به گزارش نبض وطن، قرعه کشی مرحله پایانی انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر در قاره کهن از دقایقی پیش در مقر اصلی کنفدراسیون فوتبال آسیا آغاز شده و قرار است ۱۲ تیم راه یافته به این دور از رقابتها به دو گروه شش تیمی تقسیم شوند تا به این ترتیب برای چهار سهمیه مستقیم و یک شانس حضور از طریق پلی آف در جام جهانی تلاش کنند. تیم ملی فوتبال کشورمان نیز به عنوان تیم دوم رنکینگ آسیا در سید یک به همراه ژاپن حضور دارد و به جز ساموراییها، امکان هم گروهی با سایر ده تیم را دارد.
طبق برنامهریزیها فیفا مرحله نهایی مقدماتی جام جهانی از ۱۱ شهریور ماه سال جاری آغاز و ۹ فرودین ماه ۱۴۰۰ به پایان میرسد و اگر چه به نظر AFC به عنوان نهاد اجرایی قصد برگزاری مسابقات به طور متمرکز را دارد ولی به خواسته اسپانسرهای مالی این رقابتها به مانند سالهای گذشته به شکل رفت و برگشت برگزار خواهند شد. در نتیجه هر تیم باید ده مسابقه با پنج حریف خود انجام دهد تا بنا بر جدول دو گروه، تیمهای اول و دوم هر گروه به طور مستقیم جواز حضور در قطر را به دست آوردند.
همچنین تیمهای سوم نیز از این شانس برخوردار هستند تا در دیداری ابتدا با هم مصاف کرده و چنانچه موفق به پیروزی شوند، در پلی آف با نمایندهای از قاره دیگر که توسط فیفا در هر دوره تعیین میشوند، بازی خواهند کردند تا امیدشان برای حضور در جام جهانی زنده بماند. گفتنی است با توجه به میزبانی کشور قطر، آسیا یک سهمیه بیشتر از همیشه در جام جهانی خواهد داشت و آسیایی با پنج و نیم سهمیه پا به این آوردگاه جهانی میگذارند.
سید بندی مسابقات
با توجه به آخرین رنکینگ اعلامی از سوی فیفا در تاریخ ۱۸ ژوئن، ۱۲ تیم راه یافته به دور نهایی به شش گلدان تقسیم بندی شدهاند که قطعاً یک تیم از هر سید در دو گروه حضور خواهد داشت. سید بندی به شرح زیر است:
سید ۱: ژاپن و ایران
سید ۲: استرالیا و کرهجنوبی
سید ۳: عربستان و امارت
سید ۴: عراق و چین
سید ۵: عمان و سوریه
سید ۶: ویتنام و لبنان
این سید بندی مطابق با رنکینگهای زیر و به منظور جلوگیری از بر هم خوردن تعادل در گروهها انجام شده است.
گروهبندی مرحله نهایی انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر در آسیا
گروه A: ژاپن، استرالیا، امارات، چین، سوریه، ویتنام
گروه B: ایران، کره جنوبی، عربستان، عراق، عمان، لبنان
برنامه و زمانبندی بازیهای تیم ملی در مرحله نهایی انتخابی جام جهانی
۱۱ شهریور ۱۴۰۰: ایران – عمان
۱۶ شهریور ۱۴۰۰: عراق – ایران
۱۵ مهر ۱۴۰۰: عربستان – ایران
۲۰ مهر ۱۴۰۰: ایران – کره جنوبی
۲۰ آبان ۱۴۰۰: لبنان – ایران
۲۵ آبان ۱۴۰۰: عمان – ایران
۷ بهمن ۱۴۰۰: ایران- عراق
۱۲ بهمن ۱۴۰۰: ایران- عربستان
۴ فروردین ۱۴۰۱: کره جنوبی – ایران
۹ فروردین ۱۴۰۱: ایران- لبنان