به گزارش نبض وطن، سید محمد موسویان عصر امروز در آئین افتتاح مجتمع حل اختلاف شهید مدافع حرم پویا ایزدی بخش باغبهادران، اظهار داشت: شوراهای حل اختلاف از سال ۸۷ فعالیت خود را آغاز کردند اما در سال ۹۴ بر اساس قانون، شوراهای حل اختلاف با قدرت بیشتر به فعالیت پرداختند.
وی افزود: با آغاز فعالیت حجت الاسلام والمسلمین رئیسی در دستگاه قضا، بسیاری از افراد فکر میکردند شوراهای حل اختلاف از مجموعه دستگاه قضایی حذف خواهد شد اما در نخستین سخنرانیهای رئیس قوه قضائیه شاهد بودیم نه تنها این مسئله رخ نداد بلکه بنا بر تقویت این شوراها نهاده شد اما تغییر رویکرد شوراهای حل اختلاف رقم خورد.
معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان اصفهان تصریح کرد: شوراهای حل اختلاف در ابتدا قرار بود بر مبنای صلح و سازش نه رسیدگی ماهیتی فعالیت کنند اما به مرور و پس از تصویب قانون شوراهای حل اختلاف، تغییراتی در شورا ایجاد و رسیدگی به پروندههای قضایی و ماهیتی را به عهده گرفتند.
وی عنوان کرد: شاید شوراهای حل اختلاف در بحث رسیدگیها توان قضایی یک قاضی را نداشته باشند اما، در بحث مصالحه و صلح و سازش قطعا موفق عمل میکنند از این رو لایحهای مبنی بر اصلاح قانون شوراهای حل اختلاف با دو رویکرد به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده است.
موسویان بیان کرد: این دو رویکرد شامل آن بوده که رسیدگی ماهیتی شوراهای حل اختلاف گرفته و به طرف صلح و سازش هدایت شود و همچنین تعیین تکلیف اعضاء شوراهای حل اختلاف بوده که سالهای سال به صورت افتخاری و با پایینترین دریافتی به صورت جهادی مشغول فعالیت هستند.
وی شورای حل اختلاف را نهادی مردمی و برای مردم دانست و خاطرنشان کرد: بخشنامهای در ۲۸ مرداد ماه ۹۸ توسط رئیس قوه قضائیه ابلاغ و مقرر شد کلیه پروندههای حقوقی و خانوادگی و همچنین پروندههای کیفری (جرائم قابل گذشت) جهت مصالحه و سازش به شوراهای حل اختلاف آورده شود و اقدامات خوبی نیز در این خصوص انجام گرفته است.
رئیس شوراهای حل اختلاف استان اصفهان گفت: ۴۹ درصد پروندههای شورای حل اختلاف بخش باغبهادران در آذرماه منتهی به صلح و سازش شده و این در حالی است که میانگین کشوری و استانی ۳۱ درصد است و این مهم بسیار حائز اهمیت است و نشان از فعالیت قابل قبول شورای حل اختلاف در بخش باغبهادران دارد.
وی افزود: پروندههایی که در شوراهای حل اختلاف منجر به سازش میشوند اثرات مثبت بسیاری را به همراه دارد چراکه در پروندههای قضایی پس از صدور حکم یکی محکوم و دیگری حاکم میشود و فردی که محکوم میشود از این جریان نارحت بوده و همین مسئله سبب ایجاد پروندهای دیگر میشود و این مسئله افزایش ورودی پروندهها را رقم زده است.
موسویان با اشاره به ثمرات سفر رئیس قوه قضائیه، تصریح کرد: سفر رئیس قوه قضائیه به استان اصفهان ثمرات بسیاری را به همراه داشت و نوع رفتار و عمل ایشان همه مسئولان را به سمت انجام کار جهادی سوق داد و نشان داد راه برون رفت از مشکلات کشور مدیریت و فعالیت جهادی است.
وی یادآور شد: رئیس قوه قضائیه نگاه ویژهای به مردم دارند و این مسئله نیز نشان میدهد مسئولان باید فاصله میان خود و مردم را برداشته و به مشکلات آنان رسیدگی کنند و در دیدارهای چهره به چهره حجت الاسلام والمسلمین رئیسی با مردم شاهد این مسئله بودیم.
معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان اصفهان عنوان کرد: رسیدگی مستقیم به امور قضایی، مشکلات اجرایی و مشکلات اقتصادی آحاد مردم در استانها نیز یکی دیگر از ثمرات سفر رئیس دستگاه قضا به استانهای مختلف کشور است که این مسئله را نیز ما در استان اصفهان به خوبی لمس کردیم.
خانه دستهبندی نشده
رسیدگی مستقیم به امور قضایی،ثمره سفر رئیس دستگاه قضا
معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان اصفهان با بیان اینکه سفر رئیس قوه قضائیه به استان اصفهان ثمرات بسیاری را به همراه داشت، گفت: رسیدگی مستقیم به امور قضایی، بررسی مشکلات اجرایی و مشکلات اقتصادی آحاد مردم از جمله این ثمرات است.
لینک کوتاه : http://www.nabzevatan.ir/?p=815