به گزارش نبض وطن، شبکه خبری سی ان ان آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی اعلام کرد: قاضی بواسبرگ درخواست دولت ترامپ مبنی بر لغو دو حکم موقتی را که اوایل این ماه صادر کرد، رد کرده است. این دو حکم به دنبال توقف استفاده ترامپ از قانون دشمنان بیگانه بود.
بواسبرگ در حکمی ۳۷ صفحهای نوشت: «استفاده بیسابقه رئیسجمهوری آمریکا از قانون خارج از چارچوب معمول زمان جنگ شامل مجموعهای از مسائل حقوقی پیچیده، از جمله سؤالات اساسی و حساس در مورد میزان محدود شده قدرت قضایی در موضوعات سیاست خارجی و امنیت ملی است.»
یک دادگاه تجدیدنظر قرار است به استدلالها درباره درخواست دولت برای تعلیق حکم بواسبرگ رسیدگی کند.
شبکه خبری سی ان ان آمریکا به نقل از چهار منبع آگاه گزارش داده بود انتظار میرود دولت دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا از اختیارات گسترده در زمان جنگ برای تسریع در وعده اخراج دسته جمعی مهاجران غیرقانونی استفاده کند.
قانون کمتر شناخته شده قرن ۱۸ که به نام قانون دشمنان بیگانه مشهور است، در سال ۱۷۹۸ تصویب شد و به رئیس جمهور اختیارات فوق العاده ای برای هدف قرار دادن و حذف مهاجران غیرقانونی می دهد، اگرچه کارشناسان حقوقی استدلال کرده اند که استفاده از این اختیارات، در دادگاه با یک نبرد دشوار روبرو خواهد شد.
هدف اصلی این اقدامات ترن د آراگوا (TDA) است؛ این یک گروه جنایی سازمان یافته از ونزوئلا است که به گفته مقامات آمریکایی اکنون در این کشور و سایر کشورها فعالیت می کند و اخیراً به عنوان یک سازمان تروریستی خارجی معرفی شده است.
ترامپ در آغاز دوره ریاستجمهوری خود به دولت آمریکا دستور داده بود که این گروه ونزوئلایی را به عنوان یک سازمان تروریستی خارجی معرفی کند و از این اقدام برای اخراج افرادی که به عنوان عضو آن شناسایی شدهاند استفاده کند.
در پی آن، ترامپ به قانون دشمنان بیگانه مصوب ۱۷۹۸ علیه یک گروه ونزوئلایی استناد کرد و گفت که ایالات متحده با تهاجم یک سازمان جنایتکار که با آدم ربایی، اخاذی، جنایات سازمان یافته و قتلهای قراردادی مرتبط است، مواجه است.
ترامپ در استناد به این قانون گفت اعضای این باند «جنگ نامنظم و اقدامات خصمانه علیه ایالات متحده» با هدف بیثبات کردن کشور انجام میدهند.
«جیمز بواسبرگ» قاضی فدرال آمریکا با صدور حکمی اجرای قانون را برای ۱۴ روز به حالت تعلیق درآورد.
بواسبرگ گفت که این اقدام با توجه به اینکه اصطلاحات تهاجم غارتگرانه واقعاً به اقدامات خصمانه انجام شده توسط هر کشور و متناسب با جنگ مربوط میشود، مبنایی برای اعلامیه رئیس جمهور فراهم نمیکند.
این قاضی از دولت ترامپ خواست توضیح دهد که سرنوشت پروازهای حامل مهاجران اخراجی چه شده است و دستور داد این پروازها به آمریکا بازگردند.
رئیس جمهوری آمریکا با انتقاد از قاضی فدرال که به طور موقت مانع از اقدام دولت ترامپ در استفاده از اختیارات گسترده در زمان جنگ برای اخراج برخی از مهاجران شده بود، خواستار استیضاح او و سایر قضات شد.
ترامپ در رسانه اجتماعی خود موسوم به تروث سوشال نوشت: این قاضی، مانند بسیاری از قضات متقلب که من مجبور به حضور در مقابل آنها شدم، باید استیضاح شود!
بر اساس اعلام اداره ثبت احوال آمریکا، دولت ترامپ، وضعیت قانونی موقت ۵۳۰ هزار مهاجر کوبایی، هائیتی، نیکاراگوئه ای و ونزوئلایی در آمریکا را لغو خواهد کرد.
این اقدام از ۲۴ آوریل اجرایی خواهد شد، یک “آزادی مشروط” دو ساله اعطا شده به مهاجران در زمان جو بایدن رئیس جمهور سابق آمریکا را محدود می کند. این آزادی به مهاجران اجازه می داد در صورت داشتن حامیان مالی در آمریکا، از طریق هوایی وارد این کشور شوند.
ترامپ، پس از دور دوم ریاست جمهوری خود اقداماتی را برای تشدید اجرای قوانین مهاجرت انجام داده است. این اقدامات شامل اخراج تعداد بی سابقه مهاجران غیرقانونی در آمریکا می شود. ترامپ استدلال کرده است که برنامههای آزادی مشروط ورود قانونی که در دولت پیشین آمریکا راهاندازی شده بود از مرزهای قانون فدرال فراتر رفته و در یک فرمان اجرایی ۲۰ ژانویه خواستار خاتمه آن شد.
رئیس جمهوری آمریکا همچنین گفته است که به زودی در خصوص وضعیت آزادی مشروط حدود ۲۴۰ هزار اوکراینی که در جریان درگیری با روسیه به آمریکا فرار کردهاند، تصمیم گیری خواهد کرد.
اظهارات ترامپ در واکنش به گزارش رویترز بود که میگفت دولت او قصد دارد در ماه آوریل وضعیت اقامت قانونی اوکراینیها را لغو کند.
بایدن در سال ۲۰۲۲ یک برنامه ورود مشروط برای ونزوئلایی ها را معرفی کرد و در سال ۲۰۲۳ این برنامه برای کوبایی ها، هائیتی ها و نیکاراگوئه ای ها گسترش یافت. این اقدام به دلیل سطوح بالای مهاجرت غیرقانونی از این ملیت ها بود. روابط دیپلماتیک و سیاسی بین چهار کشور و آمریکا تیره شده است.
مسیرهای قانونی جدید زمانی ایجاد شد که بایدن تلاش کرد گذرگاه های غیرقانونی در مرز آمریکا و مکزیک را محدود کند.
تصمیم دولت ترامپ برای سلب وضعیت قانونی از نیم میلیون مهاجر میتواند بسیاری را در معرض اخراج قرار دهد. هنوز مشخص نیست که چه تعداد از افرادی که با آزادی مشروط وارد آمریکا شدهاند، نوع دیگری از حمایت یا وضعیت قانونی را دریافت کرده اند.