به گزارش نبض وطن، وال استریت ژورنال به نقل از نامه ماه گذشته فرانسه، آلمان، هلند و پنج کشور دیگر اتحادیه اروپا به «جوسپ بورل» افزود که این اتحادیه باید تحریمهای جدیدی را وضع کند و اجازه دهد تا آن دسته از افراد ایرانی را که به ادعای این کشورها، شبه نظامیان منطقه را مسلح، تأمین مالی، مشاوره و هدایت میکنند، به همراه این گروهها هدف قرار دهند.
بر اساس این گزارش، بورل در پاسخ به این نامه گفت: این کار را اکنون انجام ندهید.
در همین حال، وال استریت ژورنال به نقل از مقامهای اتحادیه اروپا نوشت که این واکنش مورد حمایت واشنگتن بوده است.
این روزنامه آمریکایی همچنین به نقل از یکی از مقامهای دولت بایدن نوشت که به اتحادیه اروپا اطلاع داده شده که واشنگتن از افزایش فشار بر تهران از طریق تحریم انتقال موشکها و تجهیزات نظامی به شبه نظامیان منطقه و همچنین روسیه حمایت میکند.
بر اساس این گزارش، این اختلاف نظر که در نشست روز دوشنبه (۲۸ اسفند) وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا نیز سر باز کرد، چند روز پس از آن مطرح شد که اروپا و آمریکا متعهد شدند تا در صورت تحویل موشکهای بالستیک ایرانی به روسیه، به سرعت و مشترکا تحریمهای جدیدی را علیه تهران اعمال کنند.
این در حالی است که مقامهای غربی گفتند که هیچ مدرکی دال بر تحویل این موشکها وجود ندارد، اما مدعی شدند که بر اساس پیش بینیها، این اقدام صورت گیرد.
وال استریت ژورنال بر اساس پیشنویس بیانیه اجلاس سران اتحادیه اروپا مدعی شد که رهبران این اتحادیه در نشست این هفته متعهد خواهند شد که در صورت تحویل موشک به روسیه، تحریمهای هدفمند علیه افراد و نهادهای ایرانی را گسترش دهند.
به گفته مقامهای آمریکایی، این تحریمها میتواند شامل اقدامهایی برای جلوگیری از پرواز ایران ایر به اروپا باشد.
با این وجود، مقامهای اتحادیه اروپا به کشورهای عضو گفتهاند که اقدام علیه ایران به دلیل حمایت از متحدانش میتواند تنشها را در منطقه خاورمیانه تشدید کرده و دیپلماسی هستهای را تضعیف کند.
به نوشته این منبع، بورل هفته گذشته در نامهای به هشت کشور عضو اتحادیه اروپا نوشت که پیشنهاد آنها برای هدف قرار دادن فعالیتهای بیثبات کننده منطقهای ایران «دو صحنه» روسیه و خاورمیانه را با هم ترکیب کرده و این امر «میتواند پیامدهای بالقوه ناخواسته داشته باشد.»
وال استریت ژورنال با حساس خواندن برهه اخیر برای برای واشنگتن، افزود: به نظر میرسد که آمریکا و ایران هر دو به دنبال اجتناب از درگیری مستقیم هستند.
این روزنامه آمریکایی همچنین مدعی شد: در حالی که حوثی ها (انصارالله) و شبه نظامیان مورد حمایت ایران در سوریه و عراق هدف واشنگتن و ارتش قرار گرفتهاند، آمریکا مذاکرات غیرمستقیم با تهران را برای مهار تنشها از سر گرفته است. مقامات آمریکایی همچنان تاکید میکنند که به دنبال راهحلی دیپلماتیک در مورد برنامه هستهای ایران هستند.
با این حال، این نشریه به نقل از نامه ۲۶ فوریه (۷ اسفند) آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا به بورل نوشت که وی از اتحادیه اروپا خواست تا «در اعمال تحریمهای بیشتر علیه نهادها و افراد ایرانی درگیر در همکاری نظامی رو به رشد ایران با روسیه، بهویژه همکاریهای موشکی و پهپادی» به واشنگتن بپیوندند.
یک مقام ارشد آمریکایی مدعی شد که بلینکن هنگام نوشتن نامه مذکور از فشارهای ضد ایرانیای فرانسه و آلمان بی خبر بوده است.