به گزارش نبض وطن، شهاب ثابتراسخ با اشاره به نقش گردشگری شهری خلاق و استفاده از میراث ناملموس فرهنگی و مذهبی در توسعه شهرها، اظهار کرد: در گذشته توسعه شهر چرمهین تنها بر محور گردشگری طبیعی و استفاده از ظرفیت “آبشار شاهلولاک” برنامهریزی شده بود، اما از شیوه زیست شهروندان و میراث ناملموس آنان غفلت شده بود.
وی با بیان اینکه گردشگران دوست دارند با فرهنگها و سبکهای مختلف زندگی مردم مناطق و شهرهای دیگر آشنا شوند، خاطرنشان کرد: در دنیا میراث ملموس یکی از منابع مهم گردشگری محسوب میشود و مدیران شهری تلاش میکنند تا جاذبههای توریستی این بخش را به دیگران معرفی کنند.
شهردار چرمهین با بیان اینکه یکی از اهداف شهرداری و شورای اسلامی شهر چرمهین در دوره پنجم، احیا و مرمت آثار تاریخی بوده است، تصریح کرد: مجموعه میراث ناملموس و آثار تاریخی این شهر گنجینهای ارزشمند برای کسب درآمد پایدار شهری و ایجاد رونق اقتصادی در منطقه است.
ثابت راسخ با بیان اینکه ثبت بعضی از آثار معنوی و ناملموس شهر چرمهین در دستور کار شهرداری قرار گرفته است، تاکید کرد: یکی از مهمترین میراث ناملموس معنوی مردم این شهر، آیین کهن “شالورا” است.
وی افزود: بر اساس اسناد تاریخی در این آیین کهن، دشتبان در هفتادمین روز سال، آغاز مراسم را اعلان میکرده است و هر یک از فامیلهایی که در چرمهین ساکن بودند در نزدیکی آبشار، مکانی را برای اطراق خود مهیا و یک یا چند روز در این مکان زندگی میکردند.
شهردار چرمهین یادآور شد: در دو سال گذشته این آیین به همت شهرداری و شورای اسلامی شهر چرمهین با حضور هنرمندان و شهروندان احیا شده و به دنبال ثبت آن در فهرست میراث ناملموس کشور هستیم.
ثابتراسخ با اشاره به حضور ۵۰۰ هزار گردشگر از تعطیلات نوروز تاکنون در منطقه گردشگری آبشار شاهلولاک و بازدید از جاذبههای تاریخی و طبیعی این شهر، اظهار کرد: شیوه طبخ غذاهای سنتی چرمهین مانند نان چهارسنگ، نان گلرنگ و گوندی پیازی یا کوفته پیازی در مرحله ثبت ملی قرار دارد.
خانه دستهبندی نشده
شالورا جاری رسم کهن چرمهین
شهردار چرمهین گفت: یکی از رسوم کهن مردم این شهر برگزاری آیین "شالورا" است که به دنبال ثبت آن در فهرست ناملموس کشور هستیم.
لینک کوتاه : http://www.nabzevatan.ir/?p=732