به گزارش نبض وطن، کوروش خسروی در دومین جلسه شورای انرژی در سال جدید اظهار کرد: در این نشست موضوعات کلانی از جمله راهکارهای کاهش آسیبهای ناشی از قطع برق به بخش کشاورزی و صنعت مورد بحث قرار گرفت و نمایندگان وزارت جهاد کشاورزی، شرکتهای برق و دیگر نهادهای مرتبط در این نشست حضور داشتند تا راهحلهای عملی برای مدیریت بحران کمبود برق ارائه دهند.
وی افزود: یکی از محورهای اصلی این جلسه، بررسی مشکلات کشاورزان ناشی از قطعیهای مکرر برق بود که باتوجهبه مصرف ۷۱۰ مگاواتی چاههای کشاورزی در استان (که نزدیک به ۴۰۰ مگاوات آن با قطعی همراه است)، تأکید شد که برنامهریزی دقیقی برای جلوگیری از اختلال در آبیاری و کاهش خسارت به محصولات انجام شود.
معاون اقتصادی استاندار اصفهان تصریح کرد: هدف اصلی از این اقدام حفظ بهرهوری کشاورزان و جلوگیری از آسیب به سرمایهگذاریهای آنان عنوان شد.
وی ادامه داد: همچنین در این نشست گزارشی از وضعیت سوخت صنایع و پیشبینی نیاز سوخت ژنراتورها در استان بهویژه در ایام پیک مصرف برق مطرح شد؛ زیرا این ژنراتورها نقش مهمی در جبران ناترازی برق دارند و حمایت از آنها برای تأمین پایدار انرژی در صنایع و فناوریهای نوین ضروری است.
خسروی در بخش دیگری از این جلسه، به نقش شرکتهای دانشبنیان در کاهش مصرف آب و برق اشاره کرد و گفت: یک شرکت فعال در این حوزه با ارائه راهکارهای نوین، گامهای مؤثری در بهینهسازی مصرف انرژی در صنعت و کشاورزی برداشته است.
وی با اشارهبهنزدیک شدن به فصل گرم سال و افزایش احتمال قطعیهای برق، بیان کرد: شورای انرژی بر لزوم برنامهریزی فوری برای مدیریت بحران تأکید دارد و انتظار میرود با اجرای این راهکارها، آسیبپذیری بخشهای حیاتی مانند کشاورزی و صنعت به حداقل برسد.
معاون اقتصادی استاندار اصفهان همچنین اضافه کرد: مجوز لازم برای آغاز پروژههای مرتبط با صنایع فولاد و تأمین انرژی در حال بررسی است و این طرح که با تأییدیه وزارت نیرو در حال پیگیری است، شامل برنامهای برای تخصیص منابع سوختی؛ مانند گازوئیل به شرکتهای فعال در حوزه برق و صنعت میشود.
وی بیان کرد: پیشبینی میشود فرایند اجرای این پروژهها، بهویژه در بخش فولاد، تا یک سال به طول بینجامد.
خسروی خاطرنشان کرد: در صورت تصویب نهایی، این پروژه میتواند تأثیر قابلتوجهی بر روند توسعه صنعتی و تأمین انرژی پایدار در منطقه داشته باشد.