به گزارش نبض وطن و به نقل از ایرنا علی محمد قادری در نشست برگزاری نخستین آزمون استخدامی ویژه افراد دارای معلولیت افزود: سازمان امور اداری و استخدامی عزم جدی دارد که آزمون مستقلی را برای معلولان تا پایان امسال برگزار کند.
وی با اشاره همکاری دستگاههای اجرایی دولت سیزدهم برای حل مشکلات جامعه معلولان اظهار داشت: قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت، راهبردهای بکارگیری جامعه هدف را مشخص کرده است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به حضور بیش از ۴۵ دستگاه اجرایی در این نشست، آن را نقطه عطفی دانست و پیشنهاد داد که نمایندگان حاضر بازدیدی از شیرخوارگاههای تحت پوشش سازمان بهزیستی داشته باشند.
قادری با اشاره به اینکه از ۸۵ میلیون نفر جمعیت کشور هشت و نیم میلیون نفر دارای معلولیت هستند، گفت: درصد قابل توجهی از آنها در تراز استخدام و شاغل شدن هستند.
چهار معاون وزیر به دادگاه فراخوانده شدند
وی تصریح کرد: در چند روز گذشته افرادی که در نظام اداری کشور به استخدام معلولین توجه نکردند مشمول ترک فعل دستگاه های نظارتی قرار گرفتند و چهار معاون وزیر براساس این تخلفات به دادگاه مراجعه کردند. چون سیستم مطالبه گرانه ای وجود دارد و هرازگاهی عده ای از معلولان مسیری را جلوی سازمان برنامه و بودجه و سازمان های دیگر طی می کنند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه قانون حمایت از حقوق معلولین ۳۴ ماده و ۲۹ تبصره مشخص کرده که معلولان چه حقوقی دارند، افزود: البته محدودیت منابع وجود دارد و همه دستگاه ها مشکلاتی دارند اما مهم است که این نکات دستورجلسه می شوند.
قادری گفت: مخبر معاون اول رئیس جمهور تاکنون سه جلسه در این رابطه با حضور وزرا برگزار کرده چون رئیس اجرای قانون حمایت از حقوق معلولین طبق قانون معاون اول رئیس جمهور است که در این دولت کمتر از دو سال، سه جلسه برگزار شده درحالیکه در دولت قبل یک جلسه برگزار شده بود.
وی افزود: الزامات قانون در استخدام بهداشت و کسب مهارت های فنی و حرفه ای معلولین به ما گوشزد شده که ما داریم پیگیری می کنیم. مقرر است تا قبل از دوازدهم آذرماه با این هم افزایی، مقدمات جذب حداقل ۴۰۳۳ نفر را در کشور در دستگاه ها به تفکیک استان وشهرستان رقم خواهد خورد. تحصیلات این افراد از کارشناسی تا پسادکتری است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه دختری از افراد دارای معلولیت نابینایی در کنکور پزشکی قبول شد، افزود: درست است که مناسب سازی رشته پزشکی در کشور ما وجود ندارد اما در دنیا وجود دارد.
قادری با اشاره به مقام نایب قهرمانی پاراآسیایی گفت: قهرمانان معلول، ۱۳۱ مدال گرفتند. ۴۱ نفر از آنها زن بودند که در عین محدودیت به موفقیت دست یافتند.
وی اضافه کرد: تا قبل از بیانیه روز دوازدهم آذرماه که یک اجلاس کنسرسیوم مشترک حداقل منطقه ای و بین المللی خواهیم داشت که به جهت حقوق بشری نسبت به افراد دارای معلولیت و کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت، بهزیستی موظف است که هرچند سال یکبار در سازمان ملل گزارش بدهد که نسبت به اجرای قانون چه کاری انجام داده است. سال گذشته این گزارش را در ژنو ارائه دادم. این گزارش فصل به فصل باید ارائه شود.
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: مددجویان تمام مسائل و نیاز خود حتی مسکن را از بهزیستی می خواهند بنابراین ما دست نیاز فارغ از ترک فعل دراز می کنم که دستگاه ها با تمام وجود کمک کنند چون سالمندی و معلولیت فاصله زیادی با ما ندارد.
قادری با اشاره به سوانح جاده ای گفت: هر سال ۳۰۰ هزار تصادف اتفاق می افتد که به صورت متوسط ۶۰ هزار معلول در سبد بهزیستی وارد می کند و کسی که وارد می شود باید برای او شغل ایجاد کنیم و به بهداشت روحی و جسمی و خدمات پزشکی او توجه کنیم.
وی افزود: یکصد هزار دانش آموز استثنایی داریم که اگر حداقل های نظام آموزشی و حمل و نقل و بهداشت نباشد، این کودکان در خانه می مانند و دچار مشکلات عجیب خواهند شد.
قادری تصریح کرد: آمار فرزندان دارای اوتیسم وحشتناک است. طبق آمار نرم استاندارد بین المللی از هر ۲۸۶ کودک دختر، یکی از آنها ممکن است طیف اوتیسم باشد. این آمار در پسران خیلی بالاتر است. این کودکان باید مدرسه بروند و نظام مناسب سازی در جامعه برای آنها به وجود بیاید. موضوع سالمندی بسیار جدی است. تا ۳۳ سال آینده حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد جمعیت کشور سالمند هستند.