خدامراد صالحی در گفتگو با خبرنگار نبض وطن اظهار کرد: اعتیاد از جمله آسیبهای اجتماعی مهم در جامعه به شمار می آید و جلوگیری و مقابله با این پدیده شوم، نیازمند همدلی و هم افزایی بین دستگاهی و اهتمام جدی از سوی مسئولان و مردم است.
وی فرهنگسازی را حلقه مفقوده مبارره با موادمخدر دانست و افزود: فرهنگسازی عمومی و اطلاع رسانی اصلی ترین راهبرد مبارزه با مواد مخدر به شمار می آید چراکه مصرف مواد مخدر نتیجه جنگ نرم و شبیخون فرهنگی دشمنان بوده و برهمین اساس باید اقدامات فرهنگی در مبارزه با مواد مخدر بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد و از همه ظرفیتها در این زمینه استفاده شود.
فرماندار شهرستان لنجان تصریح کرد: با توجه به اهمیت هم افزایی ها در اجتماعی کردن مبارزه با مخدر از سال گذشته تاکنون بیش از ۱۵ جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در این شهرستان برگزار شده و در این مسیر کارگروه ها، کمیسیون ها و شوراهای متعددی برای اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر فعالیت هایی را داشته اند.
وی با بیان اینکه بیهویت کردن جوانان کشور مهمترین هدف دشمنان بوده و آنان در این مسیر از اهرم اعتیاد به مواد مخدر استفاده میکند، ادامه داد: آسیبهای اجتماعی آحاد مردم و خصوصا نسل جوان را مورد هدف قرار داده و برهمین اساس باید مردم وارد این مقوله شوند و اینکه چگونه میتوان مردم را نسبت به آسیبهای اجتماعی آگاه کرد نکته بسیار مهمی است که باید به واسطه پژوهشهای علمی در این حوزه گام برداشت.
صالحی اضافه کرد: برپایی نمایشگاههای مواد مخدر و همچنین برگزاری جلسات روشنگری در دانشگاهها و مدارس و بهره مندی از شبکه شاد یکی از راهکارهای موثر در مبارزه با مواد مخدر و اجتماعی کردن آن به شمار میآید و با استفاده از این ظرفیت میتوان در راستای آموزش و آگاهسازی خانوادهها، دانش آموزان و نسل جوان گام برداشت.
فرماندار شهرستان لنجان با بیان اینکه افزایش آگاهی و شناخت والدین نسبت به عوارض و پیامدهای مصرف قلیان نقش مهم و تأثیرگذاری در پیشگیری و کاهش مصرف آن دارد ، عنوان کرد: براساس گزارشات ارائه شده بیش از چهار هزار و ۵۰۰ ساعت آموزش کاهش آسیب های اجتماعی توسط نیروی انتظامی، بهزیستی، آموزش و پرورش، شبکه بهداشت و درمان، ناحیه مقاومت بسیج لنجان، سازمان تبلیغات اسلامی و سازمانهای مردم نهاد در شهرستان لنجان به عموم مردم ارائه شده است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به مشخص شدن فراوانی مصرف مواد مخدر در شهرستان نیاز است همه دستگاه ها با برنامه ریزی به میدان آمده تا حلقه مفقوده رشد آسیب های اجتماعی را یکی پس از دیگری مرتفع ساخته و با اجتماعی کردن مبارزه با مصرف مواد مخدر در این حوزه نیز به موفقیت دست پیدا کنیم.
صالحی جمهوری اسلامی ایران را از کشورهای پیشتاز در عرصه مقابله با مواد مخدر دانست و یادآور شد: نیروی انتظامی به طور ویژه در در مقابله با قاچاق و عرضه مواد مخدر اقدامات چشمگیری را انجام داده و براساس گزارشات ارائه شده در سال گذشته با تلاش های صورت گرفته از سوی نیروی انتظامی شهرستان لنجان ۴۰۹ کیلو مواد مخدر از جمله تریاک، حشیش،گراس، سایه(سوخته و شیره) ، هروئین و شیشه کشف شده و هزار و ۱۸۳ نفر نیز در این راستا دستگیر شده اند.
وی تصریح کرد: در سه ماهه اول سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۲۳۵ کیلو و ۳۰۰ گرم مواد مخدر توسط نیروی انتظامی شهرستان لنجان کشف و ۱۸۴ نفر از جمله فروشنده، حمل کننده و نگهدارنده دستگیر شدند.
فرماندار شهرستان لنجان متذکر شد: با برنامه ریزی های صورت گرفته ۱۸۳ معتاد متجاهر در شهرستان لنجان دستگیر شده اند.
گفتگو از: اکرم حسین زاده بیستگانی