• امروز : شنبه - ۸ دی - ۱۴۰۳

ایران خواستار جلوگیری از مسابقه تسلیحاتی در فضای ماورای جو شد

  • کد خبر : 27813
  • 16 فروردین 1402 - 8:20
ایران خواستار جلوگیری از مسابقه تسلیحاتی در فضای ماورای جو شد
دیپلمات ایران در سازمان ملل با ابراز نگرانی در مورد تهدید فزاینده استقرار تسلیحات در فضای ماورای جو و تاکید بر استفاده صلح آمیز و به نفع همه کشورها از این فضا گفت: جلوگیری از مسابقه تسلیحاتی در این فضا می تواند اولین گام برای دستیابی به این هدف و جلوگیری از تهدید صلح و امنیت بین المللی باشد.

به گزارش نبض وطن به نقل از ایرنا، حیدرعلی بلوجی، رایزن اول جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد روز سه شنبه به وقت محلی در نشست محتوایی کمیسیون خلع سلاح سازمان ملل، مواضع ایران در خصوص خلع سلاح و عدم اشاعه هسته ای و نیز مساله شفافیت و اعتماد سازی در فضای ماورا جو را تبیین کرد.

وی با اشاره به تداوم تهدید حیاتی ناشی از سلاحهای هسته ای تصریح کرد که متاسفانه تلاش های بین المللی برای خلع سلاح هسته ای در حال فرسایش بوده و حتی تابوی منع استفاده یا تهدید به استفاده از سلاح های هسته ای در حال محو شدن است. زیرا تشدید تنش‌های سیاسی و نظامی، افزایش بودجه نظامی و مسابقه تسلیحات هسته‌ای مداوم از طریق جایگزینی یا ارتقای زرادخانه‌های هسته‌ای، همگی خبر از آینده‌ای خطرناک برای امنیت بین‌المللی می دهند.

وی افزود: بر این اساس، افزایش کمیت و کیفیت زرادخانه‌های هسته‌ای، اشتراک‌ هسته‌ای همراه با دکترین‌های نظامی که آستانه استفاده از سلاح‌های هسته‌ای را پایین می‌آورد، به این معنی است که خطر یک فاجعه هسته‌ای بیش از هر زمان دیگری نزدیک شده است. برای مثال، هم ایالات متحده و هم انگلیس بودجه و زرادخانه سلاح های هسته ای خود را افزایش داده اند.

این دیپلمات ایرانی با اشاره به دو شکست متوالی کنفرانس‌های بازنگری ان پی تی و با تاکید بر لزوم پاسخگویی و اراده سیاسی توسط کشورهای هسته ای جهت رعایت تعهدات قانونی صریح خود در مورد خلع سلاح هسته‌ای بر اساس ماده ششم ان پی تی تصریح کرد که جامعه بین المللی باید از این کشور ها بخواهد تا یک برنامه اقدام به روز شده خلع سلاح هسته ای را در یک چارچوب زمانی مشخص تدوین و اجرا کنند.

وی اضافه کرد: چنین طرحی باید شامل توقف تحقیق، توسعه، آزمایش و تولید سلاح‌های هسته‌ای و سیستم‌های حمل و نقل و همچنین برچیدن قابل راستی‌آزمایی و غیرقابل برگشت همه سلاح‌های هسته‌ای باشد. این الزامات می تواند و باید از طریق یک کنوانسیون جامع انجام شود، که مذاکرات آن باید هر چه زودتر در کنفرانس خلع سلاح آغاز شود. علاوه بر این، تا زمان دستیابی به حذف کامل سلاح‌های هسته‌ای، که تنها تضمین مطلق در برابر استفاده یا تهدید به استفاده از آن‌ها می باشد، تدوین و اجرای یک سند جهانی، بدون قید و شرط، بدون تبعیض و الزام‌آور حقوقی برای تضمین مؤثر همه کشورهای فاقد سلاح هسته‌ای در برابر استفاده یا تهدید به استفاده از سلاح‌های هسته‌ای تحت هر شرایطی از سوی کشورهای هسته ای باید از اولویت بالایی برخوردار باشد.

این دیپلمات ایران در سازمان ملل با وجود تلاش نماینده رژیم صهیونیستی برای قطع سخنرانی هیات ایران، با اشاره به لزوم تاسیس مناطق عاری از سلاح هسته ای، از جمله در خاورمیانه، و لزوم حمایت کشورهای هسته ای، عنوان کرد که حدود ۵۰ سال پیش، ایران چنین پیشنهادی را برای خاورمیانه مطرح کرد و مایه تاسف است که این هدف عالی که در بسیاری از مجامع بین‌المللی از جمله در سال ۱۹۹۵ در کنفرانس بازنگری ان پی تی تأیید گردیده، هنوز محقق نشده و با موانعی به‌ویژه از سوی رژیم اسراییل با حمایت امریکا مواجه است.

وی افزود: این رژیم دارای انواع سلاح های کشتار جمعی از جمله سلاح های هسته ای است و کشورهای منطقه را تهدید به استفاده از آنها می کند. علاوه بر این،رژیم مزبور حملات تروریستی مختلفی را علیه دانشمندان هسته‌ای و حملات خرابکارانه متعددی را علیه تأسیسات هسته‌ای انجام داده است. این رژیم باید بدون هیچ پیش شرطی مجبور به پیوستن به تمام اسناد مرتبط از جمله ان پی تی شده و به عنوان یک عضو غیرهسته‌ای باید تمامی تأسیسات و فعالیت‌های هسته‌ای خود را تحت پادمان‌های جامع آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار دهد.

رایزن نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل با اشاره به موضع اصولی ایران در خصوص فضای ماورای جو و سایر اجرام آسمانی به عنوان میراث مشترک بشریت تاکید کرد که این حوزه فقط برای اهداف صلح آمیز و به نفع همه کشورها استفاده شود. در این رابطه، جلوگیری از مسابقه تسلیحاتی در فضای ماورای جو می تواند اولین گام برای دستیابی به این هدف و جلوگیری از تهدید صلح و امنیت بین المللی باشد. بنابراین، اقدامات بیشتر، از جمله یک سند الزام آور قانونی با مقررات راستی آزمایی مناسب و مؤثر، باید به سرعت توسط کنفرانس خلع سلاح تدوین شود.

وی تاکید کرد که ما عمیقاً در مورد تهدید فزاینده استقرار تسلیحات در فضای ماورای جو، از جمله پیامدهای منفی توسعه و استقرار سامانه های دفاع موشکی ضد بالستیک و پیگیری فناوری های نظامی پیشرفته ای که قادر به استقرار در فضا هستند، نگران هستیم. فعالیت های ایالات متحده و سایر بازیگران به تضعیف بیشتر جو بین المللی کمک می کند که برای ترویج خلع سلاح و تقویت امنیت بین المللی مفید باشد.

این دیپلمات ایرانی همچنین رد ادعاهای بی‌اساس آمریکا، انگلیس، فرانسه و رژیم صهیونیستی درباره برنامه هسته‌ای ایران و برنامه موشکی دفاعی کشور تاکید کرد که صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای ایران بارها توسط آژانس تایید شده است.

نشست محتوایی سه هفته ای جاری کمیسیون خلع سلاح پس از بحث و مذاکره گزارش نهایی خود را به مجمع عمومی سازمان ملل ارائه خواهد کرد. با توجه به شرایط سیاسی حاکم بر نظام بین الملل و اختلاف نظر کشورها در خصوص مباحث خلع سلاح هسته ای و شفافیت و اعتماد سازی در فضای ماورای جو، حصول اجماع و تائید سند نهایی کمیسیون خلع سلاح به عنوان یک نهاد جهانشمول خلع سلاحی، نقش مهمی در صلح و امنیت بین المللی خواهد داشت.

لینک کوتاه : http://www.nabzevatan.ir/?p=27813

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.