به گزارش نبض وطن، در پیام سید محمد خاتمی به مناسبت روز دانشجو با بیان اینکه شانزدهم آذرماه را باید در متن آنچه در بیش از یک قرن بر این مرز و بوم رفته است و سیر و صیرورتی که ملت شریف ایران داشته است، دید و ارزیابی کرد، آمده است: مدار حرکت ملّت نفی استبداد، نفی استعمار و نفی عقب ماندگی، تبعیض و فساد و متناظر آن مطالبه آزادی، استقلال، پیشرفت و عدالت و در یک کلام دستیابی به “زندگی” متناسب با شأن انسان و اقتضائات زمان بوده است. ولی پاره ای از حادثه ها و ایام جنبه نمادین پیدا کرده است؛ از جمله شانزده آذر که نمایانگر جایگاه والای دانشگاه و پیشتازی دانشجو در تحولات اجتماع روبه آینده است.
رییس جمهور پیشین ایران در بخشی از این پیام با اشاره به فضای حاکم بر دانشگاهها بعد از یک دوره انفعال، از آنچه همدلی و هم سخنی بخش مهمی از استادان با دانشجویان خواند ابراز خوشوقتی کرد.
وی همچنین دراین پیام به بازداشت دانشجویان، ایجاد محدودیت های آموزشی، صنفی و سیاسی برای آنان و اخراج و اعمال فشار بر استادان پرداخت و آن را امری برشمرد که نمیتواند در نهایت امنیّت پایدار دانشگاه و جامعه را تأمین کند.
وی همچنین در این بیانیه خطاب به دانشجویان یادآورشد: از دانشگاه بخصوص انتظار می رود که توجه داشته باشد که همچنانکه آزادی یک نیاز مبرم و مطالبه مهم است، امنیت نیز برای کشور اهمیت دارد و مراد، از آزادی، آزادی ملّت و از امنیّت، امنیّت میهن است. نباید گذاشت تا آزادی و امنیت در برابر هم قرار گیرند و در نتیجه آزادی به بهانه حفظ امنیّت، پایمال شود یا امنیّت که شرط استقرار سامان و نظم خوب در جامعه است به نام آزادی نادیده انگاشته شود.
رییس جمهور پیشین ایران در این پیام از شعار زن زندگی آزادی به عنوان پیامی زیبا یاد کرد که حرکت به سوی آینده بهتر را نشان می دهد.
خاتمی در این پیام خطاب به مسوولان نیز تاکید کرد: به مسئولان توصیه می کنم که این حضور را قدر بدانند و بجای برخورد ناروا با آن، دست یاری به سوی آنان دراز کنند و با کمک آنان وجوه ناصواب حکمرانی را بدرستی بشناسند و پیش از آنکه دیر شود به سوی حکمرانی خوب حرکت کنند.
وی پیام خود را با اظهار امیدواری به این که به لطف حضرت پروردگار و توجه به خواستههای بحق جامعه، در همه زمینه ها گشایش موثرتر پدید آید، به پایان رساند .