به گزارش نبض وطن، میلاد موذنی اظهار کرد: نگریستن به طبیعت و تامل در رازهای آن همیشه برای تک تک ما لذت بخش و اعجاب انگیز بوده به گونه ای که با شنیدن صدای پرندگان یا تحرکشان به جستجوی آنها می پردازیم.
وی افزود: انسان ها از گذشته های دور با پرندگان پیوندی ناگسستی داشته اند و برهمین اساس پرندگان برای ما همواره از منظر سمبلیک و زیبا شناسی مورد توجه قرار داشته اند به گونه ای که پرواز پرندگان در اوج آسمان ها سبب اختراعات بسیاری برای دست یافتن به لذت پرواز برای انسان را رقم زد.
این فعال اجتماعی پرنده نگری را از شاخه های پرطرفدار صنعت گردشگری طبیعت دانست و تصریح کرد: پرنده نگری فعالیتی تفریحی به شمار می آید که در آن به مشاهده پرندگان در زیستگاه طبیعی آنان پرداخته می شود و با توجه به عبور رودخانه زاینده رود، دریاچه قایقرانی و بیشه زارهای مختلف در شهرستان لنجان ظرفیت پرداختن به این مهم به خوبی مهیاست.
وی ادامه داد: در گذشته های نچندان دور وجود برج های کبوتر در نقاط مختلف شهرستان لنجان از جمله زرین شهر با طراحی بسیار عالمانه ای که برای ساخت آنها به کار رفته بود سبب جذب کبوتران و خلق زیستگاهی امن برای پرندگان شده بود که متاسفانه در گذر زمان و از دست رفتن جایگاه پیشین کبوترخانه ها و همچنین عدم مدیریت صحیح در نگهداری از آثار تاریخی خطه طلایی ایران این اثر ارزشمند تخریب و تنها قسمتی از آن بجای مانده است.
موذنی اضافه کرد: برخلاف تصور عامه مردم برای پرنده نگری لازم نیست پرنده شناس باشیم بلکه پرنده نگری فعالیتی بسیار مفرح است که هر علاقه مندی به راحتی و با در اختیار داشتن یک تلسکوپ یا دوربین چشمی می تواند به آن بپردازد.
وی عنوان کرد: براساس نظرکارشناسان فصل بهار و پاییز بهترین زمان برای مشاهده پرندگان بوده و به دلیل افزایش مهاجرت پرندگان در فصل پاییز می توان انواع پرندگان را مشاهده کرد از این رو انجمن حافظان میراث لنجان برآن شد تا با همکاری اداره میراث فرهنگی شهرستان لنجان،آموزش و پرورش، شهرداری باغبادران، شهرداری ورنامخواست، دهیاری کرچگان و انجمن آوی بوم همزمان با ۶ آذرماه روز ملی پرنده نگری با برگزاری مسابقه و همچنین پرواز کبوتران از این فرصت ارزشمند در مسیر فرهنگ ساز برای حفاظت از طبیعت و همچنین بناهای تاریخی گام بردارد.
تعامل با طبیعت را یاد بگیریم/حفاظت از طبیعت لنجان با توسعه صنعت پرنده نگری
یک فعال اجتماعی گفت: در گذشته های نچندان دور وجود برج های کبوتر در نقاط مختلف شهرستان لنجان از جمله زرین شهر با طراحی بسیار عالمانه ای که برای ساخت آنها به کار رفته بود سبب جذب کبوتران و خلق زیستگاهی امن برای پرندگان شده بود که متاسفانه در گذر زمان و از دست رفتن جایگاه پیشین کبوترخانه ها و همچنین عدم مدیریت صحیح در نگهداری از آثار تاریخی خطه طلایی ایران این اثر ارزشمند تخریب و تنها قسمتی از آن بجای مانده است.
لینک کوتاه : http://www.nabzevatan.ir/?p=2635
- نویسنده : زهرا جعفری