به گزارش خبرنگار نبض وطن، محمد سلیمانی پور با توجه به اینکه ابتلا به بیماری تب مالت در انسان بسیار دردناک است و برای درمان آن نیاز به مصرف طولانی مدت داروهای آنتی بیوتیکی می باشد افزود پرسنل خدوم شبکه دامپزشکی با حضور مستمر در محل دامداری ها و اماکن نگهداری پرورش گوسفند و بز، بعضا در شرایط بسیار سخت و طاقت فرسا و آلوده اقدام به مقاوم سازی گله های دام سبک بر علیه این بیماری می نمایند .
وی افزود: باکتری بروسلا که ایجادکننده این بیماری است، طیف گستردهای از پستانداران اهلی و وحشی را مبتلا میسازد. این بیماری به علت ایجاد سقط جنین در دامها، کاهش تولید شیر، ناباروری و نازایی دامهای مبتلا و همچنین به علت ابتلای انسان به بیماری تب مالت، همواره از دو بعد اقتصادی و بهداشتی مورد توجه قرار میگیرد که به همین لحاظ سازمان دامپزشکی به منظور کنترل و پیشگیری از شیوع آن برنامه ریزی مدونی را در نظر دارد که عمدتا شامل واکسیناسیون دام سبک و سنگین و همچنین خونگیری دوره ای به منظور انجام آزمایشات سرمی ازآن دست می باشند .
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان لنجان ادامه داد: در این راستا شبکه دامپزشکی شهرستان لنجان طی هفت ماه اول سال ۱۴۰۳ علیرغم پراکندگی دام سبک و رمه گردانی چوپانان در جغرافیای شهرستان لنجان ، اقدام به واکسیناسیون تعداد ۹۸۶۰ راس دام سبک که عمدتا شامل بره می باشند نموده است که این تعداد دام واکسینه، نمایانگر پوشش بالای دام سبک منطقه لنجانات می باشد.
وی خاطرنشان کرد: مصرف شیر، محصولات لبنی (کره، پنیر ، بستنی سنتی ) یا محصولات گوشتی حیوانات آلوده موجب سرایت بیماری به انسان شده و بهطور کلی این بیماری در میان افرادی که با حیوانات زیاد در تماس هستند (کشاورزان، دامداران، قصابان، دامپزشکان) و افرادی که به مناطق آلوده سفر میکنند شایعتر است.