به گزارش نبض وطن به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت آموزش و پرورش، طاهره فضایلی با بیان اینکه از گذشته برای کمک به دانشآموزان در بحث هدایت تحصیلی آزمون توانایی و رغبت اخذ میشد، اظهار کرد: به دلیل افزایش تعداد سوالات، شیوه سخت امتحان و سرعت اینترنت، رغبت دانشآموزان برای شرکت در آزمون زیاد نبود، بنابراین یکی از کارهای انجام شده بازبینی آزمون توانایی و رغبت، استاندارد، هوشمند و شخصی سازی کردن این آزمون بود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تعداد سوالات متناسب با هر دانشآموز متفاوت است، افزود: دانشآموزان براساس تیپ شخصیتی به سوالات پاسخ میدهند، تعداد سوالات تغییر کرده، امکان ورود با گوشی امکانپذیر شده، ذخیره کردن آزمون محقق و در نتیجه تعداد مشارکت دانشآموزان در اجرای آزمون بیشتر از قبل شده است.
معاون برنامهریزی امور مشاوره وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه دانشآموز با شرکت در آزمون به خودشناسی میرسد، ادامه داد: آزمون رغبت و توانایی کمک کرد در کنار مشاورهها، دانشآموز به شناخت دقیقتر، جزئیتر و کاملتری از خود و در نتیجه به شناخت رشتهها و مشاغل دست یابد.
فضایلی با بیان اینکه تک تک دانشآموزان با ثبتنام در سامانه «مای مدیا» دارای یک کارتابل هستند که برای رشتههای مختلف کلیپها، فیلمهای آموزشی و محتواهای مختلف درباره شغلهایشان بارگذاری شده تا دانشآموزان شناخت دقیقتر و صحیحتری نسبت به رشته و مشاغل و دانشگاه پیشرو داشته باشند، گفت: دانشآموزان با دیدن این محتواها میتوانند به انتخاب سنجیدهتری نسبت به گذشته دست یابند.
وی به دیگر برنامههای انجام شده اشاره و عنوان کرد: در کارتابل فردی علاوه بر معرفی رشتهها و مشاغل به دانش آموزان، والدین دانشآموزان هم میتوانند از این فیلمها و کلیپها استفاده کنند؛ مشاورههای آنلاین با عنوان «از من بپرس» طراحی شده و با کمک صدا و سیما برنامهای با عنوان «برو پی کارت» تهیه شده که افراد با صحبت درباره شغلهایشان میتوانند اطلاعات خوبی در اختیار دانشآموزان قرار دهند.
معاون برنامهریزی امور مشاوره وزارت آموزش و پرورش گفت: دانشآموز در کارتابل شخصی میتواند مدارس منطقههای خود را پیدا کند و از هر رشته در هر مدرسه اطلاع یابد؛ همچنین دانشآموز در کارتابل میتواند نظرسنجی انجام دهد که چه میزان از مشاورههای ارائه شده راضی است.
فضایلی با اشاره به اینکه دانشآموزان در آزمون رغبت و توانایی در لحظه جواب را دریافت میکنند، افزود: تاکنون بیش از ۹۳ درصد دانشآموزان در آزمون مشارکت داشتهاند و این آزمون تا پایان فروردین تمدید میشود.
وی به نمرات نظرسنجی اشاره و اظهار کرد: نظرسنجی والدین (۵ امتیاز)، دانش آموزان (۱۰ امتیاز)، دبیران (۱۰ امتیاز) و خود مشاور (۱۰ امتیاز) دارد که میزان نظر آنها درباره دانشآموز نسبت به رشته انتخابی را تعیین میکند.
معاون برنامهریزی امور مشاوره وزارت آموزش و پرورش به خط اورژانس دانشآموزی یا فوریتهای دانشآموزی ۱۵۷۰ اشاره کرد و گفت: دانشآموزان میتوانند سوالات تحصیلی و غیرتحصیلی خود را با شمارهگیری ۱۵۷۰ که از ۸ صبح تا ۸ شب فعال است دریافت کنند و برای تمام دانشآموزان و والدین این مشاورهها رایگان انجام میشود؛ در ایام عید هم سامانه فعال بوده است.
فضایلی به تدوین نمون برگ جدید اشاره کرد و ادامه داد: دو فرم شش و هفت دانشآموزان یکی شده و روی نمون برگ جدید اطلاعات شخصیتی دانشآموز و نمرات تحصیلی او تعیین شده، همچنین «QR» کدهایی روی نمون برگ مختص خود دانشآموز طراحی شده که میتواند فیلمهای تیپ شخصیتی خود را با اسکن این کدها ببیند چرا که شخصی سازی صورت گرفته است.
وی اظهار کرد: مشاوران با دسترسی به نتایج آزمونها به شکل فردی و گروهی، با برگزاری جلسه، کارنامه دانشآموز را برای او تشریح میکنند و درباره تیپهای شخصیتی و تواناییهای او توضیحاتی را ارائه میدهند.