به گزارش نبض وطن به نقل از ایسنا، عبدالرسول پورعباس در حاشیه بازدید از آزمون دکتری سال ۱۴۰۲ در دانشگاه علمو صنعت گزارشی از روند برگزاری این آزمون ارائه داد و اظهار کرد: کنکور دکتری امسال با سال گذشته تفاوت خاصی ندارد. آزمون دکتری یک آزمون دو مرحلهای است که مرحله اول این آزمون کتبی و ۵۰ درصد نمره دارد و مرحله دوم نیز مصاحبه علمی پژوهشی داوطلبان است که توسط دانشگاهها انجام میگیرد.
وی در ادامه تصریح کرد: در آزمون امسال حدوداً ۲۶۷ رشته متفاوت در آزمون دکتری امسال وجود دارد که به نوعی میتوانیم بگوییم که ما ۲۶۷ آزمون متفاوت داریم و جمعاً نیز حدود ۱۶۹ هزار داوطلب در این آزمون شرکت کردند که بالای ۱۵۰ هزار داوطلب کارت ورود به جلسه خود را دریافت کردند.
رییس سازمان سنجش آموزش کشور خاطرنشان کرد: از حدود ۱۵۰ هزار داوطلب ۱۳۲ هزار نفر آنها در حوزه امتحانی تهران به رقابت میپردازند در واقع ما براساس استقرار افراد در محل زندگی خود آزمون را برنامه ریزی میکنیم و حوزه بندی طبیعتاً در شهر تهران بیشتر از سایر شهرها است. در واقع ما آزمون دکتری کل کشور را پوشش نمیدهیم بلکه استانها و برخی شهرستانهای همجوار برگزار میشود، اما تفاوتی که شرایط برگزاری آزمون دکتری با کنکور سراسری دارد این است که این کنکور در تمامی شهرستانها برگزار شده، اما دکتری در شهرهای دانشگاهی برگزار میشود.
پورعباس از برنامه سازمان سنجش آموزش کشور برای الکترونیکی کردن آزمون دکتری از سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: برنامه ما این است که تمامی آزمونها به صورت الکترونیکی انجام شود و مسیر حرکت ما در سازمان به این سمت میباشد چرا که دیگر دوره آزمونهای کاغذی به سر آمده و باید از تمهیدات و امکانات جدید استفاده کنیم و امیدوار هستیم ما در سالهای آتی نیز آزمونهای ارشد و دکتری را به صورت الکترونیکی برگزار کنیم.
معاون وزیر علوم خاطرنشان کرد: راه اندازی سامانه طراحان سوال در سازمان سنجش در واقع قدمی مهم است که میتوان در جهت ساماندهی الکترونیکی و تجمیع آزمونها انجام داد.