• امروز : دوشنبه - ۸ بهمن - ۱۴۰۳

جزئیات مصوبات آخرین جلسه کارگروه دائمی پدافند غیرعامل در سال ۱۴۰۲

  • کد خبر : 60787
  • 29 اسفند 1402 - 19:49
جزئیات مصوبات آخرین جلسه کارگروه دائمی پدافند غیرعامل در سال ۱۴۰۲
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور جزئیات مصوبات آخرین جلسه کارگروه دائمی پدافند غیرعامل در سال ۱۴۰۲ تشریح کرد.

به گزارش نبض وطن به نقل از پایداری ملی، سردار غلامرضا جلالی اظهار کرد: با توجه به اینکه این کارگروه براساس قانون تشکیل سازمان پدافند غیرعامل کشور، شأنیت قانونی پیدا کرده و مصوبات آن جنبه قانونی یافته و اجرا نشدن آن جرم‌انگاری شده است، جلسات با اهمیت بیشتر و جدی‌تری نسبت به گذشته دنبال می‌شود.

وی افزود: دستور آخرین جلسه کارگروه دائمی پدافند غیرعامل در سال ۱۴۰۲ به بررسی و تصویب سند پدافند غیرعامل در حوزه آب و فاضلاب کشور اختصاص داشت؛ این سند با حضور متخصصان حوزه آب نهایی شده است و در این جلسه که با حضور محمد جوان‌بخت، معاون وزیر نیرو در حوزه آب و آبفا دنبال شد، اشکالات این سند بررسی شد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور افزود: تأمین آب از دریا، آلودگی و مخاطرات آب، ملاحظات کالبدی و پدافندی آب در حوزه سایبری، شیمیایی و بیولوژیکی از جمله مواردی بود که در این جلسه مطرح و برای هر یک از این موارد راهبردهای مستقلی پیش‌بینی و مصوب شد.

جلالی گفت: این سند بعد از انجام اصلاحات، ابلاغ خواهد شد و برای همه دستگای‌هایی که در این ابلاغیه وظیفه تعریف شده لازم‌الاجرا است و اجرا نکردن آن براساس قانون جرم‌انگاری شده است.

دبیر کارگروه دائمی پدافند غیرعامل کشور با یادآوری برگزاری «نشست تخصصی پاندمی آینده بر محور عامل ناشناخته (X)»، گفت: براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی عامل ناشناخته (X) ممکن است به عنوان پاندمی آینده، سلامت انسان را تهدید کند، چرا که احتمال دارد ماهیت آن ویروس مشترک حوزه انسان و دام باشد یا بیماری تنفسی شبیه ویروس کرونا باشد که از طریق هوا منتقل می‌شود که می‌تواند بسیار پر مخاطره باشد.

وی افزود: براساس اخبار، ضریب ابتلای این بیماری ناشناخته ۲۰ برابر کرونا است که تاکنون دارو و واکسنی نیز برای آن کشف نشده است؛ سازمان بهداشت جهانی به‌عنوان هماهنگ‌کننده حوزه مقابله با پاندمی‌های جهانی، رویکردهای بهداشتی را به همه کشورها توصیه کرده و از همه کشورهای عضو خواسته است که در قالب یک پیمان، آمادگی کشورشان را در برابر این موضوع ارتقا بدهند و دنبال کنند. برهمین اساس، جلسه‌ای با حضور متخصصان حوزه ویروس‌شناسی، بهداشت و درمان و آزمایشگاهی کشور به میزبانی سازمان پدافند غیرعامل کشور برگزار شد تا احتمالات و اقدامات لازم، بررسی شود.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور ادامه داد: پیشنهاد سازمان پدافند غیرعامل کشور تدوین برنامه ملی ایجاد آمادگی در برابر تهدید زیستی عامل ناشناخته (X) در دو قالب اقدامات زیرساختی و اقدامات عملیاتی بود. براساس مصوبه کارگروه دائمی، یک فرصت دوماهه به سازمان پدافند غیرعامل کشور داده شد تا با همکاری دستگاه‌های مرتبط مثل وزارت بهداشت و سازمان مدیریت بحران، برنامه ملی ایجاد آمادگی در برابر تهدید زیستی عامل ناشناخته (X) را آماده کند.

جلالی افزود: این برنامه ملی از دو بخش تشکل شده است. نخست اقدامات زیرساختی شامل ساماندهی زیرساخت‌های تولید واکسن، ساماندهی ذخایر دارویی و تجهیزات مورد نیاز کشور، ساماندهی شبکه دیده‌بانی سلامت و مرکز کنترل و پایش بیماری‌های واگیر دار و بهره‌گیری از هوش مصنوعی در برآورد و پیش‌بینی تهدیدات زیستی. همچنین سازماندهی شبکه آزمایشگاهی کشور با هدف تشخیص عامل تهدید زیستی در کشور و سازماندهی شبکه آموزش کشور، با هدف آموزش و ارائه خدمات بهداشت عمومی به مردم و همچنین سامانه غربالگری پایش تهدیدات مربوط به حوزه بیولوژیک مبتنی بر شبکه‌های اجتماعی، بخشی از اقدامات زیرساختی این برنامه ملی را شامل می‌شود.

جلالی تاکید کرد: در حوزه عملیاتی هم طرح ملی مقابله با حوادث بیولوژیک باید نقش همه دستگاه‌ها را مشخص و تدوین الگوهای مقابله از جنس بهداشتی و برنامه‌ها و الگوهای قرنطینه ملی، استانی، شهری و حتی محله‌ای را تنظیم کند و در دستور کار قرار دهد. بعد از تصویب این طرح‌ها نیز آموزش، تمرین و رزمایش ضروری است تا بتوانیم مجموعه آمادگی‌های کشور را در برابر تهدیدات زیستی عامل ناشناخته همزمان با سایر کشورها دنبال کنیم تا در صورت بروز این تهدید ما چه به لحاظ زیرساختی و چه عملیاتی، آماده باشیم.

لینک کوتاه : http://www.nabzevatan.ir/?p=60787

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.