به گزارش نبض وطن، ایوب درویشی امروز شنبه _شانزدهم فروردین_در دومین جلسه شورای اطلاعرسانی استان اصفهان اظهار کرد: این شورا باید بهصورت جدی و کاربردی فعال و از برگزاری جلسات بدون نتیجه اجتناب گردد، ضمن اینکه دبیرخانه این شورا موظف است با هماهنگی دبیر مربوطه، اولویتها را مشخص و پیگیری کند.
وی افزود: یکی از نکات کلیدی مطرحشده، لزوم احیای زایندهرود بهعنوان یک گفتمان ملی است و این در حالی است که زایندهرود نهتنها نقش حیاتی در اقتصاد و کشاورزی دارد، بلکه تمدن چندین هزارساله مرکز ایران و استانهای حوزه آن را در معرض تهدید قرار داده است و نبود آب میتواند منجر به مهاجرت گسترده، تخریب ابنیه تاریخی و بحرانهای اجتماعی شود.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار اصفهان با اشاره به انعکاس واقعیتهای حوزه آب تأکید کرد: رسانهها باید به تبیین قوانین موجود مانند مصوبات ۹ مادهای شورایعالی آب و مقابله با تحریکات بین استانی و اقدامات ضدامنیتی بپردازند و این موضوع برای اصلاح افکار عمومی بیشتر رسانهای شود.
وی با اشاره به حقابههای محیطزیستی بهعنوان اولویت نخست طبق قانون، گفت: ضرورت آگاهسازی مردم درباره صرفهجویی آب شرب، بهویژه باتوجهبه چالشهای پیشرو در تابستان، مورد تأکید این معاونت است.
درویشی خواستار همکاری رسانهها و خبرنگاران برای انتشار اطلاعات کارشناسی و ایجاد امیدواری در جامعه شد و افزود: با تلاش جمعی، شرایط بهتری در آینده نزدیک محقق شود.
وی ضمن تأکید بر فعالسازی مؤثر این شورا اضافه کرد: باوجود گذشت سه ماه از اولین جلسه، این شورا هنوز به مرحله عملیاتی نرسیده و ساختار آن تکمیل نشده است. معاون سیاسی و اجتماعی استاندار اصفهان افزود: تشکیل جلسات شورای اطلاعرسانی بهتنهایی کافی نبوده و به هدف خود نمیرسد و در این راستا باید اعضای حقیقی آن انتخاب شوند تا ساختار آن تکمیل و بهصورت مستمر فعالیت کند.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار اصفهان تصریح کرد: انتظار میرود این شورا حداقل در هر ماه تشکیل جلسه دهد تا در شرایط عادی به وظایف خود از جمله اطلاعرسانی، تبیین مسائل استان و توسعه منطقه عمل کند و در مواقع بحرانی نیز واکنش سریع داشته باشد.
وی بیان کرد: شورای اطلاعرسانی باید با همین رویکرد، هماهنگی بین دستگاههای اجرایی و رسانهها را تقویت کند تا از پراکندهکاری جلوگیری شود. وی با تأکید بر نیاز به استراتژی رسانهای منسجم گفت: یکی از نکات کلیدی در موضوع اطلاعرسانی، لزوم تدوین پیوست رسانهای برای هر اقدام و تصمیم است و بحران آب بهعنوان یک مطالعه موردی نشان داد که عدم مدیریت احساسات عمومی (از جمله خشم و غم) و نبود واکنش سریع رسانهای، موجب گسترش اخبار نادرست و مظلومنمایی شده است.
درویشی افزود: شورای اطلاعرسانی باید مسئولان را بهصورت کارآمد و قوی فعال کنند تا در مواقع لازم، بدون تأخیر و بدون انتظار برای درخواست رسانهها، اقدامات اطلاعرسانی را انجام دهند.
وی عنوان کرد: در پی انتقادات از عملکرد نامناسب رسانهها در مدیریت بحران، نگرانیها درباره عدم وجود استراتژی یکپارچه در اطلاعرسانی افزایشیافته است، لذا شورای اطلاعرسانی باید به این موضوع ورود کند.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار اصفهانبا بیان اینکه در وضعیت بحران نمیتوان بهصورت سلیقهای عمل کرد، خاطرنشان کرد: باید بر اساس یک سیاست و استراتژی مشخص پیش برویم و خبرگزاریهای رسمی و حتی رسانههای آزاد باید در فضای هماهنگ قرار بگیرند؛ البته این به معنای زیرسؤالبردن استقلال رسانهها نیست، اما هماهنگی برای کنترل بحران، ضروری است.
وی با اشاره به آمارهای مختلف توسط برخی مسئولان گفت: وقتی مسئولان بدون تحلیل و رصد دقیق وارد میدان میشوند، سردرگمی و اقدامات پراکنده را به دنبال دارد و ما نیازمند سیستم هوشمندی هستیم که در کمترین زمان دادهها را تحلیل و راهکار ارائه دهد.
درویشی متذکر شد: این اظهارات در حالی مطرح میشود که برخی استانها با چالشهای مشابه در رسانهای کردن مسائل بحرانی روبهرو هستند؛ اما گاهی تا حدی بهجای روشنگری، به مظلومنمایی یا متهمسازی طرفین منجر میشوند.
وی تاکید کرد: در بحران، رسانهها نمیتوانند مستقل از یک چارچوب سیاستی عمل کنند و هماهنگی میان آنها برای مدیریت صحیح بحران حیاتی است.