• امروز : یکشنبه - ۱۵ مهر - ۱۴۰۳
در نشست مشترک اتاق بازرگانی اصفهان با رایزنان اقتصادی و بازرگانی مطرح شد:

سرمایه‌گذاری موفق نیازمند تلاش همه‌جانبه کشورها است

  • کد خبر : 65275
  • 24 فروردین 1403 - 12:49
سرمایه‌گذاری موفق نیازمند تلاش همه‌جانبه کشورها است
در نشست مشترک اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان با رایزنان اقتصادی و بازرگانی سفارتخانه‌های کشورهای عضو مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا (ACD) ضمن تشریح برنامه‌های دومین اجلاس اتاق‌های بازرگانی کشورهای عضو ACD، بر مشارکت همه‌جانبه کشورهای آسیایی به‌منظور توسعه فراگیر منطقه تأکید شد.

به گزارش نبض وطن به نقل ستاد اطلاع‌رسانی اجلاس اصفهان، امیر کشانی در نشست مشترک اتاق بازرگانی اصفهان با رایزنان اقتصادی و بازرگانی اظهار کرد: جلسه امروز برای هماهنگی و گزارش برگزاری اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا پیش‌بینی شده است.

وی افزود: این اجلاس به پیشنهاد دبیرخانه ACD و میزبانی اصفهان در ۱۰ و ۱۱ اردیبهشت برگزار می‌شود؛ همچنین به دلیل آنکه تجار توان هم‌افزایی و پیگیری اهداف مشترک را دارند آرزو داریم تعداد قابل‌توجهی از کشورهای آسیایی را در این اجلاس میزبانی کنیم.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان با بیان اینکه اجلاس نخست در سال ۲۰۲۱ در استانبول برگزار شد و اکنون در تدارک دومین نشست در اصفهان هستیم، ادامه داد؛ اجلاس در دو روز برگزار خواهد شد و ما چهار روز در اصفهان میزبان نمایندگان عضو مجمع خواهیم بود.

کشانی در مورد برگزاری این نشست در اصفهان گفت: اردیبهشت زیباترین ماه اصفهان است و هفته فرهنگی اصفهان نیز در این ماه برگزار می‌شود؛ در این نشست ۲ روزه، علاوه بر اجلاس، نمایشگاه جانبی نیز برگزار می‌شود و معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری متعدد و نحوه تعاملات بین اعضا بررسی خواهد شد؛ همچنین امکان مذاکرات دوجانبه و چندجانبه بین اتاق‌های بازرگانی عضو ACD فراهم می‌شود و امیدواریم که فرصت خوبی برای ایجاد گفت‌وگو بین تجار کشورهای عضو مجمع باشد زیرا گفت‌وگو سرآغاز تحولات جهانی و به‌ویژه جامعه بزرگ آسیایی است.

وی همچنین از سفارتخانه‌های کشورهای عضو در تهران خواست که فرصت حضور اعضا و گفتگوهای مشترک را در شهر زیبای اصفهان فراهم کنند.

اتاق‌های بازرگانی نقش مؤثری در توسعه اقتصادی کشور دارند

در ادامه سید جلال‌الدین علوی، مدیرکل همکاری‌های اقتصادی چندجانبه و بین‌المللی وزارت امور خارجه نیز از تلاش‌های اتاق بازرگانی اصفهان برای به ثمر رساندن این نشست تشکر کرد و گفت: نقش بخش خصوصی و اتاق‌های بازرگانی در توسعه اقتصادی و پیشبرد برنامه‌های دولتی بسیار مهم است؛ ACD مهم‌ترین و بزرگ‌ترین مجمع کشورهای آسیایی است که ۳۵ عضو دارد و دولت‌های عضو برنامه‌های اقتصادی دارند و نقش بخش‌های خصوصی در پیشبرد این برنامه‌ها بسیار مهم است.

وی افزود: اتاق بازرگانی اصفهان با ابتکاری که انجام داد از یک سو فرصت خوبی را برای شناساندن ظرفیت‌های خود به شرکای خارجی فراهم کرده و از سوی دیگر شرکای خارجی احتمالی هم می‌توانند توانمندی‌های خودشان را عرضه کنند. فعالیت‌های دیگری هم در استان‌های کشور در حال انجام است.

در ادامه نشست فیلم معرفی ویژگی‌های اصفهان و فرصت‌های تجاری بازرگانی این استان از جمله تجهیزات حمل‌ونقل، پتروشیمی، صنعت، کشاورزی، دامداری، شیلات و معادن برای رایزنان بازرگانی کشورهای آسیایی پخش شد.

سرمایه‌گذاری موفق نیازمند تلاش همه‌جانبه کشورها است

محمدرضا گل احمد، عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان سخنران دیگر این نشست بود که اظهار کرد: قرار گرفتن در یک منطقه خواست ما نبوده اما ما اکنون در قاره آسیا قرار گرفته‌ایم؛ بنابراین شاخص‌های اقتصادی و توسعه ما را با سایر قاره‌ها مقایسه می‌کنند. پس ناچاریم که مانند ۳۵ بازیگر تیم فوتبال بتوانیم نتایج خوبی در ارتباط با یکدیگر داشته باشیم؛ ما باید این گفت‌وگو و یکپارچگی را خیلی زودتر آغاز می‌کردیم به دلیل اینکه همه کارشناسان معتقدند بیشترین پتانسیل اقتصادی و منابع طبیعی در آسیا وجود دارد.

وی برگزاری این اجلاس را فرصت بی‌نظیری برای کشورهای منطقه ارزیابی کرد و افزود: خوشبختانه رویداد فعلی کمک می‌کند تا بتوانیم این ظرفیت‌ها را فعال کنیم؛ مهم‌ترین موضوعی که برای ما اهمیت دارد تجارت است و در رویداد اصفهان به‌صورت تخصصی برای این موضوع برنامه‌ریزی کرده‌ایم، به همین دلیل سایت جداگانه‌ای راه‌اندازی شده تا بتوانیم فرصت‌های سرمایه‌گذاری سایر کشورها را در آنجا بارگذاری کنیم.

گل‌احمد تصریح کرد: معرفی این پروژه‌های سرمایه‌گذاری می‌تواند ارتباط بین کشورهای مختلف آسیا را محقق کند مانند پروژه شمال به جنوب، پروژه‌های سرمایه‌گذاری متعددی در صنعت کشاورزی و امنیت غذایی وجود دارد؛ همچنین باتوجه به ظرفیت توریسم در آسیا، زمینه گسترش صنعت گردشگری نیز وجود دارد، از سوی دیگر باتوجه به اهمیت انرژی باید بتوانیم روی انرژی‌های پاک تمرکز داشته باشیم؛ پروژه‌های نوآورانه متعددی در شهرک‌های علمی، تحقیقاتی و شرکت‌های دانش‌بنیان و مجموعه‌های علمی وجود دارد که می‌تواند زمینه‌ساز صنایع و تجارت‌های نوین میان کشورهای آسیایی باشد.

این عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان ادامه داد: یکی از خواسته‌های ما از نماینده‌های کشورهای عضو مجمع آن است که قبل از نشست، پروژه‌های مشترکی را ارائه دهند تا در سایت فرصت‌های همکاری و سرمایه‌گذاری معرفی شود؛ زیرا در سطح آسیا مؤسسات بسیاری هستند که می‌توانند در این فرصت‌ها سرمایه‌گذاری کنند.

وی به چند گروه سرمایه‌گذاری بزرگ اشاره کرد و گفت: رویدادهای متعدد اقتصادی در منطقه وجود دارد که یکی از آنها که هم‌زمان با این رویداد برگزار می‌شود، نمایشگاه اکسپوی تهران است که امیدواریم بتوانید در آنجا نیز مشارکت کنید. سرمایه‌گذاری‌ها باعث می‌شود رشد و توسعه در کشورهای آسیایی بیشتر شده و این رشد به نفع توسعه همه جوامع بشری است. همچنین این رویداد کمک می‌کند تا کشورهای کمتر توسعه‌یافته را توسعه داده و در مجموع منطقه را رشد دهیم.

گل‌احمد افزود: امیدواریم این رویداد با مشارکت همه کشورهای عضو منجر به کاهش فقر و مراقبت از محیط‌زیست و رشد جوامع در منطقه آسیا شود؛ زیرا سرمایه‌گذاری موفق نیازمند تلاش همه‌جانبه است.

برنامه‌ریزی دقیق برای برگزاری شایسته اجلاس اصفهان

در ادامه جواد امین منصور، مشاور رئیس اتاق بازرگانی اصفهان نیز به تشریح برنامه‌های اجلاس و اسناد پیش‌بینی شده در این زمینه پرداخت و اظهار کرد: هماهنگی‌های متعدد مانند خدمات ویزا، تشریفات فرودگاهی در اصفهان، تهران و شیراز و حضور نمایندگان اتاق اصفهان برای پذیرش میهمانان صورت گرفته است.

وی همچنین با معرفی برنامه‌های اصلی و جانبی اجلاس از سایت اختصاصی این رویداد رونمایی کرد و با معرفی بخش‌های مختلف آن از امکان انتشار فرصت‌های سرمایه‌گذاری و همکاری‌های مشترک خبر داد و افزود:نشانی سایت اجلاس www.acd.eccim.com است و علاقه‌مندان به حضور در این کنفرانس می‌توانند مراحل ثبت‌نام را در این درگاه انجام دهند و اطلاعات بیشتر را دریافت کنند.

مشاور رئیس اتاق بازرگانی اصفهان توضیح داد: گفت‌وگوی همکاری آسیا با موضوعات مختلفی در دستور کار خود یک گردهمایی دولتی منطقه‌ای است که در طی آن زبان رسمی اصلی برای تبادل نظر انگلیسی است؛ اما باتوجه به اینکه تعداد زیادی از افراد ایرانی در آن شرکت خواهند کرد کمیته برگزاری از زبان فارسی نیز استفاده خواهد کرد.

وی در خصوص نحوه ورود و خروج شرکت‌کنندگان این کنفرانس گفت: فرودگاه‌های بین‌المللی اصفهان، شیراز و فرودگاه بین‌المللی امام خمینی به‌عنوان مبادی ورودی خروجی انتخاب شده‌اند؛ در هر فرودگاه یک میز استقبال با تابلوی بزرگ کنفرانس وجود خواهد داشت تا شرکت‌کنندگان را با حمل‌ونقل محلی رایگان به هتل چهارباغ شهر اصفهان که محل اسکان میهمانان است هدایت شوند؛ ما توصیه می‌کنیم که شرکت‌کنندگان پروازهای به مقصد فرودگاه اصفهان را انتخاب کنند که نزدیک‌تر و راحت‌تر باشد. هتل چهارباغ اصفهان مکانی شایسته برای اقامت است که در چهارباغ زیباترین خیابان اصفهان واقع شده و دارای ترکیبی از معماری و هنرهای مدرن و سنتی است.

امین‌منصور تشریح کرد: به‌موازات اجلاس چندین رویداد مهم در اصفهان و ایران وجود دارد که بازدید آن برای شرکت‌کنندگان جذاب خواهد بود از جمله آن‌ها می‌توان به نمایشگاه اکسپو اشاره کرد همچنین برنامه‌های دیگری نیز تدارک‌دیده‌شده که دیدارهای رسمی با شهردار اصفهان و سایر مقامات محلی، برنامه صلح و دوستی ادیان، بازدید از مساجد، کلیسا کنیسه و آتشکده و همچنین پیاده‌روی در خیابان‌های تاریخی اصفهان و دیدار از کاخ و باغ چهلستون و میدان تاریخی نقش‌جهان و بازارهای سنتی اصفهان از آن جمله است.

وی تأکید کرد: به‌منظور ارتقا و تبادل نظر و فعالیت کمیته برگزاری در حاشیه دومین اجلاس اتاق‌های بازرگانی کشورهای عضو ACD چند رویداد برگزار خواهد کرد؛ اولین رویداد برگزاری نمایشگاهی است که در آن بازرگانان خارجی و ایرانی می‌توانند آخرین تحولات و فعالیت‌های خود را برای شرکت‌کنندگان در اجلاس به نمایش بگذارند. رویداد دوم برگزاری جلسات دوجانبه است؛ در این جلسات فرصت‌هایی برای شرکت‌کنندگان وجود خواهد داشت تا بتوانند برنامه‌ها و فعالیت‌های خود را توضیح داده و تبادل نظر کنند. سومین رویداد جانبی اجلاس جلسه سرمایه‌گذاری است. نشست ویژه‌ای به‌منظور ایجاد فرصت برای کسب‌وکارها در منطقه آسیا به‌منظور ارائه پروژه‌های سرمایه‌گذاری، شناسایی نیازها و کسب اطلاعات موردنیاز که روز دوشنبه دهم اردیبهشت‌ماه در تالار نصف جهان برگزار خواهد شد.

فرصت کم‌نظیر برای کشورهای عضو

در پایان این نشست سعید ابراهیمی، مدیر امور بازرگانی و روابط بین‌الملل اتاق بازرگانی اصفهان نیز با تشریح مقدمات صورت گرفته برگزاری دومین اجلاس اتاق‌های بازرگانی کشورهای عضو مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا (ACD) در روزهای ۱۰ و ۱۱ اردیبهشت‌ماه سال جاری را فرصتی کم‌نظیر برای کشورهای عضو و زمینه‌ای برای رشد و گسترش همکاری‌ها و ارتقای روابط مشترک عنوان کرد.

به گزارش ایمنا، مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا باهدف ارتقای همکاری و همگرایی منطقه‌ای بین دولت‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای آسیا در ژوئن ۲۰۰۲ (خرداد ۱۳۸۱) در «چاآم» تایلند تأسیس شد و هم اکنون ۳۵ کشور در آن عضویت دارند، لذا این سازمان را بزرگ‌ترین تشکل بین‌الدولی آسیا می‌دانند. ایران در سال ۱۳۸۳ (۲۱ ژوئن ۲۰۰۴) به مجمع پیوست و در سال ۱۳۸۸ به عنوان کشور پیش‌گام همکاری فرهنگی انتخاب شد.

لینک کوتاه : http://www.nabzevatan.ir/?p=65275

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.