• امروز : شنبه - ۱۵ دی - ۱۴۰۳
۲۰ دی؛

نخستین نشست «فولادشهر خوانی» برگزار می شود

  • کد خبر : 104273
  • 11 دی 1403 - 12:53
نخستین نشست «فولادشهر خوانی» برگزار می شود
رییس اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان لنجان گفت:صاحبنظران در این نشست به معرفی جایگاه ارزش های معماری و شهرسازی فولادشهر می پردازند و در حاشیه آن نمایشگاهی از عکس‌های آرشیوی مربوط به شکل‌گیری هسته اولیه فولادشهر توسط شرکت ذوب آهن اصفهان در معرض دید مخاطبان قرار می گیرد.

به گزارش نبض وطن، احمد فتحی اظهار کرد: فولادشهر یکی از نمونه های بارز میراث معماری و شهرسازی معاصر ایران بوده که در واقع بیانگر تداوم معماری گذشته کشورمان در عجین شدن با دوران مدرن است از این رو لزوم شناخت آن برای نسل امروز بیش از پیش احساس می‌شود.

وی تصریح کرد: مساجد، خیابان‌ها، محله‌ها، خانه‌ها و کودکستان‌های این شهر هر یک روایتگر بخشی از هویت معماری تاریخی ایران در قالب چهره ای جدید هستند که تبیین و شناخت آن پیش زمینه هویت‌مندی و افزایش حس تعلق شهروندان و مخاطبان است.

رییس اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان لنجان افزود: مسجد جامع فولادشهر به سبب دارا بودن ویژگی‌های معماری معاصر یکی از بناهایی است که درصدد تهیه پرونده ثبت ملی آن هستیم تا پس از بررسی و تایید در فهرست آثار ملی ایران قرار گیرد.

وی اضافه کرد: کارشناسان نهاد بین‌المللی «دوکومومو» در ایران سال‌های گذشته از فولادشهر بازدید کردند و این شهر را با توجه به اصول شهرسازی و معماری مدرن آن واجد ارزش و دارای ظرفیت برای قرارگیری در فهرست «شهرهای با معماری مدرن جهان» دانستند که تحقق آن نیازمند مستندنگاری است.

فتحی گفت: اداره میراث فرهنگی لنجان با همکاری بخشداری، شهرداری و شورای اسلامی فولادشهر، شرکت ذوب آهن، دانشگاه هنر اصفهان و شرکت عمران فولادشهر قصد دارد در قالب برگزاری سلسله نشست‌های «فولادشهر خوانی» به معرفی ظرفیت‌های این میراث معاصر بپردازد.

وی با بیان اینکه نخستین نشست «فولادشهر خوانی» روز ۲۰ دی جاری برگزار می‌شود، افزود: صاحبنظران در این نشست به معرفی جایگاه ارزش های معماری و شهرسازی فولادشهر می پردازند و در حاشیه آن نمایشگاهی از عکس‌های آرشیوی مربوط به شکل‌گیری هسته اولیه فولادشهر توسط شرکت ذوب آهن اصفهان در معرض دید مخاطبان قرار می گیرد.

رییس اداره میراث‌ فرهنگی لنجان اظهار کرد: زمانی که از میراث فرهنگی صحبت می شود اغلب بناهایی که با مصالح و روش‌های سنتی ساخته شده اند و معمولا قدمتی بیش از یکصد سال دارند در ذهن متصور می شوند و بناهای ساخته شده با اسکلت فلزی و بتنی از دید عامه مردم در این گروه قرار نمی‌گیرند.

وی تصریح کرد: ارزش‌های تاریخی فرهنگی این گروه از بناها در ایران تاکنون کمتر مورد توجه قرار گرفته است درحالی که برخی از این آثار جزو مفاخر معماری و شهرسازی محسوب می‌شوند و نهادهای بین‌المللی مانند دوکومومو نیز به‌منظور شناسایی و معرفی این آثار بوجود آمده اند.

لینک کوتاه : http://www.nabzevatan.ir/?p=104273

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.