به گزارش خبرنگار نبض وطن، احمدرضا لاهیجان زاده بعد از ظهر امروز در بازدید از روند اقدامات زیست محیطی کارخانه اترک اظهار کرد: امروز سه معضل در خصوص فعالیت کارخانه اترک وجود دارد که باید با محور قرار دادن فعالیتهای زیست محیطی در مسیر مرتفع ساختن این معضلات حرکت کرد.
وی با اشاره به راهکارهای عملیاتی صرفهجویی آب در بخش صنعت، افزود: کاهش مصرف آب، مبحث بسیار مهمی است که باید مورد توجه مدیران کارخانه اترک قرار داشته باشد و بر اساس بازدید انجام شده خوشبختانه اقداماتی برای تحقق این مهم در حال انجام است که باید به آن سرعت بخشیده شود.
وی ادامه داد: پساب تولید شده یکی دیگر از مباحثی است که به عنوان مشکل زیست محیطی کارخانه اترک بهشمار میآید که از اهمیت ویژهای نیز برخوردار است و باید با برنامهریزی و اجرای پروژههای لازم به استانداردهای زیست محیطی برسد.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان اصفهان تصریح کرد: پروژه پساب کارخانه اترک به نسبت زمان فعالیت کارخانه عقب بوده که این عقب ماندگی نیز به دلیل کاهش سرعت اجرای برنامه چرخه مصرف آب این کارخانه است.
وی ادامه داد: حل مشکلات لاگونهای کارخانه بحث سوم است و هرکدام از این مباحث حل نشود پرداخت عوارض آلایندگی نیز قابلیت حل شدن نخواهد داشت.
لاهیجان زاده با بیان اینکه قانون عوارض آلایندگی مصوب مجلس شورای اسلامی از سال ۱۴۰۰ دست خوش تغییرات شد، اضافه کرد: آئین نامههای قانون عوارض آلایندگی مصوب مجلس شورای اسلامی بسیار پیچیده و سختگیرانه شده است، بهطور مثال چنانچه آزمایشگاه معتمد آنالیزی از یک مجموعه تولیدی انجام دهد، نتایج آن بر روی سیستم بارگذاری خواهد شد و چنانچه یکی از پارامترها بالاتر از پارامترهای سازمان محیط زیست باشد به شکل اتوماتیک آن مجموعه در لیست صنایع آلاینده قرار خواهند گرفت.
وی عنوان کرد: باید به این نکته توجه داشت که امروز مباحث زیست محیطی کارخانهها به شکل سامانهای دنبال میشود و طبق قانون مجلس شورای اسلامی هیچ واحد آلاینده قابلیت خروج از آن فصل را نخواهد داشت.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان اصفهان خاطرنشان کرد: بر اساس قانون اگر واحدی پساب خود را در محیط تخلیه کند در لیست واحدهای آلاینده باقی خواهد ماند و با افقی که وجود دارد تا سه سال آینده کارخانه اترک در لیست صنایع آلاینده باقی خواهد ماند.
وی افزود: چنانچه مدیران کارخانه اترک قصد دارند در مباحث زیست محیطی این مجموعه به موفقیت دست پیدا کنند باید در افق برنامههای زیست محیطی خود به سیستم RO دست پیدا کنند.
لاهیجان زاده با بیان اینکه کارخانههای تولیدی نباید اجازه دهند مباحث زیست محیطی آنان به مسائل قضائی تبدیل شود، گفت: سازمان محیط زیست استان اصفهان بابت عدم تأمین حق آبه تالاب گاوخونی از آب منطقهای، حوزه آب ریز و معاون وزیر شکایت کرده است و در حال حاضر موضوع در دادگاه مطرح است و حقابه تالاب را از طریق مراجع قضائی دنبال میکنیم.
وی تصریح کرد: کارخانه اترک برای سه موضوع مطرح شده باید برنامه زمانبندی خود را ارائه کنند و پس از تأیید سازمان محیط زیست این مجموعه اقدامات عملیاتی خود را هدفگذاری کرده و براساس برنامهزمانبندی اقدامات زیست محیطی خود را به مرحله اجرا برساند و نباید بهگونهای عمل شود که اینگونه مباحث از طریق مراجع قضائی دنبال شود.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان اصفهان ادامه داد: در بازه زمانی مشخص شده مشروط بر آنکه پیشرفت فیزیکی پروژههای تعریف شده مطابق با برنامه زمانبندی باشد این کارخانه در حاشیه امن برای ادامه فعالیت قرار خواهد گرفت اما هر سه ماه یکبار باید گزارش کار خود را ارائه کرده و به تأیید سازمان محیط زیست برسد.
وی با بیان اینکه قانونگذار مشوقهای خوبی در راستای کاهش آلایندگی واحدها اتخاذ کرده است، اضافه کرد: از سال ۱۴۰۰ اگر واحدی فعالیتی را انجام دهد که منجر به خروج آن از لیست آلایندگی شود تمام هزینههای آنان از عوارض آلایندگی کسر خواهد شد و چنانچه اگر واحدی هزینههای زیست محیطی انجام دهد اما از لیست خارج نشود چنانچه هزینهها باعث کاهش آلایندهها شود به عنوان هزینههای مالیاتی قابل قبول تلقی خواهد شد.