید این افراد را در قالب کارگاه‌های سازمان یافته که کالا تولید می‌کنند کنار هم قرار بدهیم.

وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: درسطح دوم باید یک ساختار بازاریابی در داخل شکل بگیرد؛ بیش از ۷۷۰ میلیارد دلار تجارت صنایع دستی در دنیا انجام می‌شود که سهم ما ۲۲۴ میلیون دلار است که باید آن را در صورت فعال شدن صادرات به ۱ میلیارد دلار برسانیم.

صالحی امیری گفت: یک شورای راهبردی تخصصی در صنایع دستی در وزارت خانه تشکیل شده است که سیاست‌های حوزه صنایع دستی در این شورای راهبردی تولید می‌شوند.

وی افزود: بر اساس مطالعات سازمان‌های بین‌المللی گردشگری ایران در جذابیت رتبه هفتم اما در مطالعات خودمان جز سه کشور اول جذابیت هستیم؛ ما جزو محدود کشورهایی در جغرافیای جهان هستیم که هم گردشگری میراثی و تاریخی ما و هم جنگل‌های ما بسیار بی‌نظیر هستند. تأمین زیر ساخت‌ها بسیار مهم هستند.

وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی بیان کرد: ۲۷۰۰ پروژه هتل در حال ساخت توسط سرمایه‌گذاران است و دولت مداخله ندارد؛ ۵۷۰ هزار میلیارد تومان بخش خصوصی در گردشگری هزینه کرده است. طبق برنامه هفتم الزام داریم ۱۰۰ هتل به هتل‌ها اضافه کنیم.

وی ادامه داد: در کشور ۱۴۳۰ هتل داریم که بسیاری از آن‌ها شرایط لازم یک هتل برای جذب توریست را ندارند و ما موظفیم سالانه ۱۰۰ هتل افتتاح کنیم.

صالحی گفت: امروز چین ۱۶۰ میلیون توریست به سراسر دنیا می‌فرستد و سهم ما ۶۰ هزار است. از آنجا که ما با چینی‌ها هیچ مشکل سیاسی و اجتماعی و فرهنگی نداریم نداریم باید با دیپلماسی فعال و معرفی جذابیت‌های ایران از ۱۶۰ میلیون گردشگر سهم خودمان را برداریم.

وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی گفت: چین و هند که مجموعاً حدود ۳ میلیارد جمعیت جهان را دارند به تنهایی می‌توانند صنعت گردشگری ما را متحول کنند؛ تمام حوزه خلیج فارس علاقه‌مند سفر به ایران هستند. کشور آذربایجان با توجه به نزدیکی فرهنگی و دینی ظرفیت خوبی برای حوزه گردشگری ما است.

صالحی بیان کرد: منافع مردم و منافع حاکمیت باید با هم تأمین شود و این دو با یکدیگر هیچ تعارضی ندارند.

لینک کوتاه : http://www.nabzevatan.ir/?p=98978

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.