به گزارش نبض وطن به نقل از وبدا، بهرام عیناللهی در حاشیه جلسه هیئت دولت با اشاره به گزارشی که سازمان بهداشت جهانی از چین خواسته است، اظهار کرد: تاکنون هیچ نوع سندی دال بر اینکه ویروس و بیماری جدید خاصی در چین باشد گزارش نشده، بنابراین تمام مواردی که مطرح میشود به صورت گزارشهای غیرموثق است، اما سازمان بهداشت جهانی در حال بررسی است.
وی درباره تخصیص ارز برای واردات دارو افزود: سال جاری با هماهنگی خیلی خوبی که با سازمان برنامه و بانک مرکزی داشتیم توانستیم ارز مورد نیاز خودمان را به مقدار کافی دریافت کنیم و این باعث شده که سال جاری وضعیت دارویی ما از سال گذشته خیلی بهتر است.
وزیر بهداشت در مورد وضعیت شیوع ویروس آنفلوانزا و کرونا در کشور اظهار کرد: ما یک سری بیماریهای فصلی داریم که آنفلوانزا از جمله این بیماریهاست که در حدود شهریور آغاز میشود و تا اواخر پاییز و اوایل زمستان ادامه پیدا میکند. در سالهای گذشته کرونا هم این کار را انجام میداد. ابتدا فکر میکردند که کرونا ویروس فصلی است، اما نتایج نشان داد که در همه فصول ایجاد میشود.
وی ادامه داد: در بررسی ما شایعترین ویروسی که افراد به آن مبتلا هستند همان آنفلوانزا است و از بین بیمارانی که بستری میشوند پنج درصد بیماران بدحال مربوط به کرونا است و ۹۵ درصد آنفلوانزا است، از نظر انتشار در این مدت کرونا، همه تمرین کردند که چگونه از بیماری جلوگیری کنند، اولین و مهمترین مسئله این است که کسانی که علائم سرماخوردگی دارند، باید ماسک بزنند و رعایت فاصله داشته باشند، زیرا این کار برای خودشان نیست، بلکه برای سلامتی دیگران است، کسانی که بیماریهای زمینهای دارند که ما آن را به عنوان نقص ایمنی تلقی میکنیم، واکسن کرونا و آنفولانزا را در سال حداقل یک بار بزنند و اگر در تجمعات شرکت میکنند، از ماسک استفاده کنند، زیرا نقص ایمنی دارند و زودتر از بقیه به بیماری دچار میشوند.
عیناللهی در پاسخ به سوالی درباره داروهای جانبازان شیمیایی که در گمرک رسوب کردهاند، اظهار کرد: سازمان غذا و دارو باید همه داروهایی را که در کشور تولید یا از خارج وارد میشود، تأیید کند و این موارد اگر تاییدیه بگیرند میتوانند به کشور وارد و توزیع شوند، در این مورد اگر داروی خاص مورد نظرتان است بگویید که ما پیگیری کنیم. ضمن اینکه اگر توان تولید دارویی در داخل باشد وارد نمیکنیم و از تولید داخلی استفاده خواهد شد.
وی در مورد یارانه شیر که قرار است به مادران شیرده داده شود و کمبودها در زمینه شیر خشک نیز خاطرنشان کرد: خواهشم از تمام رسانهها این است که این موضوع را فرهنگسازی کنند که بهترین تغذیه برای بچهها، شیر مادر است، زیرا هیچ شیر خشکی آنچه در شیر مادر موجود است را ندارد. حتی در شیر مادر المانهای دفاعی وجود دارد و میتواند بچه را در مقابل بسیاری از میکروبها مقاوم کند.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه تا ماه گذشته بخشی از شیر خشک را با ارز ترجیحی تأمین میکردیم، گفت: مشکلی که داشتیم این بود که به خاطر اختلاف قیمت خیلی زیادی که وجود داشت مقدار زیادی از آن قاچاق میشد، میزان تولید شیر خشک امسال از سال پیش بیشتر است، اما به دلیل قاچاق و مصارف غیرمعمول در قنادیها و صنعت، امسال با کمبود مواجه شدیم، به همین دلیل قرار شد شیر خشک فقط به مصرفکننده واقعی داده شود، مصرفکننده واقعی هم مشخص است، چرا که کد ملی نوزادانی که متولد میشوند از سازمان ثبت به واحد غذا و دارو داده و در تیتک ثبت میشود که مشخص است که با آن کد ملی میتوانند شیر خشک بگیرند، بنابراین درباره مصرفکننده واقعی هیچ تغییری ایجاد نشده و به همان قیمت قبلی به فروش میرسد، اما به غیر از آن با قیمتی که جدید عنوان شده فروخته خواهد شد.
وی درباره فروش شیرخشک به اتباعی که کد ملی ندارند، بیان کرد: آنهایی را که از وزارت کشور شناسه میگیرند قبول میکنیم، اما هیچ خدمتی به کسانی که شناسه ندارند، ارائه نمیشود.
عیناللهی در پاسخ به سوالی درباره طرح دارویار و اختصاص نیافتن بودجه مورد نظر به آن اظهار کرد: ما سال پیش این مشکل را داشتیم، اما امسال با هماهنگی که با بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه انجام گرفته، طرح دارویار به خوبی پیش میرود و بیمهها هم به تعهدات خودشان نسبت به سال گذشته بهتر عمل کردهاند، دارویار اگر انجام نمیشد همین اتفاقی که برای شیرخشک افتاد برایش میافتاد، زیرا اختلاف قیمت داروهای ما با کشورهای دیگر خیلی زیاد بود و باز همان قاچاق انجام میشد و طرح دارویار توانست جلوی این کار را به خوبی بگیرد و به همین صورت ادامه پیدا خواهد کرد.