به گزارش نبض وطن به نقل از آکسیوس، تعرفه ها، یک ابزار اقتصادی گاه مبهم، قدرت عظیمی دارند به ویژه زمانی که اینطور به طور گسترده وضع شوند. ترامپ درست میگوید که بسیاری از کشورها در اعمال تجاری ناعادلانه شرکت میکنند و جهانیشدن بخشهای کلیدی پایگاه صنعتی آمریکا را خالی کرده است ولی این رگبار تاریخی تعرفهها حتی علیه جزایر خالی از سکنه و مناطق فقیرنشین نیز به نفع ایالات متحده نیست.
ترامپ بر این باور است که بر اساس نظر مردم اقدام میکند و مایل است نظم اقتصادی جهانی را بدون توجه به هزینهاش بهطور بنیادی بازسازی کند ولی این هزینهها احتمالاً بیش از تصور ترامپ خواهند بود.
ترامپ از شرکتهای آمریکایی دعوت کرده تا تقاضای کالاهای مصرفی سایر کشورها را جبران کنند ولی این شرکتها نمیتوانند یک شبه این کار را انجام دهند.
یکی از دلایل اصلی کسری تجاری آمریکا این است که این کشور دههها زمان خود را صرف تبدیل شدن به یک اقتصاد خدماتی کرده است و سعی کرده کالاهای دیگر را از سایر کشورها تهیه کند. در دهه ۱۹۷۰، یک چهارم آمریکاییها در بخش تولید کار میکردند ولی در حال حاضر کمتر از ۱۰ درصد این کار را انجام میدهند.
به عبارت سادهتر آمریکا از اقتصاد تولیدمحور فاصله گرفته است و اگر بخواهد در کوتاه مدت به این روش بازگردد باید هزینههای بسیاری را متحمل شود.
به گفته «بن آرمسترانگ» از مرکز صنعتی MIT چیزهایی مانند آهنرباها که برای باتری ها و سایر فناوری های الکترونیکی ضروری هستند در داخل آمریکا تولید نمیشود و اگر خود آمریکا بخواهد اینها را تولید کند باید زمان زیادی در بازیابی زیرساختهای آن صرف کند. در واقع آمریکا ظرفیت ساخت و ساز را از دست داده است.
این بدان معناست که حداقل در کوتاه مدت، همه چیز از لباس گرفته تا قهوه و آیفون احتمالاً گرانتر خواهد شد.
بسیاری از شرکتهای آمریکایی در چنین وضعیتی انتظار رکود و حتی ورشکستی را دارند. آخرین گزارش وال استریت مبنی بر رکود شدید اقتصادی است و هنوز دولت ترامپ برای جبران این رکود و ضربه اقتصادی طرحی ارائه نکرده است.
«جروم پاول»، رئیس بانک مرکزی آمریکا طی سخنانی گفت که تعرفههای بیشتر از حد انتظار منجر به تورم بالاتر و کاهش رشد اقتصادی خواهد شد و این روند نزولی در طولانی مدت ادامه خواهد یافت. پاول از بحران اقتصادی صحبت نکرد ولی گفت که کارشناسان اقتصادی انتظار دارند در افق طولانیتر آمریکا با یک بحران تورمی روبرو خواهد شد.