• امروز : شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳

سرانه تولید زباله ارتباط مستقیمی با درآمد شهروندان دارد/ تولید روزانه ۲۵۰۰ تن زباله در استان اصفهان

  • کد خبر : 5037
  • 23 اسفند 1399 - 9:05
سرانه تولید زباله ارتباط مستقیمی با درآمد شهروندان دارد/ تولید روزانه ۲۵۰۰ تن زباله در استان اصفهان
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری اصفهان گفت: این استان در حوزه بازیافت زباله پیش قدم بوده و نخستین کارخانه بازیافت در شهر اصفهان توسط صنعتگران این شهر تأسیس شده و دو سال بعد انگلیسی‌ها در منطقه صالح آباد تهران با کپی برداری کارخانه بازیافت را در تهران احداث کردند.

به گزارش نبض وطن، علی اصغر ذاکری هرندی در حاشیه آئین افتتاح و بهره برداری از دو پروژه کارخانه آلیاژ و پردازش شرکت بازیافت لنجان، اظهار کرد: براساس آمار در ایران روزانه ۵۰ هزار تن زباله تولید می‌شود که از این میزان تنها ۱۰ درصد بازیافت شده و ۹۰ درصد دیگر آن دفن می‌شود در حالی که در کشورهای صنعتی ۱۰۰ درصد زباله صنعتی و خانگی بازیافت می‌شود.

وی با بیان اینکه سرانه تولید زباله ارتباط مستقیمی با درآمد شهروندان دارد، افزود: کوچکی و بزرگی سفره شهروندان در تولید پسماند اثرگذار بوده و باید توجه داشت که سرانه تولید زباله در دنیا ۷۴۰ گرم برای هر نفر بوده که بین ۱۱۰ تا چهار هزار و ۵۴۰ گرم متغیر است.

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری اصفهان تصریح کرد: میانگین تولید پسماند برای هر نفر در دنیا ۷۴۰ گرم بوده که نیاز به بازیافت دارد در حالی که سرانه تولید زباله شهروندان استان اصفهان روزانه ۵۰۰ گرم است.

وی ادامه داد: چنانچه به سال ۱۳۳۷ نگاهی گذرا داشته باشیم خواهیم دید که استان اصفهان در حوزه بازیافت زباله پیش قدم بوده و نخستین کارخانه بازیافت در شهر اصفهان توسط صنعتگران این شهر تأسیس شده و دو سال بعد انگلیسی‌ها در منطقه صالح آباد تهران با کپی برداری کارخانه بازیافت را در تهران احداث کردند.

ذاکری اضافه کرد: حال چگونه است استانی که ۶۳ سال قبل شاهد احداث کارخانه بازیافت بوده امروز در این حوزه با چالش‌های متعدد رو به رو است.

تولید روزانه ۲۵۰۰ تن زباله در استان اصفهان

وی عنوان کرد: امروز در استان اصفهان روزانه دو هزار و ۵۰۰ تن زباله تولید می‌شود که تنها پنج تا هفت درصد آن بازیافت می‌شود.

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری اصفهان خاطرنشان کرد: از تولید دو هزار و ۵۰۰ تن زباله روزانه هزار و ۳۰۰ تن در مناطق ۱۵ گانه اصفهان و هزار و ۲۰۰ تن در دیگر شهرها و روستاهای استان تولید می‌شود و در این میان در شهرستان لنجان روزانه ۲۵۰ تن زباله تولید می‌شود که ۱۰ درصد از تولید زباله استان است.

وی یادآور شد: سرانه جمعیت شهرستان لنجان هفت درصد استان اصفهان است و بر اساس جمعیت تولید زباله در این شهرستان سه درصد از سرانه جمعیت آن بیشتر است که آمار قابل قبولی است.

ذاکری با بیان اینکه امروز بهترین کود کمپوست در شهرستان لنجان تولید می‌شود، گفت: جمع آوری و تفکیک زباله از مبدا در شهرستان لنجان قابل قبول بوده چنان که در زمانی که همچنان در اصفهان تفکیک از مبدا آغاز نشده بود با نگاه شهرداران شهرهای ۹ گانه لنجان این شهرستان در این مسیر قرار گرفته بود.

وی با بیان اینکه تفکیک از مبدا نیازمند همراهی شهروندان است، افزود: در شهر اصفهان همچنان در خصوص تفکیک از مبدا و پسماندهای پزشکی دچار چالش هستیم و عدم تفکیک پسماند پزشکی از پسماند خانگی در مطب‌ها به عنوان یک تهدید شناخته شده و با بحران مواجه هستیم.

ذاکری تصریح کرد: شیرابه‌ها و نفوذ آن در آب‌های زیرزمینی یکی دیگر از بحران‌هایی است که با آن رو به رو هستیم، اما خوشبختانه این مباحث در شهرستان لنجان به خوبی رعایت شده از طرفی در حوزه تفکیک، پردازش و استفاده صحیح از زباله نیز لنجان جز شهرستان‌های پیشتاز استان به شمار می‌آید.

وی با بیان اینکه دفن کردن زباله نابودی محیط زیست را رقم می‌زند، ادامه داد: امروز زباله در شهرستان لنجان تفکیک و به کود کمپوست تبدیل می‌شود البته هنوز در این شهرستان به مرحله ۱۰۰ درصد تفکیک نرسیده‌ایم، اما با افتتاح دو پروژه آلیاژ پلاستیک و سالن پردازش قطعاً شاهد تحقق این مهم خواهیم بود.

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری اصفهان با بیان اینکه توسعه و درآمد پایدار تنها با حضور مردم و سرمایه گذار بخش خصوصی امکان پذیر است، گفت: راه اندازی خط تولید گازوئیل یا پیرولز با مشارکت بخش خصوصی یکی دیگر از اقدامات ارزشمند است که سبب جلوگیری از دفن زباله و رسیدن به توسعه پایدار خواهد شد.

وی خواستار حرکت شهرداری‌ها در مسیر جلب اعتماد سرمایه گذاران بخش خصوصی شد و عنوان کرد: در کشور پول‌های سرگردان بسیاری وجود دارد که می‌توان آنها را به سمت کسب درآمدهای پایدار هدایت کرد، اما برای تحقق این مهم باید شهرداری‌ها و شوراها به سمت جلب اعتماد و ایجاد احساس امنیت برای سرمایه گذاران حرکت کرد و قطعاً با تحقق این مهم شاهد حضور تمام قد این قشر تأثیرگذار در میدان عمل خواهیم بود.

ذاکری خاطرنشان کرد: قطعاً راه اندازی پردازش آلیاژ پلاستیک و تولید گازوئیل در توان مدیر شهری نبوده، اما با تضمین بازگشت سرمایه می‌توان سرمایه گذار را جذب کرد و خوشبختانه شاهد تحقق این مهم و حضور سرمایه گذار بخش خصوصی در این پروژه مهم زیست محیطی و بهداشتی هستیم و امیدواریم این مسیر تداوم داشته باشد.

لینک کوتاه : http://www.nabzevatan.ir/?p=5037
  • نویسنده : حامد سلیمیان

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.