به گزارش نبض وطن، روزنامه انگلیسی گاردین عنوان کرده که پس از هشدارهای سازمان ملل درباره شرایط قحطی در غزه و شلیک مستقیم سربازان رژیم صهیونیستی به مردم گرسنه، دولت جو بایدن تصمیم گرفته است که غذا و کمکهای اضطراری لازم را از طریق هوایی بر آسمان غزه بیاندازد.
بر اساس گزارش این روزنامه، استفاده از کمک هوایی روشی جذاب اما ناکارآمد برای رساندن کمک است که نشان میدهد بایدن از متقاعد کردن رژیم اسرائیل در آینده نزدیک برای هماهنگی یک اقدام امدادی زمینی در مقیاس بزرگ در سایه تهدید قحطی گسترده دست کشیده است.
منتقدین این اقدام را نمادین خواندهاند که قصد پنهان کردن کمبود انگیزه بایدن برای فشار آوردن به رژیم صهیونیستی را دارد. سازمان امداد «کمیته بینالمللی نجات» در این خصوص گفته است: «کمکهای هوایی راهحلی برای تسکین این رنج نیست و زمان و تلاش را از راهحلهای اثباتشده برای کمک در مقیاس منحرف میکند. تمام تمرکز دیپلماتیک باید بر اطمینان از رفع محاصره غزه توسط اسرائیل باشد.»
بایدن در دیدار با جورجیا ملونی، نخستوزیر ایتالیا، در کاخ سفید اذعان کرد: «از دست دادن جان انسانها دلخراش است. ما باید کارهای بیشتری انجام دهیم و ایالات متحده [برای کمکرسانی] تلاش بیشتری خواهد کرد. در روزهای آتی، ما با دوستان خود در اردن و سایرین برای ارسال مواد غذایی و تدارکات اضافی به غزه خواهیم پیوست.»
براساس گزارش گاردین، نیرو هوایی اردن و فرانسه پیش از این اقدام به ارسال کمکهای هوایی کردهاند. این یک روش بسیار گران قیمت و غیرقابلکنترل برای توزیع مواد غذایی در حین بحران است. اما دسترسی به کامیونهای مواد غذایی محدود و بسیار کمتر از انتظارات و الزامات بوده است زیرا صدها کامیون کمکرسانی در مرز غزه به علت کارشکنیهای رژیم صهیونیستی و همچنین نگرانیهای امنیتی گیر کردهاند.
مدیریت یک بیمارستان محلی گفت که ۸۰ درصد از جراحاتی که تحت مداوا قرار گرفت، جراحات ناشی از گلوله بوده است و ایالات متحده، فرانسه و آلمان از رژیم اسرائیل خواستهاند که تحقیقاتی را انجام دهد.
به گفته بایدن، ایالات متحده در حالی که کمکهای هوایی انجام میدهد، به دنبال باز کردن کریدورهای کمکی دیگر به غزه است، از جمله «امکان ایجاد یک کریدور دریایی برای ارسال مقادیر زیادی کمکهای بشردوستانه.»
در نشانهای نگرانکننده برای دموکراتها که نگران توانایی رئیس جمهور ۸۱ ساله برای مدیریت یک کارزار انتخاباتی طاقتفرسا هستند، او به اشتباه دو بار در جریان سخنرانی خود به جای غزه به اوکراین اشاره کرد.
بایدن همچنین گفت: «همانطور که گفتم علاوه بر گسترش ارسال کمک از طریق زمین، ما اصرار خواهیم کرد که اسرائیل کامیونها و مسیرهای بیشتری را برای دریافت کمکهای بیشتر مردم تسهیل کند. هیچ بهانهای قابل قبول نیست، زیرا حقیقت این است که کمکهای ارسالی به غزه در حال حاضر به اندازه کافی نیست. زندگی مردم بیگناه و کودکان روی خط است.»
بایدن و دولت او ماههاست که تلاش کردهاند بنیامین نتانیاهو را متقاعد کنند که کمکهای بیشتری به غزه بفرستد، اما رئیسجمهور آمریکا تاکنون ترجیح داده از برخی از اهرمهای قدرتمند آمریکا بر رژیم صهیونیستی، از جمله وابستگی این رژیم به کمکهای تسلیحاتی منظم و قابل توجه استفاده نکند.
برایان فینوکان، وکیل سابق وزارت خارجه آمریکا و اکنون در اندیشکده گروه بحران، در شبکه اجتماعی ایکس نوشته است: «اگر دولت ایالات متحده استفاده از هر گونه اهرم معنیداری برای پایان دادن به درگیری غزه را رد کند، با اقدامات ناامیدکننده و ناکافی مانند این باقی میماند که سعی دارد به حواشی یک فاجعه انسانی رسیدگی کند».
رابرت فورد، سفیر سابق ایالات متحده در الجزایر و سوریه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که مجبور شدن آمریکا به ارسال کمک از طریق هوا در غزه «بدترین تحقیر اسرائیل برای ایالات متحده است که من تا به حال دیدهام.»
شبکه آمریکایی سی ان ان نیز در واکنشی به سخنان بایدن نوشت: همزمان با شدت گرفتن بحران انسانی غزه و مقاومت رژیم اسرائیلی دربرابر باز کردن مرزها در جهت ورود کمکهای بشردوستانه به نوار غزه، دولت بایدن ضمن پافشاری روی نیاز برای دستیابی به آتش بس فوری، تصمیم به ارسال هوایی کمکهای بشردوستانه به غزه گرفته است.
یک مقام نظامی آمریکایی نیز به سی ان ان گفت: ارتش آمریکا درحال آماده شدن برای ارسال هوایی کمکهای بشردوستانه به غزه در روزهای پیشرو است.
این شبکه آمریکایی در ادامه گزارش خود، گزارشهای منتشر شده از سوی دیگر رسانههای غربی و آمریکایی همچون واشنگتن پست درباره غیرعامدانه بودن کشتار ۱۰۰ ها فلسطینی از سوی رژیم صهیونیستی در حین دریافت کمکهای بشردوستانه را رد کرد و نوشت: روز پنجشنبه، ارتش رژیم اسرائیلی به طور عامدانه صدها فلسطینی غیرنظامی را قتلعام کرد.
نشریه آمریکایی واشنگتن پست نیز در واکنش به سخنان بایدن، علت تصمیم دولت بایدن را «انزوای فزاینده آمریکا به علت حمایت از رژیم اسرائیلی» اعلام کرد و نوشت: آمریکا با استفاده از حق وتوی خود برای جلوگیری از صدور ۳ قطعنامه جداگانه از سوی شورای امنیت سازمان ملل برای برقراری آتش بس فوری، آمریکا درحال منزوی شدن است و از طرفی، وتو شدن قطعنامهها از سوی آمریکا، به برگزاری نشست مجمع عمومی سازمان ملل در روزهای آتی برای بررسی علت تصمیمهای خودسرانه آمریکا برای مقابله با آتش بس در غزه انجامیده است.
تحلیلگر این نشریه آمریکایی در ادامه نوشت: حمایت بایدن از تلآویو به اعتراضات گسترده داخلی و مخالفت فزاینده نسل جوان با حزب دموکرات در انتخابات پیش رو انجامیده است و تازهترین تصمیم کاخ سفید برای ارسال هوایی کمکهایی بشردوستانه تلاشی آشکار برای مدیریت این نارضایتیها است.
سناتور کریس مورفی نیز به واشنگتن پست گفت: با توجه به شرایپ کنونی جنگ و هدف قرارگرفته شدن عامدانه غیرنظامیان از سوی ارتش اسرائیل، مشارکت در این جنگ هیچ منفعتی برای آمریکا ندارد و کاخ سفید باید از حمایتهای سیاسی، اقتصادی و تسلیحاتی خود از رژیم اسرائیلی دست بکشد.
با این تفاسیر، به اذعان رسانهها و مقامات غربی و آمریکایی، تصمیم اخیر کاخ سفید، نشان دهنده ریاکاری آشکار بایدن و البته تلاش نخ نمای وی برای جذب رای در انتخابات ریاست جمهوری پیش روی آمریکا است.