• امروز : پنج شنبه - ۲۴ آبان - ۱۴۰۳

صالحی: پیشران علم در تمدن اسلامی کتابخانه‌ها هستند

  • کد خبر : 98516
  • 24 آبان 1403 - 10:16
صالحی: پیشران علم در تمدن اسلامی کتابخانه‌ها هستند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه پیشران تمدن اسلامی علم بوده است، گفت: پیشران علم در تمدن اسلامی کتابخانه‌ها بودند. با این نگاه مسیر علم در راه کتاب و کتابخانه‌ها مشخص می‌شود. می‌تواند چشم‌انداز آینده فعالیت‌های فرهنگی از این مسیر و با این نگاه باشد.

به گزارش نبض وطن، سیدعباس صالحی در آیین ملی بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار در روزی که با همین نام در تقویم ثبت شده، ۲۴ آبان ۱۴۰۳ در تالار وحدت با تاکید به حضور مسعود پزشکیان رئیس جمهور در نخستین ماه‌های خدمت در جمع کتابداران گفت: نخستین آیات قران به کتاب اشاره دارد، ادامه آیات نیز در همین زمینه قابل توجه است، در این آیات در کنار نعمت آفرینش، نعمت دانش مطرح می‌شود و مسیر تمدن‌سازی اسلام را نشان می‌دهد.

وی با تاکید بر جامعه و تمدن نبوی در توجه به کتاب و کتابخوانی بیان کرد: این نگاهی بوده است که جامعه و تمدن نبوی را شکل داد. تمدن‌های بشری در تاریخ بشر پیشران‌هایی داشتند و پیشران تمدن اسلامی علم بوده است و پیشران علم در تمدن اسلامی کتابخانه‌ها بودند. با این نگاه، کتاب و کتابخانه‌ها مسیر علم هستند و چشم‌انداز آینده فعالیت‌های فرهنگی می تواند از این مسیر و با این نگاه باشد.

باید عمر طبیعی و علمی انسان با هم تقارن داشته باشد

صالحی اظهار داشت: انسان دو نوع عمر دارد؛ یکی عمر طبیعی و بیولوژیک و دوم عمر علمی که عمر علمی ما باید با عمر طبیعی مان تقارن داشته باشد. عمر علمی با دو مشکل رو به رو است و با دو اجبار مواجه می‌شود، این عمر موقت و ناپایدار است و دوم اینکه محدود به زمان مدرسه و دانشگاه است. کتاب و کتابخانه راه فرار از این محدودیت‌ها است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در این حوزه است که امتداد عمر علمی در طول و عمق پیش می‌آید کتاب و کتابخوانی در اینجا فرصت می‌سازد.

او با بررسی نگاه کلان جامعه‌سازی و تمدن‌سازی در حوزه کتاب و کتابخوانی بیان کرد: اگر بخواهیم عمر علمی و طبیعی تقارن داشته باشد، نیاز به کتاب کتابخوانی و کتابخانه است. ما جامعه ای هستیم که از جامعه شفاهی سنتی به جامعه شفاهی صوتی رفتیم، جامعه شفاهی خطاهای زیادی دارد در گذر سریع از جامعه سنتی به جامعه صوتی نیاز به کتابخوانی داریم.

صالحی با تاکید به سند کتابخوانی که در ماه‌های گذشته تصویب شد، ادامه داد: این سند می‌تواند به روند کتابخوانی کمک کند. اضلاع اصلی کتابخوانی مولف، ناشر، کتابفروشی، کتابخانه و کتابدار است و این اضلاع می‌تواند کتابخوانی را ترویج دهد.

به گفته او مسائل معیشتی کتابداران جایگاه ویژه‌ای دارد و این مساله اغراق آمیز نیست.

لینک کوتاه : http://www.nabzevatan.ir/?p=98516

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.