لیلا امینی در گفتوگو با خبرنگار نبض وطن، درباره پیشبینی وضعیت جوی هوای استان اصفهان، اظهار کرد: بررسی نقشههای هواشناسی بیانگر فعالیت سامانه بارشی طی امروز بر روی استان است.
وی افزود: با خروج این سامانه بارشی طی روزهای یکشنبه و دوشنبه جوی پایدار بر استان حاکم است، به طوری که از اواخر روز دوشنبه تا پایان وقت چهارشنبه سامانه بارشی نسبتاً قوی در سطح استان اصفهان فعالیت خواهد داشت.
سرپرست اداره پیشبینی و مخاطرات جوی اداره کل هواشناسی استان اصفهان ادامه داد: بر این اساس امروز شرایط ابرناکی، مهآلودگی، گاهی وزش باد شدید و بارش باران، رگبار و رعدوبرق در مناطق مستعد و در نواحی سردسیر رگبار برف، مورد انتظار است.
وی تصریح کرد: طی روزهای یکشنبه و دوشنبه جو آسمان صاف تا قسمتی ابری، گاهی وزش باد مورد انتظار است، به طوری که مجدد از پایان وقت دوشنبه تا اواخر روز چهارشنبه هفته جاری از سمت غرب استان شرایط ابرناکی، مهآلودگی، رگبار، رعدوبرق، در نواحی سردسیر برف مورد انتظار است که به تدریج تمام استان اصفهان را طی این مدت فرا خواهد گرفت.
امینی درباره صدور هشدار نارنجی نخست با ورود سامانه بارشی از روز سهشنبه بیستونهم اسفند تا پایان وقت چهارشنبه یکم فروردین ۱۴۰۳، گفت: فعالیت این سامانه با بارش باران رگباری و در مناطق سردسیر برف، وزش باد شدید و طوفانهای لحظهای، نوسانات دما، مهآلودگی و کاهش دید، کولاک برف، رعدوبرق و احتمال تگرگ همراه است.
وی اظهار کرد: طی این مدت مناطق غربی، جنوبی و مرکزی به ویژه اسلامآباد موگویی، بویین میاندشت، سمیرم، چادگان، خمینیشهر، خوانسار، فریدن (داران)، دهاقان، دهق، برخوار (دولتآباد)، لنجان، شهرضا، فرودگاه اصفهان، فریدونشهر، فلاورجان، کاشان، کبوترآباد، گلپایگان، کوهپایه، مبارکه، شاهینشهر و میمه، موچهخورت، نجفآباد، با هشدار نارنجی سامانه بارشی روبهرو هستند.
سرپرست اداره پیشبینی و مخاطرات جوی اداره کل هواشناسی استان اصفهان افزود: لغزندگی سطح جادهها و معابر شهری، جاری شدن روان آب و سیلابی شدن رودخانههای فصلی و مسیلها، کولاک برف، خسارت به سازههای موقت و ماشینآلات کشاورزی، کاهش دید و اختلال در تردد شهری و روستایی، احتمال سقوط اجسام و از ارتفاع، کاهش دید و اختلال در حمل و نقل، خسارت به نهال و محصولات کشاورزی از اثرات مخاطرات سامانه مذکور است.
وی تصریح کرد: احتیاط در سفرهای بین شهری و استانی به چهارمحال و بختیاری، کهکیلویه بویراحمد و فارس، یزد و سمنان، پرهیز از فعالیتهای کوهنوردی و گردشگری، اطمینان از استحکام سازههای موقت، نبود اتراق در زیر ساختمانهای نیمه ساز و درختان فرسوده، اتخاذ تدابیر در فعالیتهای کشاورزی و دامداری، لایروبی مسیلها و رودخانهها توصیه میشود.
امینی درباره سامانه دوم با فعالیت وزش باد، گردوخاک و کاهش دید از بعدازظهر سهشنبه تا اواخر وقت چهارشنبه در استان، گفت: فعالیت این سامانه با وزش باد و طوفان و در مناطق مستعد گردوخاک و کاهش دید همراه است.
وی اظهار کرد: در این مدت مناطق شمال، شرق، مرکز و جنوب استان به ویژه سمیرم، نائین، اردستان، ورزنه، فریدن (داران)، فریدونشهر، فرودگاه اصفهان، شهرضا، کاشان، کبوترآباد، کوهپایه، گلپایگان، مبارکه، مهاباد، موچهخورت، نجفآباد، خوروبیابانک، دهاقان، برخوار (دولتآباد)، چادگان، چوپانان، خمینیشهر، خوانسار، اصفهان، انارک و اسلامآباد موگویی، با هشدار نارنجی سامانه بارشی روبهرو هستند.
سرپرست اداره پیشبینی و مخاطرات جوی اداره کل هواشناسی استان اصفهان افزود: احتمال آسیب به صنعت کشاورزی، آسیب به بنرها و سازههای شهری، احتمال شکستن درختان فرسوده، اختلال در مسیر تردد محورهای مواصلاتی استان به ویزه در ساعات بعدازظهر، کاهش دید به واسطه گردوخاک، لغزندگی سطح جادهها در مناطق بارشی، احتمال کولاک، کاهش دید و اختلال در تردد از اثرات مخطرات سامانه مذکور است.
وی ادامه داد: احتیاط در سفرهای دورن و برون شهری، تهمیدات لازم جهت حفظ ماشینآلات کشاورزی، توقف فعالیتها در فضای باز و ارتفاعات، انجام تدابیر پشگیرانه در جهت کاهش خسارات احتمالی ناشی از وزش باد شدید و نبود توقف در زیر درختان توصیه میشود.
امینی با بیان اینکه میانگین دما طی ۲۴ ساعت آینده بین دو تا چهار درجه کاهش خواهد داشت، گفت: بیشینه دمای هوای کلانشهر اصفهان در گرمترین ساعات امروز به ۱۸ درجه سانتیگراد و کمینه آن بامداد فردا به پنج درجه سانتیگراد میرسد.
وی خاطرنشان کرد: آران و بیدگل، کاشان و مهاباد با دمای ۲۴ درجه سانتیگراد بالای صفر و بویین میاندشت با دمای صفر سانتیگراد به ترتیب گرمترین و سردترین مناطق استان هستند.