به گزارش نبض وطن، امینحسین رحیمی روز پنجشنبه در نشست آیندهپژوهی نهاد وکالت در پرتو نظام تقنین با بیان اینکه وکیل باید باسواد و متخصص باشد، اظهار کرد: دولت و قوه قضاییه موافق حمایت از وکلا هستند و در بسیاری از مواقع ارتقای جایگاه وکالت نیاز به قانونگذاری ندارد.
وی ادامه داد: مهمترین نقش وکلا کمک برای اجرای عدالت و احقاق حق است و وکلا باید همراستا با قضات به سمت احقاق حق و عدالت حرکت کنند.
وزیر دادگستری با بیان اینکه کار قوه قضاییه حل مشکلات مردم است نه آنکه پروندهای را مختومه کند، افزود: قوه قضاییه خود را از وکلا جدا نمیداند و وکلا نیز باید به سمت حل مشکلات مردم حرکت کنند.
رحیمی با بیان اینکه کار وکیل صلح و سازش است، تاکید کرد: برخی اوقات وکلا از حل و فصل برخی پروندهها جلوگیری میکنند تا در قبال آن پرونده، پروندههای دیگری تشکیل شود که این آسیب باید برطرف شود.
وی با تاکید بر اینکه شان وکالت مشابه جایگاه قاضی است و نباید وکالت را یک شغل دانست، تصریح کرد: استفاده از فناوریهای نوین مانند هوش مصنوعی ابزار خوبی است که کانون وکلا باید رویکرد خود را در استفاده از این ظرفیت مشخص کند.
رییس کل دادگستری گلستان نیز در این نشست اظهار کرد: تراکم قوانین بالا است و در این شرایط استفاده از هوش مصنوعی توسط قضات ضرورت دارد.
حیدر آسیابی بر ضرورت نقش دادن به نهاد وکالت در وضع قوانین تاکید کرد و افزود: بسیاری از قوانین نیاز به بازنگری جدی دارد و تکلیف بسیاری از مجازاتها باید ریشهای مشخص شود.
وی بیان کرد: وکالت یک بال از فرشته عدالت است و زیبنده نیست که از این حرفه به عنوان یک کسب و کار یاد کنیم. همانطور که قضاوت شغل نیست به وکالت نیز نباید به عنوان شغل نگاه کرد.