به گزارش نبض وطن به نقل از ایسنا، مسعود اسدیپرور با بیان اینکه شهرستان رشت بزرگترین شهرستان برنجخیز کشور است و این شالیزارها هم اکنون در آستانه نشاء برنج هستند، اظهار کرد: تاکنون یک درصد نشاء کاری در شالیزاهای شهرستان رشت انجام شده است و زمان شروع نشاء طبق تقویم زراعی از دوم اردیبهشت ماه سالجاری است و از کشاورزان انتظار میرود طبق زمانبندی تقویم زراعی شهرستان رشت اقدام کنند.
وی افزود: مراحل کشت و داشت و برداشت برنج در تقویم زراعی به گونهای برنامهریزی شده است که موجب افزایش راندمان ۱۵ درصدی آب برای تولید این محصول در رشت خواهد شد.
تامین ۹۰ درصدی شالیزارهای رشت از سد سفیدرود/ کاهش ورودی آب سد
اسدیپرور با اشاره به کاهش ورودی آب سد سفیدرود ادامه داد: ۹۰ درصد زمینهای زراعی رشت از سد سفیدرود تامین میشوند و به همین دلیل با توجه به کاهش بارندگی که از اول سال جاری داشتیم، برای مدیریت مصرف آب همت کشاورزان در استفاده از تقویم زراعی میتواند تا حدود زیادی مانع از بروز مشکلات تنش آبی شود.
وی افزود: امسال برای مناطقی که سال گذشته تنش آبی داشتند از جمله بخش لشت نشاء شهرستان رشت رسیدگی های لازم انجام شده است واحیای آببندانها را انجام دادهایم.
افزایش تولید برنج به صورت مکانیزه
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رشت با بیان اینکه تاکنون در ۶۸ درصد از شالیزارهای رشت شخم اول انجام شده است، تصریح کرد: شخم اولیه و کشت مکانیزه کمک بسیاری در جهت مدیریت مصرف آب برای تولید برنج میکند و امسال حتما در کشت مکانیزه برنج رشت شاهد افزایش خواهیم بود.
وی یادآور شد: سال گذشته در ۷۰ درصد از شالیزارهای رشت کشت برنج به صورت مکانیزه انجام گرفت و برنامه داریم امسال این مقدار را افزایش دهیم.
اسدیپرور با اشاره به بیسابقه بودن کاهش بارش در سالجاری گفت: برنامهریزی شده است تا تنشها به حداقل برسد.
نکاشت نماندن شالیزاری به دلیل کم آبی
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رشت خاطرنشان کرد: در شهرستان رشت ۲۰ بانک نشاء وجود دارد و خوشبختانه هیچ زمینی به دلیل کم آبی کشاورزان نکاشت نمانده است.
وی از توزیع ۲۱۰ تن بذر گواهی شده در بین کشاورزان شهرستان رشت خبر داد و گفت: این افزایش توزیع بذر میتواند ما را امیدوار کند که امسال تولید برنج سفید بیشتری داشته باشیم.