به گزارش نبض وطن به نقل از پایگاه اطلاع رسانی مدیکال اکسپرس، این مطالعه تحقیقی که نتایج آن در نشریه جاما/ JAMA انتشار یافته، محققان بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ را که با انسولین درمان شدهاند، با بیماران مصرف کننده دارویهای موسوم به «جی ال پی ۱» مانند اوزپمیک بین سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۸ مقایسه کردند.
این محققان دریافتند بیمارانی که داروهای کلاس «جی ال پی ۱» دریافت کردند با خطر بسیار پایینتری برای ابتلا به یکی از ۱۰ مورد سرطان از بین ۱۳ سرطان مورد مطالعه رو به رو بودند که اینها شامل سرطان کلیه، پانکراس، کبد و روده میشود.
از جمله سرطانهایی هم که هیچ تغییر قابل ملاحظهای در خصوص ابتلا به آنها مشاهده نشده است میتوان از سرطان تیروئید یا سرطان پستان یاد کرد.
رونگ ژو مولف این مقاله تحقیقی گفت: چاقی به عنوان یکی از عوامل مرتبط با دستکم ۱۳ نوع سرطان شناخته شده است. مطالعه ما نشان میدهد داروهای کلاس «جی ال پی ۱» میتوانند ارتباط بین چاقی و سرطان را از بین ببرند.
اوزپمیک یکی از داروهای مورد مطالعه در این تحقیق بوده که در سال ۲۰۱۷ درآمریکا تایید شده است. این کلاس از داروها از حدود ۲۰ سال پیش در دسترس بوده است، اما نسل جدیدی از این داروها از جمله اوزپمیک برای تاثیرات مهمتر در زمینه کاهش وزن به محبوبیت رسیده اند.
ژو خاطرنشان کرد که مزایای محافظتی اثبات شده در این مطالعه ممکن است پزشکان را تشویق کند درمانهای «جی ال پی ۱» را برای بیماران دیابتی بجای سایر داروها مانند انسولین تجویز کنند.