• امروز : شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳
استاندار اصفهان تاکید کرد:

ضرورت فاصله گرفتن از نگاه تمرکزگرا در قانون‌گذاری

  • کد خبر : 40894
  • 18 آبان 1402 - 13:40
ضرورت فاصله گرفتن از نگاه تمرکزگرا در قانون‌گذاری
استاندار اصفهان با بیان اینکه بسیاری از کمبود و کاستی‌ها ناشی از نگاه تمرکزگرا در سطح ملی است، گفت: متأسفانه در نوشتن قوانین سررشته همه تصمیمات در تهران است اما در مطالبه از استان پیگیری می‌شود، این موضوع در شهرستان‌ها نیز مشهود است و بسیاری از مشکلات و دغدغه‌ها به مدیریت استان ارجاع داده می‌شود.

به گزارش نبض وطن به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری اصفهان، نود و ششمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان امروز -پنجشنبه هجدهم آبان‌ماه- با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان، استاندار اصفهان، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری و سایر اعضا برگزار شد؛ در ابتدای این نشست آیت‌الله سید یوسف طباطبایی‌نژاد اظهار کرد: ضروری است دبیر ستاد کانون‌های فرهنگی و مساجد استان در اصفهان حضور مستمر داشته باشد.

وی افزود: هدف از انجام فعالیت‌های فرهنگی، جذب جوانان به مساجد است و این هدف مهم نباید مورد غفلت قرار بگیرد.

نماینده ولی فقیه در استان اصفهان ضمن اشاره به اینکه در اسلام مسجد، سنگر است، اظهار کرد: باید کار فرهنگی برای جامعه در مساجد انجام پذیرد، بنابراین باید تلاش کنیم آحاد مردم را به مساجد جذب کنیم.

طباطبایی‌نژاد خاطرنشان کرد: فرهنگ خواندن نماز در مساجد از گذشته میان مردم ما رواج داشته که باید این فرهنگ حفظ شود و در کنار نماز امور فرهنگی، ورزشی، هنری و … نیز برنامه‌ریزی شود.

وی غنی بودن کتابخانه‌های مساجد را یک ضرورت دانست و بیان کرد: کتاب‌هایی که در مساجد برای مطالعه نمازگزاران قرار می‌دهیم بایستی متناسب با فرهنگ و مختصات مردم محل باشد.

نماینده ولی فقیه در استان اصفهان خطاب به دبیر شورا گفت: جلسات شورای فرهنگ عمومی مرتباً و به صورت مستمر برگزار شود و نسبت به برگزاری جلسات این شورا غفلت نشود.

ضرورت فاصله گرفتن از نگاه تمرکزگرا در قانون‌گذاری

در بخشی دیگر از این نشست نیز سیدرضا مرتضوی ضمن اشاره به اینکه در فرهنگ ایرانی_اسلامی پایگاه رشد، تعلیم و تربیت مسجد است، اظهار کرد: بهره‌مندی از مساجد صرفاً برای اقامه نماز، استفاده از ظرفیت حداقلی مساجد است که توجیه پذیر نیست.

وی با بیان اینکه برخی مساجد و کانون‌ها می‌درخشند، ادامه داد: در هر منطقه می‌توان افراد خاص محل را به‌عنوان محور قرار داد تا در امور نقش‌آفرینی کنند، این اصل در بسیاری از مناطق جواب داده و نتایج خوبی داشته است.

استاندار اصفهان با بیان اینکه بسیاری از کمبود و کاستی‌ها ناشی از نگاه تمرکزگرا در سطح ملی است، عنوان کرد: متأسفانه در نوشتن قوانین سررشته همه تصمیمات در تهران است اما در مطالبه از استان پیگیری می‌شود؛ این موضوع در شهرستان‌ها نیز مشهود است و بسیاری از مشکلات و دغدغه‌ها به مدیریت استان ارجاع داده می‌شود در صورتی که حمایت و پشتیبانی لازم از اجرای امور نمی‌شود.

مرتضوی با یادآوری اینکه ۲.۳ درصد از توزیع اعتبارات کشور در قانون بودجه ۱۴۰۲ به صورت استانی و ۹۷ و هفت دهم درصد به صورت ملی توزیع می‌شود، ادامه داد: ظرفیت‌هایی مانند (بند ه تبصره ۹ قانون بودجه) نیز فراهم می‌شود اما امکان توزیع درصد مناسبی از بودجه به استان‌ها اختصاص نمی‌یابد.

وی گفت: انتظار می‌رود این ظرفیت به صورت کامل یا حداقل ۵۰ درصد به استان اختصاص داده شود و برای دریافت این اعتبار پیگیر هستیم.

استاندار اصفهان با تأکید بر تأمین اعتبارات فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در مساجد و کانون‌ها، اظهار کرد: در همه تندبادها نیروهای انقلابی، جوان و مذهبی پای کار هستند اما در تقسیم اعتبارات کم‌ترین سهم به آن‌ها اختصاص می‌یابد؛ در این راستا مشکل اساسی ما معضلات قانون‌گذاری است و نیاز است در بخش قانونگذاری از نگاه تمرکزگرا فاصله بگیریم.

مرتضوی با تاکید بر اینکه تقویت مساجد و کانون‌های فرهنگی مهم‌ترین تأثیر را در فرهنگ کشور خواهد داشت، گفت: با تکرار جلسات به صورت مستمر می‌توانیم تصمیمات مؤثری را داشته باشیم از این رو تقویم برگزاری جلسات تا پایان سال تنظیم و تدوین شود.

ضرورت تخصیص یک درصد اعتبارات دستگاه‌های اجرایی در امور فرهنگی به استان‌ها

محمدرضا جان‌نثاری نیز در این نشست با تأکید بر مردمی کردن امور اظهار کرد: اصل این است که تسهیلگری‌های لازم انجام شود تا امور فرهنگی مساجد و کانون‌ها به صورت مردمی اداره شوند.

وی با بیان اینکه در مرحله نخست بایستی این موضوع مد نظر قرار بگیرد که مساجد و کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد چه جایگاهی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارند، افزود: طبق قانون مجلس شورای اسلامی بایستی یک درصد از اعتبارات دستگاه‌ها در اختیار امور فرهنگی قرار بگیرد که قانون بسیار خوبی است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار اصفهان خاطرنشان کرد: از این اعتبار ۵۰ درصد در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت متمرکز، ۳۰ درصد در اختیار صداوسیما است و ۲۰ درصد به امور مختلف زیر نظر کمیته‌ای که در ارشاد تشکیل می‌شود اختصاص می‌یابد و هیچ اعتباری به استان تخصیص نمی‌شود.

جان‌نثاری ادامه داد: اگر حداقل ۵۰ درصد اعتبارات در اختیار استان قرار بگیرد که استاندار اصفهان نیز از طریق ریاست جمهوری، معاون اول رئیس جمهور، وزرای مربوطه پیگیری است، می‌توانیم همه کانون‌های فرهنگی مساجد را تغذیه کنیم.

لینک کوتاه : http://www.nabzevatan.ir/?p=40894

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.