به گزارش نبض وطن به نقل از وزارت راه و شهرسازی، مهرداد بذرپاش در نشست سخنگوی دولت با حضور رئیس کل بانک مرکزی در نهاد ریاستجمهوری برگزار شد، با اشاره به دو کلانپروژه «ایران راه» و «مسکن مردم» اظهار کرد: اقدامات و نتایج مثبتی در این دولت به ثبت رسیده است.
وی افزود: کلان پروژه ایران راه، بهعنوان یکی از سرفصلهای تعریف فرصتهای ترانزیتی و لجستیکی ایران در دستور کار دولت قرار گرفت که در ذیل آن پروژههای متعددی در حوزههای مختلف اجرا شد.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه توضیح داد: یک طرح آمریکایی به دنبال حذف ایران از کریدورها و مسیرهای ترانزیتی بود و ابتکار ایران راه برای مقابله با آن ایجاد شد که در نتیجه آن شاهد رشد ترانزیت در کشور هستیم. همچنین سیاست توسعه روابط با کشورهای دیگر و مذاکرات بینالمللی که توسط رئیسجمهور شهید پیگیری میشد، در آمار بهطور کامل مشهود است.
بذرپاش با اشاره به آمارهای حوزه ترانزیت در دولت سیزدهم گفت: در بخش ترانزیت که نمایشگر خوبی از توافقات با کشورهای منطقه است شاهد هستیم که در سال گذشته ترانزیت جادهای رشد ۵۸ درصدی را نسبت به سال ۱۴۰۱ تجربه کرد که بر این اساس ترانزیت جادهای از ۹.۳ میلیون تن به ۱۴.۷ میلیون تن رسید.
وی در ادامه عنوان کرد: این آمار با اظهار نظر صورت نمیگیرد و اقداماتی همچون توسعه ناوگان، توافقات گسترده با کشورهای دیگر، توسعه زیرساختها و توسعه بخشهای سختافزاری و نرمافزاری این آمار را محقق کرده است.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه تا نقطه مطلوب فاصله همچنان زیاد است، گفت: رشد ترانزیت محقق شده نشان از آن دارد که اقدامات قابلتوجهی در این حوزه به انجام رسیده که حجم کل ترانزیت از ۱۰.۷۶ میلیون تن در سال ۱۴۰۱ به ۱۶.۳۴ میلیون تن در سال ۱۴۰۲ رسیده است.
بذرپاش افزود: این در حالی است که کل ترانزیت کشور نیز ۵۱ درصد رشد داشته است و در سهماهه ۱۴۰۳ این رشد با شتاب بیشتری ادامه یافت و در این مدت رشد ۶۹ درصد ترانزیت جادهای و رشد ۵۵ درصدی کل ترانزیت را نسبت به سهماهه سال ۱۴۰۱ تجربه کردیم. همچنین مجموع ترانزیت کشور در دولت سیزدهم نسبت به دولت قبل ۸۹ درصد رشد یافت.
وی با اشاره به اینکه حجم ترانزیت در سال گذشته به ۱۶.۳۴ میلیون تن رسید و رکورد جدیدی را با بیش از ۳ میلیون تن افزایش نسبت به رکورد تاریخی ترانزیت کشور در سال ۹۳ ثبت کرد، توضیح داد: امیدواریم تا پایان سال جاری با توجه به رشد فزایندهای که در این بخش ایجاد شده، حجم ترانزیت به بیش از ۲۰ میلیون تن برسد.