فاطمه طغیانی در گفتگو با خبرنگار نبض وطن طرح مانا را طرحی برای افزایش مشارکت اجتماعی نوجوانان دانست و اظهار کرد: برنامه تابستانی مشارکت اجتماعی نوجوانان ایران (مانا) از جمله طرحهایی است که هر ساله با هدف ارتقاء سرمایه اجتماعی نوجوانان، غنیسازی اوقات فراغت دانشآموزان و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی به مرحله اجرا میرسد.
وی افزود: باید به این نکته توجه داشت که نوجوانان برای برقراری ارتباط مؤثر با دیگران و همچنین مواجهه با موقعیتهای اجتماعی مختلف به مهارتهای مختلف همچون مذاکره، تعامل، تفکر کارگروهی، مدیریت احساسات، مهارتهای زندگی، حل مسئله و ایجاد ارتباطات مثبت نیاز دارند.
مسئول گروه شمیم آرامش لنجان تصریح کرد: انجام فعالیتهای اجتماعی بهویژه در گروه سنی کودکان و نوجوانان بهدلیل تأثیر همسالان بر یکدیگر، نه تنها زمینه ارتقای دانش و آگاهی آنها را فراهم میکند بلکه توانمندی و ظرفیت لازم را برای شناخت مسائل، مخاطرات و چالشهای اولویتدار را برای آنها فراهم میکند.
وی ادامه داد: ارائه راه حلهای خلاقانه برای حل مسائل و طراحی پروژههای کوچک همیاری در زمینه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و در نهایت، افزایش مهارتهای زندگی از دیگر مزیتهای انجام فعالیتهای اجتماعی در گروه سنی کودکان و نوجوانان است.
طغیانی اضافه کرد: گروه نوجوانان مانا مدرسه حضرت معصومه زرین شهر متشکل از هشت نوجوان بودند در دورهی تابستانی شرکت کرده و در این دوره آموزشی با آموزشهای مدون و شیوههای عملی با نحوه شناسایی مشکلات اجتماعی، سیاسی، فرهنگی خانوادگی و اجتماعی آشنا شدند.
وی عنوان کرد: براساس برنامهریزیهای صورت گرفته این نوجوانان در جمع گروهی با تفکر خلاق خود پیرامون مشکلات موجود اقدام به حل اصولی آنها کردند.
مسئول گروه شمیم آرامش لنجان بیان کرد: یکی از مهمترین اهداف این طرح تقویت روحیه مطالبهگری و مهارت زندگی در برخورد با چالشهای زندگی، مسئولیتپذیری و تعامل صحیح با اطرافیان بوده از این رو ما و والدین این نوجوانان نیز تلاش کردیم علاوه بر پاسخگویی، فضایی دوستانه و احترامآمیز را برای ارتباط با آنها فراهم کنیم.
وی یادآور شد: یکی از مشکلاتی که برای نوجوانان مانایی به عنوان دغدغه مطرح شده بود مسئله خاموشی معابر شهر و چرایی عدم تعمیرات تیرهای چراغ برق در برخی از کوچه ها و معابر شهر بود چراکه این خاموشیهای مشکلات و آسیبهای مختلفی را چون کاهش امنیت برای سالمندان، دختران و عابرین به وجود میآورد.
طغیانی افزود: با توجه به رایزنیهایی که صورت گرفته، نوجوانان به این نتیجه رسیدند که با طرح مشکل و اهمیت رسیدگی آن از سوی مسئول مربوطه می توان گام مهمی در برطرف کدن این چالش برداشت.
وی ادامه داد: نوجوانان مانایی، با تهیه مستندات مختلف به شکلی آگاهانه به اداره برق شهرستان لنجان مراجعه کرده و مطالبات خود را در این حوزه با مسئولان امر مطرح کردند.