به گزارش نبض وطن به نقل از پایگاه اطلاعرسانی حج و زیارت، ثبتنام عتبات نوروزی و ماه مبارک رمضان از روز هشتم اسفند و با استقبال متقاضیان در سامانه عتبات آغاز شد و اعزامها نیز از روز گذشته _چهارشنبه بیستوسوم اسفند_ آغاز شده و تا نهم فروردین ماه ۱۴۰۳ ادامه دارد؛ بر همین اساس حمیدرضا محمدی درباره اقدامات صورت گرفته برای اعزامهای نوروزی و ماه مبارک رمضان اظهر کرد: شرکتهای مجری بستههای زیارتی را مطابق دستورالعملها و همچنین خواست متقاضیان و شرایط موجود آماده کرده و در سامانه بارگذاری کردهاند.
وی افزود: متقاضیان میتوانند برای نام نویسی به سامانه عتبات به نشانی atabatorg.haj.ir یا ۲۷۰۰ دفتر زیارتی سراسر کشور مراجعه کنند و زمان اعزام را مدنظر قرار دهند که این فرصت برای نام نویسی در ظرفیتهای موجود، باقی است.
معاون عتبات عالیات سازمان حج و زیارت درباره آخرین برنامهریزیهای عتبات نوروزی و ماه مبارک رمضان گفت: تا کنون حدود ۳۳ هزار ظرفیت ایجاد شده که ۲۵ هزار و ۵۰۰ نفر در آن نام نویسی کردهاند و در این راستا نسبت به سال گذشته شاهد افزایش اعزامهای عتبات نوروزی خواهیم بود که این موضوع نیز نشأت گرفته از درخواست متقاضیان است.
محمدی در خصوص اعزامهای زمینی و هوایی خاطرنشان کرد: ۴۰ درصد اعزامهای عتبات نوروزی و ماه مبارک رمضان بهصورت هوایی و ۶۰ درصد زمینی است که زائران در زمان حضور در عتبات عالیات به شهرهای نجف اشرف، کربلای معلی، سامرا و کاظمین مشرف میشوند.
وی با بیان اینکه روزانه به طور میانگین حدود ۲ هزار نفر در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان به عتبات عالیات اعزام میشوند، یادآور شد: در این ایام ۳۶ شرکت مجری تحت نظارت سازمان حج و زیارت ظرفیتسازی کردهاند که ۸۳۵ کاروان برای ایام نوروز و ماه مبارک رمضان تدارک دیده شده است.
معاون عتبات عالیات سازمان حج و زیارت تاکید کرد: ناظرین ما در شهرهای کربلا، نجف و کاظمین به صورت میدانی حضور دارند و بر نحوه ارائه خدمات همانند حمل و نقل، اسکان و تغذیه و تدارکات نظارت میکنند تا بهترین خدمات صورت پذیرد.
محمدی درباره بستههای زیارتی نیز افزود: بستههای متنوع برای زائران در نظر گرفته شده که غالب آن بستههای هفت شبه است اما بستههای ۳ شب، ۵ شب، ۸ شب، و حتی ۲۳ شب نیز در نظر گرفته شده است و زائرانی که قصد روزهداری در ایام حضور در اعتاب مقدسه را دارند میتوانند مبادرت به ثبت نام در بسته سفر ۲۳ روزه کنند.
وی با اشاره به ایستگاههای پروازی نیز گفت: ۱۱ ایستگاه پروازی شامل؛ اردبیل، اصفهان، تهران، تبریز، مشهد، شیراز، کرمان، کرج، رشت، ساری و یزد در این دوره از اعزامها فعال هستند و چنانچه افراد قصد زیارت عتبات عالیات را دارند حتماً از طریق دفاتر زیارتی دارای مجوز سازمان حج و زیارت اقدام کنند تا در بهرهمندی از خدمات اسکان، تغذیه، درمانی و….. اطمینان خاطر داشته باشند.
معاون عتبات عالیات سازمان حج و زیارت تاکید کرد: متقاضیان دارای گذرنامه با مدت اعتبار حداقل شش ماهه باشند و در زمان ورود به کشور عراق از گیت گذرنامه بعد از انجام تشریفات گذرنامهای حتماً به درج مهر ورود به کشور مقصد در گذرنامه توجه و اطمینان حاصل کنند چراکه عدم درج مهر ورود عراق در گذرنامه به منزله ورود غیرقانونی تلقی میشود لذا زاران حتماً به این مهم توجه لازم را داشته باشند.