به گزارش نبض وطن، با تصمیم فدراسیون وزنهبرداری بهداد سلیمی به عنوان سرمربی تیم ملی، سهراب مرادی به عنوان سرمربی تیم جوانان و سیدهالهام حسینی به عنوان نفر نخست کادر فنی دختران ایران انتخاب شدند تا راهبردهای فدراسیون را برای موفقیت در بازیهای آسیایی ۲۰۲۶ ناگویا پیگیری کنند. یکی از مهمترین اهداف سجاد انوشیروانی در سال پایانی مدیریت چهار ساله بر فدراسیون، موفقیت در ناگویا است و حتی رئیس فدراسیون ادامه مدیریت خود را منوط به ثبت یک رکورد فوقالعاده در این دوره از بازیهای میداند.
سجاد انوشیروانی آبانماه سال ۱۴۰۲ و بعد از ناکامی تیم در بازیهای آسیایی هانگژو به خبرنگار ایرنا گفت: اگر در ناگویا نتوانیم یک رکورد فوقالعاده در مدالآوری را ثبت کنیم میگویم خداحافظ.
تیم ملی وزنهبرداری ایران در بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ هانگژو بعد از ۲ دهه بدون مدال طلا ماند. تک نقره آن دوره از رقابتها را علی داودی در دسته فوقسنگین کسب کرد.
انتخاب بهداد سلیمی، سهراب مرادی و الهام حسینی به عنوان نفرات نخست کادر فنی بهانهای شد تا نگاهی به عملکرد این قهرمانان در ۱۵ سال وزنهبرداری ایران داشته باشیم قهرمانانی که به نوعی رکوردشکن بودند و حتی نام برخی از آنان با تاریخسازی گره خورده است.
بهداد سلیمی؛ مردی که تالاخادزه را به تله انداخت
نام بهداد سلیمی با افتخارآفرینی در دسته فوقسنگین گره خورده است. سلیمی نخستین بار در سال ۲۰۱۰ موفق به کسب عنوان قهرمانی جهان شد و این عنوان را در سال ۲۰۱۱ و در جهانی پاریس نیز تکرار کرد. اوج هنر سلیمی در بازیهای المپیک ۲۰۱۲ بود که موفق شد مقتدرانه سکوی نخست آن دوره از بازیها را فتح کند.
سلیمی بعد از المپیک لندن، به همراه برخی دیگر از ملیپوشان با سرمربی وقت تیم ملی یعنی کوروش باقری وارد حاشیههایی شد که بعد از آن نتوانست اقتدار گذشته خود را داشته باشد. او ضمن از دست دادن جهانی سال ۲۰۱۳ در پیکارهای جهانی سال ۲۰۱۴ به مدال نقره و در مسابقات جهانی ۲۰۱۷ آناهایم به نشان برنز بسنده کرد.
البته سلیمی در المپیک ریو موفق شد در یکضرب ۲۱۶ کیلوگرم را مهار و بالاتر از تالاخادزه رکورد این دسته را به نام خود کند اما خطای وی در دوضرب موجب شد تا ایران از مدال دسته فوقسنگین بازماند.
سلیمی سه مدال طلای بازیهای آسیایی گوانجژو، اینچئون و جاکارتا را در کارنامه دارد و در زمره نسل طلایی ایران در المپیک لندن قرار خواهد گرفت.
او بعد از بازنشستگی نیز در سمتهای مختلفی مانند نماینده ورزشکاران در کمیته ملی المپیک فعالیت داشت و از خرداد سال ۱۴۰۱ نیز سمت نایب رئیسی فدراسیون را بر عهده دارد. آخرین حکم وی نیز نظارت بر تیم ملی جوانان بود.
سهراب مرادی؛ نابغهای که هنوز رکوردار است
سهراب مرادی نابغه بیچون و چرای وزنهبرداری ایران در دسته ۹۴ و ۹۶ کیلوگرم به شمار میرود. مرادی که با نسل طلایی به المپیک ۲۰۱۲ لندن رفته بود نتوانست افتخاری را کسب کند و بعد از یک دوره محرومیت در سال ۲۰۱۵ به میادین بینالمللی بازگشت. بازگشت وی همراه با کسب نشان طلای المپیک ۲۰۱۶ در سرزمین قهره بود. مرادی در سال ۲۰۱۷ نخستین طلای جهانی خود را ضرب کرد.
پسر لنجانی وزنهبرداری ایران در سال ۲۰۱۸ مقتدرانه قهرمان و رکوردار دسته ۹۶ کیلوگرم شد و در این سال مدال طلای بازیهای آسیایی را نیز به دست آورد. در حالی همگان منتظر درخشش سهراب ایران در سرزمین آفتاب بودند اما خردادماه سال ۱۳۹۸ خبری تلخ در رسانهها منتشر شد. سهراب از ناحیه کتف مصدوم و انتخابی المپیک توکیو را از دست داد.
تعویق المپیک توکیو به خاطر شیوع ویروس کرونا هر چند که شانس مرادی را برای رسیدن به المپیک زیاد کرد اما وی در نهایت نتوانست امتیاز لازم را برای این آوردگاه کسب کند و علی هاشمی به عنوان نماینده ایران راهی توکیو شد.
مرادی تلاش زیادی را برای رسیدن به المپیک ۲۰۲۴ پاریس داشت اما نتوانست اقتدار گذشته را بازیابد و در نهایت با دنیای قهرمانی وداع کرد. او در اواسط سال ۱۴۰۲ به عنوان مربی تیم ملی انتخاب شد تا در کنار نواب نصیرشلال نخستین تجربه خود را در این سمت کسب کند.
مرادی با ۴۱۶ کیلوگرم تنها ایرانی رکورددار وزنهبرداری جهان به شمار میرود. وی این رکورد را در دسته ۹۶ کیلوگرم به ثبت رسانده است.
حسینی؛ دختر لُر وزنهبرداری ایران
سیدهالهام حسینی دختر تاریخساز وزنهبرداری است. او از نخستین نسل دختران وزنهبردار به شمار میرود که آوردگاههای بزرگ جهانی و آسیا را تجربه کرده است. الهام حسینی که دکترای تربیت بدنی را در کارنامه دارد نزدیک به یک دهه در وزنهبرداری ایران فعالیت داشت که حاصل تلاش وی سه مدال طلای مسابقات قهرمانی آسیا در بحرین بود. بهترین عنوان حسینی در مسابقات جهانی ۲۰۲۱ ازبکستان بود که در جایگاه ششم دسته ۸۱ کیلوگرم قرار گرفت.
او اکنون نخستین سرمربی تیم ملی بانوان به شمار میرود.
تا پیش از حسینی، اکبر خورشیدی و کوروش باقری در سمت مشاور فنی تیم ملی بانوان فعالیت داشتند اما اکنون وزنهبرداری بانوان ایران با وجود الهام حسینی از دانش مربیان مرد بی نیاز شده و تمرینات این تیم زیر نظر یکی از قهرمانان ایران برگزار خواهد شد.
انتخاب سه قهرمان و تاریخساز وزنهبرداری ایران به عنوان سرمربی تیمهای ملی میتواند نویدبخش روزهای خوب فولاد سرد در ورزش کشور باشد. در چند سال گذشته وزنهبرداری ایران روند بسیار کندی را طی کرده اما اکنون به پشتوانه جوانان و نفرات باتجربه به دنبال بازگشت به ریل افتخار است.
سجاد انوشیروانی در سه سال مدیریت در وزنهبرداری ایران تحولات زیادی را ایجاد کرده و با تلفیق جوانان و باتجربههای تیم به دنبال ساختن نسلی است که بتواند مانند بازیهای المپیک ۲۰۱۲ لندن، تاریخساز باشد اما یکی از مشکلات انوشیروانی دوران کوتاه مدت حضور مربیان در تیمها است.
سعید علیحسینی که در اردیبهشتماه سال ۱۴۰۱ با حکم علی مرادی به عنوان سرمربی تیم انتخاب شده بود در بهمن ماه آن سال و در دوره مدیریت انوشیروانی کنار رفت تا نواب نصیرشلال به عنوان جانشین وی انتخاب شود. دوران مربیگری نواب نیز کمتر از ۲ سال بود تا بهداد سلیمی در راس کادر فنی قرار گیرد.
در جوانان نیز سیدهادی پانزوان بعد از مدتی از تیم ملی رفت تا سهراب مرادی اکنون به عنوان جانشین وی انتخاب شود. جابجایی زیاد مربیان همان آسیبی است که علی پاکیزهجم از پیشکسوتان این رشته از آن به عنوان سوختن چهرههای جوان یاد کرد.