• امروز : جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳

حذف بروکراسی اداری با ایجاد شهر هوشمند

  • کد خبر : 2363
  • 16 تیر 1399 - 15:22
حذف بروکراسی اداری با ایجاد شهر هوشمند
شهردار زرین شهر گفت: در تلاش هستیم به منظور کاهش بروکراسی اداری و با رفع برخی موانع و جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در مسیر تحقق و تبدیل به شهر هوشمند گام برداریم.

به گزارش نبض وطن، میثم محمدی با بیان اینکه یکی از اهداف شهرداری زرین شهر در دوره پنجم خدمت‌رسانی شایسته و بالا بردن کیفیت زندگی شهری بوده است، اظهار کرد: شهرداری زرین شهر در راستای ایفای مسئولیت اجتماعی خود و با هدف کاهش مراجعات و اتلاف وقت شهروندان در ساختارهای اداری، همچنین شفافیت در امور و موارد مربوط به حوزه شهرسازی و …. الکترونیکی کردن فرآیندهای ارائه خدمات را به شهروندان دنبال کرده است.
وی با بیان اینکه شهرداری‌ها طبق قانون وظایف مشخصی که بر عهده دارند چنانچه، هر کدام از این وظایف به سمت فرآیندهای الکترونیکی هدایت کنند، پیشرفت بزرگی در آن شهرداری ایجاد خواهد شد، افزود: بسیاری از کارشناسان معتقد هستند افزایش سطح کیفیت زندگی شهری در گرو هوشمندسازی است، از طرفی با شیوع ویورس کرونا فرایند هوشمندسازی ساختارهای شهری مسئله‌ای است که ضرورت آن بیش از گذشته احساس می‌شود.
شهردار زرین شهر با بیان اینکه در تلاش هستیم به منظور کاهش بروکراسی اداری و با رفع برخی موانع و جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در مسیر تحقق و تبدیل به شهر هوشمند گام برداریم، تصریح کرد: برهمین اساس با تلاش جهادی به گونه ای عمل شد که شرایط مناسبی برای هوشمندسازی شهرداری زرین شهر فراهم شود تا خدماتی که امکان ارائه آنها به صورت غیرحضوری وجود دارد توسط شهرداری انجام شود، خصوصاً فرآیندهای شهرسازی که مردم درگیر آن هستند.
وی ادامه داد: سال ۱۳۹۳ پروژه هوشمندسازی شهرداری زرین شهر آغاز شد اما به دلیل مشکلات مالی کار متوقف شد، اما با توجه اهمیت موضوع برنامه‌ریزی لازم درخصوص ادامه روند این پروژه در دستور کار قرار گرفت تا در چند فاز به مرحله اجرای کامل برسید.
محمدی اضافه کرد: تامین سرورهای اطلاعاتی، ایجاد زیرساخت های شبکه های ارتباطی، تهیه ی UPS و سوئیچ، خرید کابل و تجهیزات مورد نیاز، انعقاد قرارداد اجرای کار و ….با سرعت قابل قبولی به مرحله اجرا رسید و امروز شاهد بهره برداری فاز نخست این پروژه با اعتباری بالغ بر ۱۰ میلیارد ریال بودیم.
وی عنوان کرد: با بهره برداری از فاز نخست این پروژه شبکه قدیمی شهرداری از مدار خارج و تجهیزات بر روی شبکه جدید وارد شدند از طرفی استفاده از نرم افزارهای جدید باعث می شود شهروندان با استفاده از وب سایت شهرداری زرین شهر امکان ثبت درخواست داشته باشند، از طرفی بروزرسانی کارتابل اداری و… نیز اجرایی شد.
شهردار زرین شهر با بیان اینکه اگر شهرداری هوشمند وجود نداشته باشد قطعا شهر هوشمند شکل نخواهد گرفت، گفت: هوشمندسازی در ابعاد مختلف می‌تواند انجام شود و منحصر در ارائه خدمات آنلاین نیست، از این رو در فازهای بعدی این طرح استفاده از نرم افزارهای عمران که در مدیریت بهتر پروژهای عمرانی و خارج شدن از سیستم سنتی تاثیرگذار خواهد بود مورد استفاده قرار خواهد گرفت همچنین با توجه به اینکه استفاده از جی ای اس می تواند نظارت شهرداری بر شهر را افزایش داده تا بتواند برنامه ریزی های بهتری در خصوص پروژه های خود داشته باشد مورد استفاده قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه هوشمندسازی به این معنی است که سامانه‌های مرتبط با تصمیم گیری باید ارتقا پیدا کند، یادآور شد: بُعد دیگر هوشمندسازی شهر و شهرداری موضوع، اجتماعی است؛ ایجاد ارتباط و مشارکت میان مدیران از طریق خدمات الکترونیک انجام می‌شود، اما در گام نخست اعتماد نیز باید در این روند شکل بگیرد تا آنان عادت کنند جلسات خود را به صورت آنلاین برگزار کنند، شهروندان نیز بسیاری از ارتباطات خود را می‌توانند به صورت آنلاین انجام دهند، اما بعد کالبدی هوشمندسازی و محیط هوشمندسازی نیاز به حضور فیزیکی افراد دارد.
محمدی بیان کرد: چنانچه ارتباط بین بانک‌های اطلاعاتی و پرونده هایی که در شهرداری وجود دارد در راستای هوشمندسازی سازمان‌ها اتفاق بیفتد، بخش مهمی از پایه‌های فرآیند هوشمندسازی و الکترونیکی کردن اقدامات شهری، انجام شده است و این اقدام موجب می‌شود تا نیازی به مراجعه حضوری شهروندان نباشد.
وی با بیان اینکه هوشمندسازی این امکان را به مراجعه‌کنندگان می‌دهد که تحت سیستم وب و با استفاده از مرورگرهای اینترنتی بدون مراجعه به شهرداری خدمات مورد نیاز را دریافت کنند، خاطرنشان کرد: باید در فرآیند هوشمندسازی روابط بین سازمانی، بین نهادی و بین بخشی نیز دیده و بسترسازی‌های فرهنگی و اجتماعی آن به درستی انجام شود بدان معنا که هم به شهروندان را آموزش دهیم و هم به اندازه کافی اطلاعات لازم را در اختیار آنها قرار دهیم از طرفی هوشمندسازی را به عنوان موضوعی جاری و ساری در امور مدیریتی ببینیم، تا به این مهم دست پیدا کنیم.
شهردار زربین شهر با بیان اینکه موضوع عمیق‌تر از یک راه اندازی سامانه است، تاکید کرد: داشتن زیرساخت های لازم و سامانه ای با به‌کارگیری آخرین فناوری‌های در دسترس، تنها بخشی از هوشمند سای شهر و شهرداری است،از این رو باید تلاشی مضاعف داشت تا آموزش شهروندان و هماهنگی با سایر نهادها نیز به درستی انجام گیرد تا این اقدام موثر به نتیجه برسد.

لینک کوتاه : http://www.nabzevatan.ir/?p=2363
  • نویسنده : حامد سلیمیان

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.