حسین اسماعیلی احمدی در گفتگو با خبرنگار نبض وطن با اشاره به افق چشم انداز برنامه مدرسه ایمن جامعه تابآور، اظهار کرد: بیست و پنجمین مانور سراسری زلزله و ایمنی روز چهارشنبه ۸ آذر ماه بهصورت سراسری در کل کشور با شعار مدرسه ایمن – جامعه تابآور برگزار خواهد شد.
وی تنها راه مقابله با زلزله را آموزش و گذراندن دورههای امدادی و همچنین احداث ساختمانهای ایمن دانست و افزود: مدیریت بحران شهرستان لنجان بیشترین همکاری را در طول ایام مختلف سال برای پیشگیری از رخدادهای حوادث مختلف در استان داشته و بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته مدرسه حافظ زرین شهر برای برگزار مانور سراسری زلزله و ایمنی در استان اصفهان انتخاب شده است.
شهردار زرین شهر با بیان اینکه تربیت دانش آموزان برای مقابله با حوادثی چون زلزله و… از اهمیت ویژهای برخوردار است، تصریح کرد: در این مانور دانش آموزان با طریقه صحیح پناهگیری، تخلیه اضطراری، اطفا حریق، انتقال مصدومان و قرار گرفتن در نقاط امن به طور عملی آشنا خواهند شد.
وی افزایش تابآوری شهرها را مسئلهای مهم دانست و ادامه داد: حوادث غیرمترقبه مانند زلزله، سیل و… تنها حوادثی نیستند که ایمنی ساختمان و اعضای خانوادهها را با خطر مواجه میکند بلکه رعایت نکردن اصول ایمنی در ساختمانها نیز میتواند در هر زمان جان افراد ساکن ساختمان را به خطر بیندازد.
اسماعیلی احمدی با بیان اینکه ایمنی ساختمانها به سه دسته پرخطر، کمخطر و میان خطر تقسیم میشود، اضافه کرد: ارزیابی ایمنی ساختمانها بر اساس استاندارهای جهانی بوده و بر این اساس ساختمانهای پرخطر هر ساله، کم خطر هر ۱۰ سال و میان خطر سه سال یک بار باید مورد بررسی ایمنی قرار گیرند و شهرداریها موظف هستند سازههای ناایمن و آسیب پذیر در برابر حوادث را شناسایی و به آنها اخطارهای لازم را ارائه کنند.
وی با اشاره به ضرورت احداث ساختمانهای تابآور در برابر مخاطرات طبیعی و جوی، یادآور شد: بر اساس بند (۱۴) ماده (۵۵) قانون شهرداریها، شهرداریها پس از شناسایی ساختمانهای ناایمن و پرخطر، «در استفاده و بهرهبرداری از ساختمان ناایمن در برابر سیل، حریق، رفع خطر بناها و دیوارهایی آسیبپذیری و خطرناک در معابر، کوچه و امکان عمومی با اتخاذ تدابیر، هشدارهای لازم را بهصورت رسمی و با تعیین مهلت مقرر برای رفع خطر به مالکان ابلاغ کنند»، و پس از پایان مهلت تعیین شده و عدم اقدام مالک به رفع خطر، شهرداری باید با هماهنگی مراجع قضائی برای جلوگیری از فعالیت و بهرهبرداری از این قبیل ساختمانها اقدام کند.
شهردار زرین شهر خاطرنشان کرد: سیلابهای ناگهانی، کمآبی، تصادفهای جادهای، بروز حوادث صنعتی به دلیل استقرار صنایع و حوادث غرقشدگی در رودخانه زاینده رود از جمله مخاطراتی هستند که این منطقه را تهدید میکند از این رو شهرداری زرین شهر در مسیر تقویت امکانات و تجهیزات تخصصی گام برداشت تا تجهیزات مورد نیاز را در مقابله با بحرانها در اختیار داشته باشد.
وی یادآرو شد: آموزش نیروهای غواص، وجود تجهیزات غواصی در مسیر رودخانه با هدف پیشگیری از رخدادهای احتمالی و امدادرسانی به حوادث غرقشدگی از جمله مباحثی است که مورد توجه قرار گرفته است تا در زمان وقوع حوادث دچار چالش جدی نشویم.