به گزارش نبض وطن، محسن رئیسی با بیان اینکه احتمال ابتلای فرد واکسینه شده در برابر بیماری آنفلوانزا به این بیماری وجود دارد، اما علائم خفیفتری تجربه میکند، اظهار کرد: ممنوعیت خاصی برای تزریق واکسن آنفلوانزا وجود ندارد، اما تزریق این واکسن برای افرادی که به تخم مرغ حساسیت دارند، ممنوع است.
وی با اشاره به نکات نیازمند توجه برای تزریق واکسن آنفلوانزا افزود: هنگام تزریق واکسن آنفلوانزا، فرد نباید به بیماری سرماخوردگی یا آنفلوانزا مبتلا باشد و علائمی از جمله تب نداشته باشد، همچنین توصیه میشود ۴۸ ساعت از پایان علائم سرماخوردگی در فرد گذشته باشد.
فوق تخصص ریه کودکان تصریح کرد: راهکارهای پیشگیری از ابتلاء به بیماری آنفلوانزا، مانند راهکارهای پیشگیری از بیماری سرماخوردگی است؛ شستوشوی مکرر دستها، استفاده از ماسک، ایجاد و تهیه تهویه مناسب در محیط و داشتن فاصله دو تا سه متری از فرد درگیر با بیماریهای آنفلوانزا و سرماخوردگی، از جمله نکاتی است که باید مد نظر افراد قرار داشته باشد.
رئیسی با بیان اینکه قدرت پرتاب ویروس سرماخوردگی و آنفلوانزا در عطسه و سرفه حدود دو تا سه متر است، ادامه داد: فردی که درگیر بیماریهای سرماخوردگی و آنفلوانزا شده است نیز به منظور پیشگیری از ابتلای سایر افراد به این بیماری باید به صورت مکرر دستهای خود را شستوشو دهد و تا حد امکان از ماسک استفاده کند.
وی با تاکید بر لزوم رعایت فاصله اجتماعی به منظور پیشگیری از ابتلاء به سرماخوردگی و آنفلوانزا گفت: آنفلوانزا علائم شدیدتری نسبت به سرماخوردگی دارد و به طور معمول اشتهای فرد مبتلا اندک است که این موضوع به دلیل وجود فاکتورهای التهابی در بدن ایجاد میشود و موضوعی طبیعی است.
فوق تخصص ریه کودکان اضافه کرد: مصرف مکرر مایعات مهمترین اقدامی است که افراد درگیر با هر دو بیماری آنفلوانزا و سرماخوردگی باید مد نظر داشته باشند، چراکه علائم این بیماریها منجر به از دست رفتن آب بدن میشود و مصرف مایعات میتواند به کمتر شدن علائم کمک کند، همچنین استراحت میتواند بر بهبود سریعتر علائم بیماری تأثیرگذار باشد./ ایمنا