به گزارش نبض وطن، احمد فتحی برندینگ را قلب استراتژیهای تجاری و موفقیت در معرفی غذاهای سنتی و جذب گردشگر دانست و اظهار کرد: برند سازی غذا در صنعت گردشگری از جایگاه ویژهای برخوردار است و بر همین اساس شناسایی و معرفی ظرفیتهای شهرها و روستاهای شهرستان لنجان در قالب اطلس غذاهای سنتی به عنوان یکی از شاخصهای اصلی تقویت گردشگری مورد توجه قرار گرفته است.
وی افزود: شهرستان لنجان علیرغم در اختیار داشتن ظرفیتها و جاذبههای مختلف از جمله آئینهای مختلف کهن همچون شالورا جاری و…، بناهای تاریخی و جاذبههای طبیعی همچون عبور رودخانه زایندهرود، بیشهزارها، چشمه و آبشارها آنگونه که باید در حوزه گردشگری غذایی موفق عمل نکرده و این در حالیست که این شهرستان دارای گنجینهای ارزشمند از غذاهای سنتی است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان لنجان تصریح کرد: در بسیاری از کشورهایی که در صنعت گردشگری موفق عمل کردهاند، غذا به عنوان انگیزه اصلی سفر شناخته میشود و به همین دلیل است که تهیه و تدوین اطلس غذاهای سنتی شهرستان لنجان در دستور کار قرار گرفت که به همت انجمن حافظان میراث شهرستان تا کنون بیش از ۴۰ نوع غذای محلی شناسایی شده است.
فتحی اضافه کرد: بر اساس تحقیقات به عمل آمده شهرستان لنجان در طبخ غذای سنتی یکی از غنیترین سفرههای استان را در اختیار دارد، که نوع طبخ این غذاها نیز با رعایت اصول اسلامی گره خورده اما شیوههای طبخ غذاها تفاوتهایی را به واسطه سبک زندگی افراد در مناطق مختلف این شهرستان دارند.
وی ادامه داد: غذاهای سنتی همچون انواع دم پخت “لاخلی، خشخاش، گوجه و غیره”، قبولی کباب، ماش و گوشت، آش دوکودی، آش ارزن، آش لبو و… همچنان در خانههای مردم این دیار طبخ میشود، اما با وجود این گنجینه ارزشمند به دلایل مختلف اقتصادی و… خانههای بومگردی، رستورانها و… به طبخ اینگونه غذاها تمایل چندانی نشان داده نشده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان لنجان یادآور شد: امروز برنج لنجان همچنان با اصالت واقعیاش به دست مصرف کننده میرسد و به واسطه عطر و بوی ناب خود بسیاری از گردشگران تمایل به میل غذاهایی دارند که با این محصول ارزشمند طبخ میشود؛ از این رو به همت انجمن حافظان میراث لنجان و همزمان با روز جهانی غذا، بر آن شدیم تا با طبخ دم پخت و توزیع آن در کنار فرهنگ استفاده از غذاهای سنتی در مناسبتهای مختلف گامی کوچک در توزیع نذری در بین نیازمندان برداشته باشیم.
فتحی با بیان اینکه بیش از یکصد و پنجاه کشور در سراسر جهان رویداد روز جهانی غذا را برگزار میکنند، خاطرنشان کرد: همه ساله با فرا رسیدن روز جهانی غذا بسیاری از کشورها فعالیتهایی چون اهدای مواد غذایی و یا توزیع بستههای غذایی به خانوادههای فقیر گام برمیدارند و در شرایط فعلی نیز با توجه به مسائل ناشی از شیوع ویروس کرونا حفظ دسترسی به غذای سالم و مغذی از اهمیت ویژهای برخوردار است و امیدواریم با این حرکت بتوانیم مردم شهرستان را بیش از پیش به فعالیت در این زمینه تشویق کنیم.
طبخ و توزیع ۲ هزار دمپخت لنجان میان نیازمندان
لینک کوتاه : http://www.nabzevatan.ir/?p=2599
- نویسنده : حامد سلیمیان