به گزارش نبض وطن، بر اساس آخرین آمار اعلامشده از سوی دفتر مطالعات پایه منابع آب، از ابتدای سال آبی تا نوزدهم آبان ۱۴۰۳ موجودی مخزن ۱۹ سد در کشور کاهش داشته است.
بیشترین کاهش حجم سد مربوط به سد «استقلال» در هرمزگان است که نسبت به سال گذشته ۷۰ درصد کاهش پیدا کرده است، سپس سد «کمال صالح» در استان مرکزی با ۴۰ درصد کاهش، سد «زایندهرود» در استان اصفهان با ۳۹ درصد کاهش، سد «نساء» در حوزه کرمان با ۳۸ درصد کاهش، سد «پانزده خرداد» در حوضه قمرود با ۳۰ درصد کاهش، بیشترین کاهش حجم را در بین مهمترین سدهای کشور داشتهاند.
از سوی دیگر بیشترین افزایش حجم مربوط به سد «اکباتان، آبشینه» در همدان است که نسبت به سال گذشته حجم آن ۳۸۱ درصد افزایش پیدا کرده است، همچنین «وشمگیر، گلستان، بوستان» در گلستان نسبت به سال گذشته حجم آن ۲۸ درصد افزایش پیدا کرده است، ۱۳ سد دریاچه ارومیه در حال حاضر ۵۴۴ میلیون متر مکعب آب دارند که برابر ۳۳ درصد از حجم این سد است و نسبت به سال گذشته ۳۴ درصد افزایش پیدا کرده است.
سدهای پنجگانه تهران در حال حاضر ۴۱۲ میلیون متر مکعب آب دارند که برابر ۲۲ درصد از حجم این سدهاست و نسبت به سال گذشته ۲۵ درصد افزایش نشان میدهد.
در خوزستان که پرآبترین جلگه کشور است نیز «زنجیره کارون» بیش از ۷ هزار و ۵۱۱ میلیون متر مکعب، «سد دز» ۱۰۷۵ میلیون متر مکعب، سد «کرخه» بیش از ۲۱۱۲ میلیون متر مکعب، سد «جره» ۱۵۵ متر مکعب و سد «مارون» ۶۷۳ میلیون متر مکعب آب دارد که در این بین بیشترین افزایش حجم مربوط به سد «مارون» است که نسبت به سال گذشته ۴۹ درصد افزایش را ثبت کرده است.
حجم آب پشت سد زایندهرود به ۲۴۳ میلیون متر مکعب رسیده که برابر با ۲۰ درصد از حجم سد بوده و نسبت به سال گذشته ۳۹ درصد کاهش را ثبت کرده است.