به گزارش نبض ونط به نقل از فارس، سیدمجید میراحمدی درباره آخرین اقدامات درباره فنسکشی و ایجاد دیوار در مرزها اظهار کرد: یکی از اقدامات بسیار شایسته و تعیینکننده دولت آیتالله رئیسی تصمیمگیری و سرمایهگذاری اساسی برای انسداد مرزهاست.
وی افزود: ابتدای کار جمعبندی را خدمت آیتالله رئیسی ارائه دادیم و شرایط و وضعیت مرزها را تبیین کردیم و خسارتهای اقتصادی، امنیتی، اجتماعی و فرهنگی که بسته نشدن مرزها برای کشور دارد نیز برای رئیسجمهور تشریح شد.
تخصیص ۳ میلیون یورو برای انسداد مرزها طی ۵ سال
میراحمدی با بیان اینکه سالانه بیش از ۲۰ میلیارد دلار کالای قاچاق وارد کشور یا از کشور خارج میشود فقط یک بخش از خسارتهای اقتصادی درباره مرزها است، تصریح کرد: قاچاق موادمخدر و ناامنیهایی که در کشور وجود دارد، همه از طریق سرمایهگذاری اساسی برای انسداد مرزها قابل حل است؛ همان اقدامی که در دولتهای پیشین از آن غفلت اساسی شده بود.
وی ادامه داد: آیتالله رئیسی به سرعت با این موضوع موافقت کرد و دستور داد تا ۳ میلیون یورو ظرف پنج سال در اختیار ستاد کل نیروهای مسلح قرار داده شود و نیروهای مسلح به سرعت فرایند انسداد مرز را آغاز کنند.
استفاده از ظرفیت نیروهای مسلح برای انسداد مرزها
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور با اشاره به اینکه راهبری موضوع انسداد مرزها توسط سرلشکر باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح انجام میگیرد، تاکید کرد: این کار اکنون جزو اولویتهای کاری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح است و با هدایت و راهبری وی در حال پیگیری است.
وی افزود: در این راستا، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح همه ظرفیتهای مهندسی نیروهای مسلح شامل ارتش، سپاه، فراجا و قرارگاه خاتمالانبیا (ص) را به کار گرفتهاند که تقسیم کار انجام شده است و این نهادها اقدامات خوبی را برای انسداد مرز آغاز کردند.
اولویتبندی برای انسداد مرزها چگونه است؟
میراحمدی گفت: اولویتبندی برای انسداد مرزها انجام شده است و مسیرهایی که از طریق آنها قاچاق انسان و قاچاق سلاح انجام میگیرد در اولویت بوده و در حال پیگیری است که بخشی از این اولویت نیز، مرز افغانستان است.
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه انسداد مرزها فقط به صورت دیوارکشی است یا از طریق دیگری انجام میشود، اظهار کرد: انسداد مرزها یک طرح جامع است که در چند لایه انجام میشود؛ هم به صورت فنس و هم به صورت دیوارکشی و هم سیستمهای هوشمند کنترل مرزی.
وی افزود: اگر این طرح بهطور کامل انجام شود آنگاه دستاوردهای راهبردی در حوزههای اقتصادی، فرهنگی و امنیتی برای کشور حاصل میشود.