«علی محمد قادری» رئیس سازمان بهزیستی جمهوری اسلامی ایران که برای شرکت در هفدهمین کنفرانس کشورهای عضو کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت که از ۱۱ تا ۱۳ ژوئن ۲۰۲۴ در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار شده، حضور یافته است، در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در نیویورک درباره اهداف سفر خود گفت: این کنفرانس به جهت هم افزایی اجزای نوآور و موثر در حمایت از زیست بوم افراد دارای معلولیت تشکیل شد.
رئیس سازمان بهزیستی جمهوری اسلامی ایران افزود: موضوع این کنفرانس، توصیف کیفی برنامه ها بود که توجه و تمرکز بر برنامه های خانواده محور، حفظ گروه هدف در خانواده، تلفیق اجتماعی، تریاژ توانبخشی، شبیه سازها در حوزه توانبخشی و مرزهای دانش و فناوری بود.
قادری تصریح کرد: سازمان بهزیستی جمهوری اسلامی ایران، رویکردهای دیدمانی و پارادایمی خود را در خصوص ماموریت گرا کردن دانشگاههای مادر، شتاب دهنده های توانبخشی مشتمل بر هوش مصنوعی، تکنولوژی زبان بدن برای نابینایان و مالکیت فردی و استعدادهای مرتبط به عنوان یک سازمان نسل نو در این کنفرانس بیان کرد.
گفتگو درباره هوش مصنوعی و توانبخشی در نشست های دوجانبه
رئیس سازمان ملل بهزیستی کشور همچنین گفت: در نشست های دو جانبه با برخی کشورها، اولویت دهی به شرکت های دانش بنیان و مساله محور، مدل های فناورانه، ظرفیت سازی اجتماعی در همه شئون علمی و نخبگانی مطرح شد. همچنین در خصوص هوش مصنوعی و هوش توانبخشی و تجاری گفتگو کردیم و فرصتی را برای موضوع مناسب سازی و دسترس پذیری مطرح کردیم.
این مقام دولت سیزدهم اضافه کرد: پیشنهاد شد در اجلاس های آتی به جهت منطقه ای و بین المللی درباره رویدادهای جهت ده و جریان ساز که مبتنی بر حل مسائل جامعه هدف باشد، گفتگو کنیم.
بهره گیری از فناوری ها و هم راستایی استراتژیک کشورهای همسو با ایران برای رفع تهدیدها و ایجاد فرصت های جدید
رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: الحمدلله با تصویری که با وضوح بالا از خدمات سازمان بهزیستی و حمایت نظامی مقدس جمهوری اسلامی ایران از جامعه معلولین مطرح شد، اعلام کردیم که با بهره گیری از فناوری ها و هم راستایی استراتژیک کشورهای همسو با جمهوری اسلامی ایران، می توانیم تهدیدها را رفع و فرصت های جدیدی را ایجاد کنیم.
قادری اضافه کرد: همچنین بر اساس باورداشت انقلاب اسلامی، نمایش بن مایه های غیرت مدارانه جمهوری اسلامی ایران در این اجلاس مطرح شد. دیدیم که ایالات متحده آمریکا و رژیم جنایتکار و کودک کش صهیونیستی از سوی جمهوری اسلامی ایران مورد خطاب قرار گرفت.
رئیس سازمان بهزیستی جمهوری اسلامی ایران ادامه داد که در نشست کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت، شاهد عدم عضویت این رژیم در کمیته حقوق معلولان سازمان ملل توسط جامعه بین المللی بودیم . این یک الگوی درس آموز برای این رژیم بود. ان شاء الله جامعه بین المللی موظف باشد قاطعانه نسبت به این موضوع عمل کند.
شکست اسرائیل در انتخابات عضویت در کمیته حقوق معلولان سازمان ملل
انتخابات اعضای کمیته حقوق افراد دارای معلولیت روز سه شنبه به وقت محلی در صحن مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار شد و نمایندگان کشورهای مختلف به بررسی و انتخاب اعضای جدید این کمیته پرداختند.
در این انتخابات، رژیم اسرائیل که به عنوان کاندیدای عضویت در این کمیته معرفی شده بود، موفق به کسب آرای لازم نشد و در نهایت از ورود به کمیته حقوق افراد دارای معلولیت بازماند.
در این انتخابات، ژاپن با ۱۵۷ رای، جمهوری دومینیکن با ۱۴۹ رای، مغولستان با ۱۴۵ رای، اروگوئه با ۱۴۳ رای، برزیل با ۱۴۰ رای، نیجریه با ۱۳۸ رای، مراکش با ۱۳۷ رای، جامائیکا با ۱۳۵ رای و اتحادیه اروپا با ۱۱۵ رای از مجموع ۱۸۶رای کسب کردند و به عضویت این کمیته درآمدند.
این شکست برای رژیم اسرائیل، که همواره به نقض حقوق بشر و حقوق افراد دارای معلولیت متهم بوده است، نشانهای دیگر از عدم مقبولیت و مشروعیت جهانی آن به شمار میرود.
جامعه بینالمللی با این اقدام نشان داد که نمیتواند جنایات رژیم اسرائیل را در غزه و سرزمینهای اشغالی نادیده بگیرد. حملات وحشیانه و بیرحمانه به مردم بیگناه غزه، از جمله زنان، کودکان و افراد دارای معلولیت، بخشی از کارنامه سیاه این رژیم است که همواره با اعتراض و محکومیت جهانی مواجه شده است.
انتخابات اخیر نشان داد که جامعه بینالمللی به صورت فزایندهای به مسائل حقوق بشری و رعایت حقوق افراد دارای معلولیت توجه دارد و اقداماتی جدی برای جلوگیری از نقض این حقوق انجام میدهد.
جمهوری اسلامی ایران همچنان به حمایتهای خود از حقوق افراد دارای معلولیت ادامه خواهد داد و از تلاشهای جامعه جهانی در این زمینه استقبال میکند.