به گزارش نبض وطن، تارنمای هیل گزارش داد که برخی از سناتورهای مذکور برای انتخاب مجدد در ایالات رقابتی مشغول فعالیت هستند و در نامه اخیر خود واشنگتن را تحت فشار قرار دادند تا مهلت گزارشدهی در مورد اعمال محدودیت شدیدتر در قبال صادرات نفتی ایران را رعایت کند.
سناتورها در این نامه گفتند که بر اساس یک طرح الحاقی اضطراری که در ماه آوریل برای تامین مالی اوکراین، اسرائیل و متحدان آمریکا در منطقه اقیانوس هند و اقیانوس آرام تصویب شد، چندین ماده به محدود کردن توانایی ایران برای فروش نفت و تهیه یا توزیع تسلیحات اختصاص یافته بود. به نوشته این قانونگذاران، جو بایدن ضرب الاجل های متعددی را برای گزارش به کنگره در مورد نحوه پیشبرد این مصوبه رعایت نکرده است.
در میان امضاکنندگان این نامه چندین سناتور دموکرات ایالات رقابتی دیده می شوند: باب کِیسی (ایالت پنسیلوانیا)، تَمی بالدوین (ایالت ویسکانسین) و جکی روزن (ایالت نوادا). بر اساس یافته های آخرین نظرسنجی ها، جمهوریخواهان شانس زیادی برای تسلط بر دور بعدی سنا داشته و پیش بینی می شود که دستکم ۵۱ کرسی آن را تصاحب کنند.
جان هوون (ایالت داکوتای شمالی)، اریک اشمیت (ایالت میسوری) و چاک گِرَسلی (ایالت آیوا) از جمهوریخواهانی بودند که به همراه کریستن سینِما (سناتور مستقل ایالت آریزونا) این نامه را امضا کردند.
سناتورها گفتند بایدن در موعد ماه اوت گزارش درباره اقدام ها و تحریمهای پیشنهادی علیه خرید موشکهای ایران و فروش نفت آن به کشورهای دیگر، از جمله به چین، را ارائه نداده است.
به نوشته هیل، ضربالاجلی نیز در ماه اکتبر وجود دارد که رئیس جمهوری آمریکا را ملزم می کند تا کنگره را از نحوه اجرای “قانون توقف پهلوگرفتن نفتکش های ایران” برای تحریم افراد مرتبط با فروش نفت ایران مطلع کند.
شبکه اقتصادی بلومبرگ اوایل اردیبهشت در تحلیلی با اشاره به تصویب تحریمهای جدید ضد ایرانی در مجلس آمریکا و با توجه به احتمال افزایش بیش از هشت دلاری قیمت جهانی نفت در صورت اجرای این سیاست، گمانه زنی کرد که دولت بایدن در سال انتخابات و برای پیشگیری از افزایش بهای انرژی و تورم، از معافیتهای پیشبینی شده در این مصوبه جهت کنترل قیمت نفت بهرهبرداری کند.
در طرح نخست که “قانون توقف پهلوگرفتن نفتکش های ایران” (SHIP / Stop Harboring Iranian Petroleum) نامگذاری شده، بنادر، کشتیها و پالایشگاههایی که “آگاهانه” در حمل و نقل، انتقال، تراکنش مالی و فرآوری نفت خام و محصولات نفتی ایران شرکت میکنند، تحریم می شوند. کشتی هایی که این ممنوعیت را نقض کنند به مدت ۲ سال از ورود به بنادر آمریکا منع خواهند شد.
با این حال، این طرح شامل معافیت های ۱۸۰ روزه است که بایدن می تواند از آن برای جلوگیری از افزایش قیمت نفت استفاده کند.
مصوبه دوم نیز یک طرح ضد ایران و چین است که تحریمهای ثانویه بر نفت ایران را به هرگونه معامله خرید نفت از ایران توسط یک موسسه مالی چینی گسترش می دهد. این تحریم ها با ارزیابی های سالانه آغاز شده و اجرای آن تا سال ۲۰۲۹ ادامه خواهد داشت.
رئیس جمهوری آمریکا در این مورد نیز می تواند معافیت های دوره ای تحریم ها را اعمال کند.
گفتنی است که وزارت خزانه داری آمریکا دیشب (۲۰ مهر) تحریم های جدیدی را علیه بخش نفت و پتروشیمی ایران وضع کرد.
در بیانیه جنت یلن، وزیر خزانه داری آمریکا آمده است: در حال شناسایی “ناوگان مخفی” نفتکش های ایران هستیم که با دور زدن تحریم ها، نفت ایران را به فروش می رسانند.
بر اساس این بیانیه، وزارت خزانه داری آمریکا همچنین ۱۶ نهاد و ۱۷ کشتی را به عنوان اموال مسدود شده معرفی کرد.
وزارت امور خارجه آمریکا نیز اعلام کرد که شش شرکت و شش کشتی دیگر را به دلیل مشارکت آگاهانه در معامله مهم خرید، فروش، حمل و نقل یا بازاریابی نفت یا فرآورده های نفتی ایران تحریم می کند.