به گزارش نبض وطن به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، علیرضا کاظمی امروز جمعه ۵ بهمن ماه در جریان بازدید از نهمین جشنواره ملی اسباببازی، استقبال خوب خانوادهها را نشاندهنده توجه خانوادهها به این حوزه دانست و تاکید کرد: اسباببازی یکی از مهمترین ابزارهای تربیتی در رشد جسمی و سلامت روحی و روانی کودکان و نوجوانان است و تأثیری عمیق، ماندگار و پایدار در وجود بچهها در حوزههای مختلف برجای میگذارد.
کاظمی افزود: اسباببازی بهترین مسیری است که از طریق آن میتوان اهداف تربیتی، هنجارها، ارزشهای جامعه و مولفههای هویت، در عین حال تفکر خلاق و مهارتهای مختلف را به بچهها منتقل کرد.
وی از حوزه اسباببازی بهعنوان حوزهای راهبردی و مهم در شکلگیری تربیت، نهادینهسازی آموزههای تربیتی و انتقال پیامهای فرهنگی به نسل نوجوان و جوان نام برد و تصریح کرد: زمانی میتوانیم از این حوزه استفاده کنیم که ارتباطی مستقیم، دقیق، محکم و هدفمند بین تولیدکنندگان، طراحان و کاربران اسباببازی و نظام تعلیم و تربیت برقرار شود.
وزیر آموزش و پرورش، کیفیت، تنوع، نوآوری و خلاقیت اسباببازیهای ارائه شده در نمایشگاه را مناسب ارزیابی کرد و گفت به همین دلیل جشنواره مورد استقبال قرار گرفته است و خانوادهها هم راضی بودند.
کاظمی اهمیت توجه بیشتر به قیمت عرضه اسباببازی را هم یادآور شد و افزود: انجمن تولیدکنندگان اسباببازی و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تلاش میکنند تا اسباببازیها با کمترین قیمت در اختیار مخاطبان قرار گیرد.
او در پایان اظهار امیدواری کرد این نمایشگاه با همت همکاران وزارت در ۳۱ استان و مناطق و مراکز آموزش و پرورش استانهای مختلف کشور برگزار شود که بهطور قطع استقبال خانوادهها از این نمایشگاهها بینظیر خواهد بود و میتواند آوردههای متفاوتی نیز برای اهداف تربیتی دربر داشته باشد.
نایبرئیس مجلس شورای اسلامی: حمایت از اسباببازیهای داخلی سیاست نظام است
نایبرئیس مجلس شورای اسلامی هم در بازدید از نهمین جشنواره ملی اسباببازی کانون گفت: سیاستهای کلی نظام حمایت از اسباببازیهای داخلی است و در مجلس بر روی تعرفه واردات اسباببازهای خارجی تأکید شده است.
علی نیکزاد خاطرنشان کرد: اینکه ما برای وقت، استعداد و توانمندی فرزندانمان از دوران کودکی برنامهریزی میکنیم، بسیار ارزشمند است.
نیکزاد در ادامه یادآور شد: اسباببازی یکی از الزامهای زندگی امروزی است، حتی در دوران قدیم هم با یک تکه چوب برای کودکان اسباببازی درست میکردند.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اسباببازیها در کنار تقویت عواطف انسانی و کودکانه به سمت نرمافزاری پیش رفته است، ولی غالب اسباببازیها در گذشته خارجی بود.
نماینده مردم اردبیل، سرعین و نمین در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کار ارزشمندی انجام داده که برای برگزاری این جشنواره با انجمن تولیدکنندگان اسباببازی توافق کرده است.
به گفته نیکزاد، انجمن تولیدکنندگان اسباببازی این سرگرمیها و اسباببازیها را تولید و ترویج میکند و برای ارائه مستقیم به خانوادهها از اینجا بهره میبرد.
وی با بیان اینکه ما باید اوقات فراغت کودکان و نوجوانانمان را با اسباببازی ایرانی و محصولات داخلی پر کنیم، افزود: تولید چنین اسباببازیهایی در کارخانهها و از سوی برخی خانوادهها بهعنوان منبع درآمد و اقتصاد خانواده محسوب میشود.
نیکزاد اظهار امیدواری کرد که روزی برسد تمام اسباببازیهای فکری و آموزشی و همچنین اسباببازیهایی که کارِ گروهی را به فرزندانمان آموزش میدهد، ایرانی شود.
به گفته نایب رییس مجلس شورای اسلامی، اگر به تاریخ کهن کشور عزیزمان نگاه کنیم، میبینیم که ما بازیها و اسباببازیهای زیادی برای گروههای مختلف سنی و جنسیتهای مختلف داشتیم.
نیکزاد در پایان سخنانش تأکید کرد: مجلس شورای اسلامی و دولت باید از تولید اسباببازیهای ایرانی حمایت کند تا گسترش پیدا کند و در اختیار خانوادهها قرار گیرد.
نهمین جشنواره ملی اسباببازی با شعار«بازی، تمرین زندگی» ۲۵ دی تا ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۱۰ صبح تا ۲۰ در مرکز آفرینشهای فرهنگی و هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب در حال برگزاری است.
۱۲۰ تولیدکننده در نهمین جشنواره اسباببازی در بخشهای گوناگون نمایشگاه و فروشگاه و ترویجی، بهترین و آخرین دستاوردهای خود در صنعت اسباببازی کشور را به نمایش گذاشتهاند.