به گزارش نبض وطن، جوسپ بورل در گفت وگو با شبکه رادیویی موج صفر (Onda Cero) ادعا کرد که خاورمیانه «در لبه پرتگاه قرار دارد و باید از آن فاصله بگیریم. باید ترمز را بکشیم و به عقب برگردیم».
او درباره احتمال اقدام نظامی رژیم صهیونیستی گفت که یک «تفرقه عمیقی» در داخل این رژیم میان جریان دست راستی که به دنبال انتقامجویی هستند و جناحی که به گفته او «میانهروتر و معقولتر» هستند وحود دارد. وی مدعی شد که جناح دوم از انتقام جویی دفاع می کند، “اما به گونه ای که از پاسخ به پاسخ اجتناب شود”.
بورل در همین حال تصریح کرد که اتحادیه اروپا با وجود تحریمهایی که علیه ایران وضع کرده است باید بهترین رابطه ممکن را با تهران داشته باشد. وی با تکرار ادعاها درباره برنامه صلحآمیز هستهای کشورمان گفت: این به نفع همه است که ایران به یک قدرت هستهای تبدیل نشود و خاورمیانه آرام شود.
گفتنی است که ایران با بهره گیری از حق ذاتی دفاع از خود مبتنی بر ماده ۵۱ منشور ملل متحد و در پاسخ به تجاوزات نظامی مکرر رژیم اسرائیل، به ویژه حمله نظامی علیه مکان دیپلماتیک ایران که در روز ۱۳ فروردین ماه (اول آوریل ۲۰۲۴) در نقض آشکار حقوق بین الملل و بند ۲ منشور ملل متحد صورت گرفت و متعاقب آن ناتوانی شورای امنیت برای اتخاد تدابیر لازم برای محکومیت و مسئولیت پذیر کردن متجاوز، مجموعه ای از حملات نظامی علیه اهداف نظامی در سرزمین های اشغالی را انجام داد.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان دیروز در تماس تلفنی به جوسپ بورل گفت: حمله نظامی رژیم صهیونیستی علیه اماکن دیپلماتیک کشورمان در دمشق، نقض آشکار کنوانسیون وین و عبور از خط قرمز جمهوری اسلامی ایران بشمار میرود.
وی افزود: در برابر انفعال دیپلماتیک سازمان ملل متحد و شورای امنیت در صدور حتی یک بیانیه در محکومیت این اقدام، جمهوری اسلامی ایران راهی جز تنبیه رژیم صهیونیستی در چارچوب دفاع مشروع نداشت.
وزیر امور خارجه ایران ضمن تاکید بر موفقیت آمیز بودن اقدام نظامی کشورمان در چارچوب دفاع مشروع خاطرنشان کرد: پس از پایان عملیات، این پیام داده شد که از نظر جمهوری اسلامی ایران موضوع پایان یافته است، اما در صورت اقدام متقابل رژیم صهیونیستی، پاسخ جمهوری اسلامی ایران فوری، گسترده و حداکثری خواهد بود.
امیرعبداللهیان با اشاره به صدور بیانیه اتحادیه اروپا در محکومیت حمله رژیم اسرائیل به ساختمان کنسولی کشورمان در دمشق اظهار داشت: امیدوارم اتحادیه اروپا برای خاتمه نسلکشی در غزه حامل یک ابتکار موثر و کارآمد باشد که البته در این صورت جمهوری اسلامی ایران آماده کمک به موفقیت آن است.