• امروز : شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳
رئیس سازمان محیط زیست:

۳ سایت جایگزین عمارت آمل برای دفن زباله مورد تایید نیست

  • کد خبر : 44196
  • 11 آذر 1402 - 11:45
۳ سایت جایگزین عمارت آمل برای دفن زباله مورد تایید نیست
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: زباله‌های آمل در هر طرف سرگردان شدند؛ از طرفی نباید در دریچه سد راه پیدا کنند و سه مکانی هم که برای ایجاد سایت زباله پیشنهاد شده هر سه با مشکل مواجه است.

به گزارش نبض وطن به نقل از روابط عمومی سازمان محیط زیست مازندران، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در چهل و هفتمین نشست کارگروه ملی پسماند با تاکید بر لزوم اجرای طرح ماپ (مدیریت اجتماعی پسماند)، اظهار کرد: مردم ما همگی انسان‌های فرهنگی و اصیلی هستند و در کنار آن دین و آئین ما و دانش حقوقی ما نیز در این مسائل دستورالعمل و الگو دارد اما متأسفانه در زباله غرق شده‌ایم و بوی نامطبوع آن و انباشت زباله چهره شهرها را زشت کرده و این برای مردم ما افسردگی خاطر ایجاد کرده است، اما اگر مردم پای کار بیایند همه مسائل و مشکلات حل می‌شود.

وی افزود: امیدوارم مسائل مربوط به پسماند به رئیس جمهور کشیده نشود و ما خودمان در همین کارگروه ملی پسماند در خصوص مسائل تصمیم‌گیری کنیم و کار را تمام کنیم، اما گاهی اوقات مسائل آنچنان پیچیده می‌شود که نمایندگان تام‌الاختیار دستگاه‌ها نمی‌توانند مشکلات را حل کنند و به ناچار برای ریاست جمهور مزاحمت ایجاد می‌شود.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه نباید اجازه دهیم قول رئیس جمهور با تأخیر اجرا شود، خاطرنشان کرد: من و شما که اینجا هستیم، سربازان دولت و سربازان ملت هستیم و تکلیف داریم تا اجازه ندهیم قول رئیس جمهور روی زمین بماند.

سلاجقه با اشاره به مشکل پسماند استان مازندران، تصریح کرد: تا الان توانستیم زباله درون سبزینگی شهر را بیرون بکشیم. آمار این زباله‌ها به عدد و رقم تبدیل شده و یک سامانه برای آن طراحی شده است که این کار خیلی بزرگی است. بحث پسماند مازندران باید به طور کامل در این سامانه بیاید و شفاف‌سازی شود تا از محل مبدا تا مقصد قابل ردیابی باشد و امیدواریم این سامانه برای تمام شهرداری‌های کشور طراحی شود.

وی با اشاره به بحث مکان‌یابی سایت پسماند عمارت آمل، اضافه کرد: در بحث مکان‌یابی سایت‌های پسماند در تمام استان‌های شمالی مشکل داریم و فقط شامل سایت عمارت نیست؛ بنابراین اولویت طرح ماپ باید مدیریت پسماند استان‌های شمالی باشد. زباله‌های آمل از هر طرف سرگردان شدند؛ از طرفی نباید در دریچه سد راه پیدا کنند و سه مکانی هم که برای ایجاد سایت زباله پیشنهاد شده هر سه با مشکل مواجه است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: لازم است در همین شهرستان آمل اولویت‌بندی و منطقه‌بندی کنیم و طرح را اجرا کنیم، ما باید بحث فرایند اجتماعی را به نحوی پیش ببریم که خود مردم به موضوع ورود پیدا کنند.

سلاجقه گفت: از نظر آلودگی منابع آب و خاک و تاسیساتی که در استان‌های شمالی برای کارخانه کمپوست و زباله‌سوز هزینه زیادی شده که همه این‌ها با مشارکت مردم از چرخه حذف می‌شود و این یک ارزش‌گذاری اقتصادی است که ما به آن نپرداخته‌ایم.

وی افزود: گفت: از صندوق ملی محیط زیست برای اقداماتی که درخصوص پسماند استان‌ها انجام داده است، تشکر می‌کنم و از آنها می‌خواهم که در بحث پسماند آمل مشارکت داشته باشند. مجموعه سازمان شهرداری و دهیاری‌ها نیز باید در این زمینه کمک ویژه بکنند تا ما در عین حال که مکان‌یابی را انجام می‌دهیم در کنار آن ماپ را نیز آغاز کنیم.

معاون رئیس‌جمهور بیان کرد: معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی نیز باید در یک تقویم زمانی بحث آموزش را پیش ببرد تا این اتفاق هرچه زودتر بیفتد. در کنار آن نیز باید فعالیت سمن‌ها را داشته باشیم. ابتدا باید سمن‌ها را به طور تخصصی آموزش بدهیم و سپس از ظرفیت آن‌ها استفاده کنیم.

لینک کوتاه : http://www.nabzevatan.ir/?p=44196

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.