به گزارش نبض وطن، میثم محمدی در مراسم تقدیم بودجه سال ۱۴۰۰ شهرداری زرین شهر به شورای اسلامی شهر با اشاره به بودجهریزی عملیاتی و حسابداری تعهدی در شهرداریها، اظهار کرد: شهرداریهای شهرهای ایران موظف هستند بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۰خود را در چارچوب دستورالعمل ابلاغی ازسوی وزارت کشور و سازمان شهرداری ها تدوین کنند.
وی افزود:براساس زمان بندی صورت گرفته، مهلت قانونی تدوین بودجه شهرداریهای شهرهای ایران پایان دی ماه بود که با توجه به شیوع ویروس کرونا این تاریخ تا ۱۵ بهمن ماه تمدید شد.
شهردار زرین شهر تصریح کرد: با توجه به اهمیت موضوع شهرداری زرین شهر لایحه بودجه را زودتر از موعد تعیین شده به شورای اسلامی زرین شهر تقدیم کرد تا شورا نیز به لحاظ زمانی که تعریف شده، پس از بررسی تصویب، و آن را برای اجرا به شهرداری ابلاغ کند.
وی با شاره به تحقق ۱۰۰ درصدی بودجه شهرداری زرین شهر در سه سال گذشته، ادامه داد: باید به این نکته توجه ویژهای داشت که شهرداری زرین شهر چارچوب دستورالعمل ابلاغی ازسوی وزارت کشور و سازمان شهرداریها را قبل از ابلاغ در سال ۱۳۹۷ و براساس تجربه معاونین و همکاران به مرحله اجرا رساند و این مسئله نشان از ان دارد شهرداری زرین شهر در بودجه نویسی و پیش بینی بودجه برای اداره شهر چند گام جلوتر بوده است.
توجه ویژه به کرونا و اقتصاد در بودجه ۱۴۰۰
محمدی اضافه کرد: با توجه به دو موضوع کرونا و مسائل اقتصادی امروز شهروندان در رنج و سختی قرار دارند و بر همین اساس شهرداری زرین شهر نگاه ویژهای را به این مباحث در بودجه ۱۴۰۰ شهرداری داشته است به گونه ای که نگارش و تدوین بودجه شهردارذی زرین شهر دو ماه به طول انجامید.
وی عنوان کرد: بودجه نویسی در شهرداری زرین شهر با محوریت معاونت توسعه منابع و پشتیبانی آغاز و در این مسیر جلسات متعددی با معاونت ها و روسای واحدهای مختلف شهرداری برگزار شد به گونه ای که بودجه های پیشنهادی و پروژه هایی که برای واحدهای مختلف در نظر گرفته شده بود در این جلسات مطرح و مورد بررسی قرار گرفتند.
شهردار زرین شهر خاطرنشان کرد: در گزارشات ارائه شده هزینه و درآمد هر واحد به صورت جداگانه احصاء و در جلسات کارشناسی و سیاست گذاری اولیه مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت و در نهایت پروژهها و نیازهای زرین شهر در سال ۱۴۰۰ جمع بندی شد.
وی یادآور شد: در بودجه سال آینده شهرداری زرین شهر بسیاری از مواردی که توسط روسای واحدها تقاضا شده بود مورد توجه قرار گرفتند و اعتبارات لازم برای اجرایی شدن آنها در بودجه در نظر گرفته شده است، البته به جهت برخی محدودیت ها و نبود اعتبارات و همچنین عدم وجود محل اعتبار برای هزینه کرد که از اصول بودجهریزی عملیاتی و حسابداری تعهدی است تعدادی از پیشنهادات ارائه شده حذف شدند.
محمدی یکی از محاسن بودجه شهرداری زرین شهر را پیش بینی درآمد و هزینه دانست و افزود: بودجه ۱۴۰۰ شهرداری زرین ۶۶۰ میلیارد ریال پیش بینی شده است، که نسبت به بودجه سال ۱۳۹۹ افزایش ۳۰ درصدی را نشان می دهد.
وی تصریح کرد: از بودجه پیشنهادی ۳۶۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال که ۵۵ درصد بودجه است به پروژه های عمرانی و ۲۹۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال به مباحث جاری شهرداری زرین شهر اختصاص یافته که با قانون شهرداری همخوانی دارد.
رویکردهای بودجه
شهردار زرین شهر با اشاره به رویکردهای در نظر گرفته شده در بودجه ۱۴۰۰، گفت: اصلاح و بهبود سهم مصارف مختلف در بودجه ۱۴۰۰ از جمله مباحثی است که مورد توجه قرار گرفته از این رو اولویت های بودجه شهرداری زرین شهر براساس دستورالعمل ابلاغی شامل پرداخت حقوق پرسنل و اتمام پروژه های عمرانی نیمه تمام برنامه ریزی شده است.
وی با اشاره به افزایش ۴۰ تا ۵۰ درصدی حقوق پرسنل براساس احکام کارگزینی ابلاغ شده، ادامه داد: رشد بودجه عمرانی در بودجه ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹، ۱۵ درصد افزایش را نشان می دهد اما به دلایل مختلف از جمله افزایش چشمگیر هزینههای شهرداری همچون سوخت،دستمزد و… طی یکسال گذشته بودجه جاری شهرداری زرین شهر با ۵۰ درصد افزایش پیش بینی شده است.
محمدی اضافه کرد: تحقق آرمان های تعریف شده در دوره پنجم مدیریت شهری با تخصیص اعتبارات لازم برای اتمام پروژه های فعال و نیمه تمام شهرداری همچنان ادامه دارد.
وی عنوان کرد: با تحقق بودجه ۶۰۰ میلیارد ریالی شهرداری زرین شهر در سال ۹۹ داشتیم و تفریغ بودجه ای که انجام می گیرد قطعا بودجه ۱۴۰۰ شهرداری زرین شهر نیز قابل وصول خواهد بود و امیدورایم بتوانیم در ماه ابتدایی سال که در خدمت شهروندان هستیم تعهدات مالی شهرداری را انجام و پروژه های نیمه تمام را به بهره برداری برسانیم.
شهردار زرین شهر با بیان اینکه سال آینده شروع یک قرن جدید بوده و برهمین اساس تغییرات بنیادین در بودجه وجود داشت، خاطرنشان کرد: براساس دستورالعمل های ابلاغی رویکرد شفاف سازی مالی ، توسعه فناوری های نوین، تاکید بر درآمدهای قابل اعتماد، افزایش نشاط و سرزندگی فرهنگی،توسعه درون زا ، توسعه حمل و نقل همگانی، امنیت داده ها در شهرداری، افزایش بهره وری منابع و سرمایه های شهرداری و… در بودجه شهرداری زرین شهر لحاظ شده است.
محمدی متذکر شد: نکته حائز اهمیت در فعالیت سازمان حمل و نقل جمعی زرین شهر آن است که اتوبوس هایی که در اختیار این سازمان قرار دارد و در مالکیت شهرداری است باید در ابتدای سال آینده مجددا بازسازی و بهسازی شود.
وی تاکید کرد: چنانچه این مهم انجام نگیرید براساس قرارداد منعقد شده که با بخش خصوصی است از یک مهر ماه ۱۴۰۰ مالکیت اتوبوس ها به بخش خصوص انتقال خواهد یافت اما با بهسازی و بازسازی اتوبوس ها این قرارداد پنج سال دیگر تمدید خواهد شد از این رو در بودجه رقمی به این مهم اختصاص یافته است.