• امروز : یکشنبه - ۲ دی - ۱۴۰۳
خانه دسته‌بندی نشده

میراث گذشتگان، امانتی برای آیندگان است

  • کد خبر : 639
  • 13 تیر 1398 - 1:59
مسئول تهیه و تدوین سالنامه فرهنگی گردشگری شهرستان لنجان گفت:جمع آوری تاریخ شفاهی شهرستان لنجان که سینه به سینه از گذشتگان ما نقل شده از جمله اقداماتی است که در مسیر تدوین سالنامه فرهنگی گردشگری مورد توجه قرار گرفته است.

به گزارش نبض وطن، میلاد موذنی در نشست جمعی از فعالان میراث فرهنگی با رییس شورای فرهنگ عمومی شهرستان لنجان میراث فرهنگی را یادگاری گرانبها و هویت تاریخی و فرهنگی این شهرستان دانست و اظهار کرد: میراث فرهنگی به عنوان مهر تأییدی بر تمدن کهن لنجان به شمار می اید و ما به عنوان نسلی که امانت های تاریخی گذشتگان به دستمان رسیده موظفیم این مهم را حفاظت کرده و آنها را به آیندگان معرفی کنیم تا نام نیکان خود را پاس بداریم.
وی با بیان اینکه میراث گذشتگان، امانتی برای آیندگان است و به ما تعلق ندارد، افزود: بسیاری از کارشناسان براین باور هستند که تاریخ کهن و میراث فرهنگی هر منطقه رد پای نیاکان ما در طول تاریخ است که پیامی های بسیاری را برای نسل های آینده به همراه دارد از این رو باید در حفظ و نگهداری آن‌ها کوشید بر همین اساس ما نیز در مسیری گام برداشته که به این مهم جامه عمل بپوشانیم و در گام نخست در تلاش هستیم تدوین تقویم فرهنگی_گردشگری شهرستان لنجان را رقم بزنیم.
مسئول تهیه و تدوین سالنامه فرهنگی گردشگری شهرستان لنجان تصریح کرد: شهرستان لنجان دارای فرهنگی کهن و ارزشمند بوده وعلما، اندیشمندان، مفاخر صنعتگران،هنرمندان، سرداران شهید و… در شهرها و روستاهای آن می زیستند که زندگی خود را وقف ترویج اسلام ناب محمدی، دانش پروری و خلق آثار ارزنده کرده اند و تدوین تقویم فرهنگی_گردشگری لنجان می تواند در بزرگداشت یاد چهره های ماندگار شهرستان تاثیرگذار باشد.
وی ادامه داد: در مسیر تدوین تقویم فرهنگی_گردشگری لنجان برآن شدیم شناسایی اولیه داشته باشیم و گام به گام این تقویم را تدوین و به سرانجام برسانیم از این رو در تلاش هستیم اتاق فکری را متشکل از صاحب نظران و علاقه مندانی که در حوزه میراث فرهنگی شهرستان در حال فعالیت هستند تشکیل دهیم و قطعا شورای فرهنگ عمومی شهرستان لنجان می تواند تاثیرات بسیاری را در تحقق این مهم داشته باشد و ما را در تدوین تقویم فرهنگ_گردشگری یاری رساند.
موذنی اضافه کرد: طی سال های اخیر نویسندگانی در شهرهایی چون زرین شهر، باغبادران و … اقدام به جمع آوری اطلاعات و نگارش کتاب درخصوص فرهنگ زادگاهشان شده اند که این تحقیقات برای ما بسیار ارزشمند بوده و قطعا استفاده از ظرفیت چنین افرادی در پربارتر شدن چنین تقویمی موثر خواهد بود و امیدواریم این عزیزان نیز ما را در تحقق این مهم یاری کنند.
وی ادامه داد: جمع آوری تاریخ شفاهی شهرستان لنجان که سینه به سینه از گذشتگان ما نقل شده یکی دیگر از اقداماتی است که مورد توجه قرار گرفته و نکته جالب در این بین وجود آیین های کهن در بین مردم بوده که برخی از انها به دست فراموشی سپرده شده است.
مسئول تهیه و تدوین سالنامه فرهنگی گردشگری شهرستان لنجان اضافه کرد: درکوچه پس کوچه های محله‌های قدیمی شهرها و روستاهای شهرستان لنجان نیز همچنان مغازه‌های کوچکی وجود دارد که صاحبان آن با حفظ سنت‌های شغلی گذشتگان خود نقش مهمی در حفظ بخشی از فرهنگ و تاریخ منطقه را بر عهده دارند.
وی عنوان کرد: شاید امروز کمتر کسی متوجه شغل های سنتی باقی مانده در شهرستان لنجان باشد و از طرفی کمتر کسی از قدمت ، ارزش و اهمیت این مشاغل درطول تاریخ با خبر باشد و این درحالیست که در «ریز قدیم» عدمه مشاغل همچون کشاورزی، پارچه بافی، آهنگری، روغن کشی و… وجود داشته و نامگذاری کوچه ها تحت کوچه عصاری ها، کوچه آهنگری ها و نجاری ها گواه این موضوع است.
موذنی خاطرنشان کرد: حتی در منازل نیز بانوان صنایع مختلفی را انجام می دادند و برهمین اساس اجداد ما به عنوان نیروی مولد می شناختند و امروز نیز با بررسی تاریخی این مشاغل می توان به این نتیجه رسید که هر کدام دارای سابقه کهن تاریخی از منظر اجتماعی ، فرهنگی و حتی اقتصادی بوده اند و باید در زنده نگاه داشتن آنها کوشید.چراکه این مشاغل کهن میراثی هستند که با توجه به گسترش بی هویتی فرهنگی جوانان، می تواند تاثیرات بسیاری را در انتقال فرهنگ و هویت تاریخی منطقه به نسل های بعدی داشته باشد.

لینک کوتاه : http://www.nabzevatan.ir/?p=639

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.