به گزارش نبض وطن به نقل از ایرنا، ناصر کنعانی امروز – دوشنبه چهارم دی- در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران، اظهار کرد: در سایر زمینهها نیز شاهد اتفاقات خوب در توسعه روابط دو کشور هستیم و در حوزه تجارت هم گفت وگوهای مناسبی انجام شده است.
وی در ادامه ابراز کرد: در زادگاه حضرت مسیح شاهد بودیم که مسیحیان برای ابراز همدردی و همبستگی با فلسطینیان مراسم عید خود را تعطیل کردند و جای تأسف است که رژیم صهیونیستی در شب میلاد حضرت مسیح نیز دست از جنایات خود برنداشت.
وی افزود: در این شب تصاویر وحشتناکی از جنایات آنها منتشر شده که نشان میدهد در بمباران وحشیانه آنها بیش از ۷۰ نفر از مردم فلسطینی در اردوگاه المغازی به طور یکجا به خاک و خون کشیده شدند. این جنایت هم بار دیگر نشان داد که رژیم صهیونیستی به هیچ یک از اصول آسمانی، دینی و بینالمللی پایبند نیست.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: ضرورت دارد جامعه جهانی برای جلوگیری از جنایات رژیم صهیونیستی با عبور از صدور قطعنامهها، با اقداماتی بازدارنده مانع از کشتار بیشتر مردم فلسطین شود.
کنعانی با اشاره به اینکه قطعنامهای که در شورای امنیت سازمان ملل متحد به تصویب رسید نقش حمایتی تمام عیار آمریکا از رژیم صهیونیستی را بار دیگر نشان داد، تصریح کرد: با مخالفت آمریکا هیچ بندی در مفاد این قطعنامه دایر بر تلاش فوری نسبت به توقف جنایات رژیم صهیونیستی در غزه درج نشده و آمریکا مانع از آن شده است.
وی بیان کرد: برای تصویب قطعنامه هم آمریکا رأی ممتنع داد، قطعنامهای که موضوع کلیدی آن امکان ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه بود و آمریکا بار دیگر نشان داد که در کنار اسرائیل قرار دارد و بخشی از جنگ علیه غزه به حساب میآید.
قطعنامه شورای امنیت درباره غزه بیمحتوا و غیرقابل اجرا است
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: در زمینه کمکهای بشردوستانه به غزه دیدگاه ایران، طرفهای فلسطینی، مقاومت منطقه و دبیرکل سازمان ملل روشن است. این قطعنامه عاری از آن چیزی است که در مفاد آن قید شده و به عبارتی قطعنامهای بی محتوا و غیرقابل اجرا است.
کنعانی با بیان اینکه عملاً این قطعنامه چیزی نیست که ملت فلسطین انتظار دارند، اضافه کرد: کشورهای جهان در قطعنامه مجمع عمومی خواستار توقف فوری حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین شدند و مردم جهان هم طی دو ماه اخیر در خیابانها این خواست را مطرح کردند.
وی اظهار داشت: آمریکا نشان داد که خواستار ادامه جنگ و حامی اسرائیل است و اینجا باید جامعه جهانی اقدامات بیشتری انجام دهد. تحرکات دیپلماتیک ایران در این دو ماه و تا به امروز ادامه داشته و دارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه یادآور شد: آخرین گام ما میزبانی کنفرانس بینالمللی تهران در خصوص فلسطین بود که با حضور نمایندگانی از ۶۰ کشور جهان برگزار شد و بار دیگر جامعه جهانی خواست خود را برای توقف جنگ اعلام کرد اما تا به امروز به نتیجه نرسیده است.
کنعانی بیان کرد: لازم است جامعه جهانی از تمام ابزارهای مؤثر و جدی استفاده کند تا شاهد پایان جنگ علیه مردم مظلوم فلسطین باشیم.
اتهامزنی آمریکا به ایران درباره تنش در آبهای بینالمللی مردود است
وی در خصوص اتهام زنی آمریکا به ایران درباره برخی تنشها در آبهای بینالمللی نیز گفت: اتهام زنی آمریکا بی پایان است، بزرگترین متهم در دو ماه اخیر دولت آمریکا است. مسئول اول و آخر آغاز جنگ توسط رژیم صهیونیستی و استمرار آن آمریکا است و بر این اساس ما ادعاهای آنها را مردود و بی ارزش تلقی میکنیم. این ادعاها با هدف فرافکنی و سرپوش گذاشتن جنایات آمریکا در غزه است و اهداف سیاسی روشنی دارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: آمریکا با حمایت تمام قد از اقدامات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین، تنفر جهانی را نسبت به خود افزایش داده است.
کنعانی بیان داشت: ایران همواره بخشی از تأمین امنیت در آبهای بینالمللی بوده و نقش مهمی در امنیت دریایی و تجارت بینالمللی از طریق آبهای بینالمللی داشته و مسئولانه عمل کرده است. بنابراین آمریکا و هیچ طرف دیگری در جایگاهی نیستند که بخواهند ایران را متهم کنند.
وی عنوان کرد: مقامات رژیم صهیونیستی از آقای کامرون بهترین دوست قرن خود نام بردند، بنابراین انگلیس و این فرد، مواردی را مطرح میکنند که رژیم صهیونیستی از آنها انتظار دارند.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: انگلیس در جنگ غزه در جایگاه متهم قرار داد و البته نقش این کشور در تأسیس و حمایت نامحدود از رژیم صهیونیستی به عنوان منفورترین تشکیلات تروریستی در منطقه و حمایت لندن از این رژیم در دو ماه اخیر از مصادیق بی مسئولیتی آنهاست و باید پاسخگوی اقدامات گذشته و کنونی خود باشد.
کنعانی با اشاره به اینکه انگلیس همواره در بی ثباتی و ناامنی منطقه نقش بسزایی ایفا کرده است، تاکید کرد: انگلیس در جایگاهی از منظر حقوقی و اخلاقی نیست که اتهاماتی را به ایران و سایر طرفها در منطقه وارد کند.
دولت سوئد احکام ظالمانهای علیه نوری صادر کرده است
وی در خصوص آخرین وضعیت پرونده حمید نوری نیز توضیح داد: دفاع از حقوق شهروندان ایران جز مسئولیتهای ذاتی دستگاه دیپلماسی است و ما تاکنون تلاشهای لازم را انجام دادهایم و قوه قضائیه نیز از تمام توان خود برای آزادی شهروند ایرانی استفاده کرده و از هیچ تلاشی فروگذار نکرده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: انتظار میرفت در دادگاه تجدیدنظر دولت سوئد اقدام فاحش خود را جبران کند که چنین چیزی را شاهد نبودیم و احکام ظالمانهای علیه این شهروند ایرانی صادر شد ولی این حکم به معنای پایان تلاشهای ایران برای آزادی نوری نیست.
کنعانی بیان داشت: نسبت به رأی صادره و نسبت به آنچه که در دوره طولانی زندانی این شهروند ایرانی صورت گرفته اعتراض جدی داریم. نوری از حقوق اولیه در زندانهای سوئد محروم بوده است.
وی یادآور شد: حقوق پزشکی و کنسولی این شهروند ایرانی رعایت نشده و شاهد رفتار متناقضی از دولت سوئد بودیم و امید است دستگاه قضائی سوئد اقدامات خود را جبران کند.
توسعه روابط ایران و مصر به نفع دو کشور و تمام منطقه است
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص آخرین وضعیت ایران و مصر افزود: بر مبنای توافقات وزیر خارجه در نیویورک و نقشه راهی که ترسیم و گفت وگوهای خوبی که در این زمینه میان رؤسای جمهور انجام شد، این رخداد، توسعه و پیشرفت روابط به نفع دو کشور و تمام منطقه خواهد بود.
کنعانی در خصوص اولویتهای ایران در موضوع فلسطین و آینده آن نیز افزود: ما با همه طرفهای مؤثر ارتباط داریم و اولویت ما پایان دادن به جنایات جنگی و حملات نظامی علیه غزه است و پرداختن به موضوعات ثانویه به نظر انحرافی است.
وی با اشاره به اینکه آنهایی که عامل جنگ هستند در خارج از منطقه از مرحله پسا جنگ سخن میگویند، گفت: دیدگاه ما در این خصوص روشن است، پایان جنگ، باز شدن مسیر ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه و اینکه هیچ کس غیر از مردم فلسطین شایسته تصمیمگیری برای آینده این کشور نیست.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص تسهیلات روادید با کشورهای مختلف بیان کرد: این موضوع جز تلاشهای دیپلماتیک این وزارتخانه و اولویتهای ما در مراودات کنسولی با کشورهای مختلف است و به این مهم توجه داریم.
کنعانی ادامه داد: در جریان مشکلات برخی کشورها برای صدور روادید ایرانیان و به خصوص دانشجویان هستیم و هر جا متوجه این امر شدیم با آن کشور رایزنی کردیم تا مشکلات آنها مرتفع شود.
وی در خصوص انتخابات اخیر در عراق بیان کرد: این یک موضوع داخلی و بخشی از روند دموکراتیک این کشور است و این فرآیند همواره مورد حمایت ایران بوده و ثبات سیاسی در عراق حکمفرماست.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی اینکه نشست آینده روند گفتوگوهای آستانه در خصوص حل و فصل موضوعات مرتبط با سوریه، کی و کجا برگزار خواهد شد، بیان کرد: اطلاع دقیقی از زمان برگزاری نشست آتی آستانه ندارم، اما در چارچوب موضوعات مشترکی که بین ایران و ترکیه وجود دارد موضوع آستانه هم یکی از موارد و مسائل مشترک است.
کنعانی تصریح کرد: در جریان سفر اخیر معاون وزیر خارجه ترکیه به ایران و در گفت و گویی که با مقامات ایرانی داشت، موضوعات مختلفی مطرح شده که از جمله آن میتوان به مسائل مرتبط با سوریه و روند گفتوگوهای آستانه اشاره کرد.
حادثه تروریستی راسک همچنان در حال پیگیری است
وی در خصوص همکاریهای مرزی ایران و پاکستان متعاقب حادثه تروریستی راسک گفت: موضوعات مرزی و امنیتی دو طرف در چارچوب سیاست مشخص میان دستگاههای امنیتی همواره در گفتو گوها مطرح میشود.
سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار داشت: مساله مرتبط با حادثه تروریستی اخیر راسک همچنان مورد پیگیری است و هر زمان نیاز به ورود دستگاه دیپلماسی باشد حتماً به وظایف خود عمل خواهیم کرد.
ادعاهای بیانیه مشترک روسیه و کشورهای عربی درباره جزایر سهگانه غیرقابل قبول است
وی در خصوص رفتار روسیه در قبال ایران و بیانیه مراکش نیز گفت: ما در این ارتباط موضع خود را بیان کردیم و ادعاهای مندرج در بیانیه مشترک روسیه و کشورهای عربی در ارتباط با جزایر سهگانه ایرانی به منزله اقدام علیه حاکمیت و تمامیت ارضی ایران تلقی میشود و از سوی ایران غیرقابل قبول است.
کنعانی با بیان اینکه طرح ادعاهایی در بیانیه مزبور به منزله نقض اصول حقوق بینالمللی مبنی بر احترام به حاکمیت سرزمینی کشورها است، تصریح کرد: ما در خصوص تمامیت ارضی ایران با هیچ طرفی تعارف نداریم و ایران با صریحترین عبارات، اعتراض خود را اعلام کرده و مفاد بیانیه را مردود دانسته است.
وی ادامه داد: عکس العملها و اقدامات دیپلماتیک ایران در چارچوب اهتمام جدی توأم با دقت نسبت به حاکمیت ارضی ایران و در چارچوب منافع ملی ایران صورت میگیرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص نتیجه جلسه دادستانی ایران و آذربایجان نیز بیان داشت: این گفتگو بخشی از تلاشهای دو کشور برای حل و فصل موضوعات باقی مانده در روند روابط دو کشور و پرونده سفارت آذربایجان در تهران است و روند تاکنون مثبت بوده و بسیاری از جوانب این پرونده طی شده است.
کنعانی افزود: نقشه راهی برای بازگشایی سفارت آذربایجان تدوین شده و تلاشها به خوبی پیش رفته است. ما در سایر زمینههای روابط دو کشور هم شاهد اتفاقات خوبی بودیم. در حوزه تجارت هم گفتوگوهای خوبی انجام شده است.
وی در خصوص گزارشهایی از پیام رژیم صهیونیستی به لبنان و تهدید این کشور تصریح کرد: آنچه مربوط به لبنان بود مقامات لبنان اعلام کردند. رژیم صهیونیستی یا شرایط پیچیده خودش را درک نمیکند یا به دنبال اقدامات فرافکنانه برای خرید زمان است.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه رژیم هر روزی که به جنگ ادامه میدهد نه فقط میخهای جدیدی بر تابوت سربازان خود بلکه به تابوت رژیم صهیونیستی میکوبد، عنوان کرد: این رژیم در مقابل انتخابهای خوب قرار ندارد و در انتخاب راهکار جنگ، مرتکب خطای راهبردی شد و در استمرار جنگ خطای راهبردی بزرگتری را مرتکب شده است.
کنعانی با بیان اینکه زمان به نفع این رژیم نیست و در جایگاهی نیست که شرط و شروط بیان کند، تصریح کرد: رژیم باید درک کند آنچه علیه لبنان در سال ۲۰۰۶ انجام داد مقاومت را در لبنان به قدرت تعیین کننده تبدیل کرد و همین شرایط را در غزه رقم خواهد زد و مقاومت سرافراز بیرون خواهد آمد.
وی در خصوص مذاکرات میان ترکیه و قطر با حماس برای دوران پسا جنگ افزود: در ارتباط با مساله فلسطین با همه طرفها ارتباط داریم. آنچه مربوط به وضعیت کنونی فلسطین است، اولویت اول پایان دادن به جنایت جنگی علیه غزه است. پرداختن به موضوعات ثانویه انحرافی است به ویژه راهکارهایی که از سوی آمریکا مطرح میشود.
کنعانی در خصوص سدسازی برخی کشورهای منطقه و برنامههای ایران نیز، اظهار کرد: موضوع منابع آبی و رودخانههای مشترک مرزی همواره در سطوح مختلف رایزنی شده است. ما پاسخهای مثبتی را در گفت و گو با مقامات ترکیه در این خصوص دریافت کردیم. این موضوع زمان بر است و در جدول مذاکرات دستگاه دیپلماسی وجود دارد.
منافع ایران و افغانستان به هم پیوسته است
وی در خصوص سفر اخیر سرپرست وزارت خارجه افغانستان به ایران نیز بیان کرد: منافع ایران و افغانستان به هم پیوسته است. آنچه در افغانستان میگذرد به طور مستقیم بر وضعیت در ایران و امنیت در مرزها اثرگذار است.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه ایران در موضوع حل و فصل مشکلات موجود در افغانستان همواره تلاش کرده و خواهد کرد، یادآور شد: همواره نشستهای دوجانبه و در چارچوب سازوکارهای منطقهای درباره افغانستان وجود داشته و ادامه دارد. سفر آقای متقی به تهران هم به منظور مشارکت در نشست بینالمللی تهران در خصوص فلسطین انجام شد.
کنعانی در خصوص گفت و گوی مقامات حماس و مصر نیز تصریح کرد: اخبار متنوعی در ارتباط با فعل و انفعالات سیاسی منتشر میشود که طبیعتاً ممکن است خیلی دقیق نباشد. آنچه واقعیت است در کنار روند تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه غزه، گفت وگوهای سیاسی در جریان است و در ارتباط با طرفهای فلسطینی جزئیات را با ما در میان میگذارند و مشورتهای نزدیکی برقرار است.
وی بیان کرد: هر تلاش که به توقف حملات رژیم صهیونیستی کمک کند، این اولویت اول است. در ارتباط با روند سیاسی، ملت فلسطین ملت رشیدی است. همه نظرسنجیها تسریع بر این دارد که حملات ناجوانمردانه علیه شهروندان در غزه نه تنها از محبوبیت مقاومت کم نکرده، بلکه پایگاه مردمی مقاومت را افزایش داده و مقاومت از پایگاه مردمی و محبوبیت بیشتری قبل از آغاز حملات رژیم صهیونیستی برخوردار شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص تعلل کشورهای عربی برای صدور روادید ورزشی به ایران تصریح کرد: صدور روادید سازوکارهای مشخصی دارد و از طریق فدراسیونهای ورزشی انجام میشود. مواردی که احیاناً دچار مشکل میشوند، ما هیچ گاه تعلل نکرده و تلاش کردیم کمک کار فدراسیونهای ورزشی برای تسهیل مبادلات ورزشی باشیم.
کنعانی خاطرنشان کرد: اما بعضی از اوقات ملاحظات سیاسی ورود میکند و برخی از بدعهدیهای ورزشی صورت میگیرد که این رفتار غیر ورزشی باید اصلاح شود.
موضوع میدان گازی آرش باید خارج از چارچوب رسانهای مطرح شود
وی در خصوص میدان گازی آرش هم بیان کرد: ما ترجیح میدهیم این موضوع خارج از چارچوب رسانهای بین دو کشور مطرح شود. در دیدارهای میان دو وزیر خارجه این موضوع مطرح شده و در ژنو هم در این رابطه گفت و گوها انجام شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پایان با بیان اینکه همواره بر سیاست ثابت خود بر توسعه مناسبات با همسایگان تاکید داریم، اظهار کرد: اینکه موضوعات فنی و تخصصی به صحنه رسانهای کشیده شود، نتیجهای جز پیچیده شدن نخواهد داشت.
کنعانی یادآور شد: گفت وگوهای فنی در این رابطه در مقطعی انجام شده و ملاحظات فنی و حقوقی وجود دارد که در این چارچوب ادامه خواهیم داد.