• امروز : جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳

یزدی زاده: نقشه راه محیط زیستی ذوب آهن در حال آماده سازی است

  • کد خبر : 2247
  • 21 خرداد 1399 - 13:03
یزدی زاده: نقشه راه محیط زیستی ذوب آهن در حال آماده سازی است
مدیرعامل شرکت سهامی ذوب اهن گفت: اقدام ارزشمندی با همکاری اداره کل محیط زیست در حال انجام است و قصد داریم طرح جامع زیست محیطی را ترسیم کنیم. این طرح نشان می‌دهد ذوب آهن در حوزه‌های مختلف زیست محیطی باید چه اقدامات اصلاحی انجام دهد.

به گزارش نبض وطن، منصور یزدی زاده در نشست خبری با اصحاب رسانه با محوریت پروژه‌های زیست محیطی ذوب آهن اصفهان اظهار کرد: آلاینده‌هایی که در هر صنعتی تولید می‌شود به طور کلی گذرا است و به طور دائمی نیست، اما ذوب آهن اصفهان در تلاش است که وضعیت زیست محیطی خود را با استانداردهای جهانی مطابقت دهد.
وی افزود: در هر جایی که صنعت و تولید وجود داشته باشد به همراه آن آلودگی نیز تولید خواهد شد اما می‌توان این آلودگی را کنترل کرد از این رو ما در تلاش هستیم ذوب آهن را یک صنعت سبز در کشور مطرح کنیم اما صنعت سبز به آن معنا نیست که آلاینده‌های تولید شده از آن به صفر می‌رسد بلکه باید به بهترین نحو آن را کنترل کرد.
مدیرعامل شرکت سهامی ذوب آهن تصریح کرد: پیش از آنکه بخواهیم وضعیت آلایندگی که به دلیل تولید از کارخانه ذوب آهن خارج می شود را کنترل کنیم، باید در ابتدا به فکر حفظ سلامت و امنیت جانی بیش از ۱۴ هزار نفر پرسنل شرکت باشیم وبا این سیاست قطعا سلامت مردم نیز مورد توجه قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: باید باور کنیم که نمی‌توان آلاینده‌های هیچ صنعتی را به صفر رساند و همواره چه در داخل و چه در خارج از کشور صنایع آلودگی‌های خاص خود را دارند اما با اعتقاد به این موضوع می‌توانیم ذوب آهن را یک صنعت سبز در کشور مبدل کنیم‌.
یزدی زاده با بیان اینکه باتری‌های پخت کک زمانی آلودگی بیش از حد مجاز تولید می‌کرد،ادامه داد: در گذشته یکی از اصلی‌ترین معضلات ذوب آهن آلاینده‌هایی بود که به واسطه فعالیت واحد کک سازی به وجود می‌آمد اما با برگزاری مناقصه‌های مختلف که با هدف بهبود عملکرد این باتری برگزار شد و اقدامات صورت گرفته در خصوص نصب درب های فلکسیبل اکنون آلودگی آن به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.
وی عنوان کرد: این اقدام بزرگ گامی دیگر برای رسیدن به وضعیت پایدار زیست محیطی در کارخانه ذوب آهن اصفهان بود.
مدیرعامل شرکت سهامی ذوب آهن اصفهان با بیان اینکه در تلاش هستیم مصرف آب خام خود را تا حد ممکن کاهش دهیم، بیان کرد:مصرف آب ذوب آهن در ۱۰ سال گذشته به ازای تولید هر کیلو محصول از ۱۱ لیتر به حدود پنج لیتر رسیده است.
وی متذکر شد: تصفیه پساب در کارخانه آغاز شده است و پساب ایمان شهر خریداری و در شرف خرید پساب قرار داریم؛ خرید پساب فلاورجان نیز در دستور کار است و تلاش می‌کنیم در سه سال آینده میزان آب مصرف شده به ازای هر کیلو گرم محصول به ۱.۵ لیتر برسد. هدف ذوب آهن این است که آب و هوا آلوده نشود.
مدیرعامل شرکت سهامی ذوب اهن اصفهان با بیان اینکه کمتر از ۱۰ درصد آب کشور صرف صنعت می‌شود، خاطرنشان کرد: بیشتر منابع آبی کشور در حوزه کشاورزی صرف می‌شود اما هر وقت بحث کم آبی می‌شود می‌گویند ذوب آهن و فولاد مبارکه تعطیل شود.
و افزود: طبق قانون کارخانه ذوب آهن باید یک مترمکعب آب در ثانیه از زاینده رود برداشت کند اما این میزان در حال حاضر کمتر از ۴۰ درصد حق قانونی این کارخانه است.
یزدی زاده ادامه داد: احداث تصفیه خانه پساب‌های صنعتی و انسانی از برنامه‌های سه سال آینده ذوب آهن است که این اقدام سبب کاهش مصرف آب در تولیدات می‌شود و پیش‌بینی می‌شود به ازای هر کیلو محصول تولید شده، ۱.۵ تا ۲ لیتر آب مصرف خواهد شد. البته بحث مصرف آب در صنایع یکی از مهمترین و پیچیده‌ترین مباحث مطرح شده در صنایع مناطق مختلف کشور است.
وی افزود: سهم فولاد در مصرف آب، کمتر از ۳ درصد است، این میزان مصرف آب در مقابل عوامل دیگری مانند کشاورزی ناچیز است و اگر بخواهیم مدیریت درستی در مصرف آب داشته باشیم باید ابتدا از مشکلات بزرگتر آغاز کنیم. در سال ۹۷ که سالی کم آب بود، همچون دیگر صنایع و افراد، صنعت ذوب آهن هم دچار مشکلاتی در امر تولید شد اما در صددیم که میزان آب مصرفی خود را با تولید اب مورد نیازمان کاهش دهیم.
یزدی زاده بیان کرد: ذوب آهن اصفهان در پی استفاده دوباره از پسماندهای تولیدات خود است که این موضوع می‌تواند کمک به بزرگی به کاهش آلودگی‌های شرکت ‌کند. ۸۰ درصد تولید فولاد در دنیا به روش کوره بلند ذوب آهن است که یکی از مهمترین ویژگی‌های این روش، استفاده دوباره از پسماندهای تولیدات است و در نیروگاه‌ها و منابع به شکل‌های مختلفی استفاده می‌شود.
وی با اشاره به اینکه ذوب آهن اصفهان ۱۶ هزار و ۵۰۰ هکتار فضای سبز احداث کرده است، گفت: به طور کلی مساحت مجموعه ذوب آهن ۸۰۰ هکتار است و طبق قوانین جهانی باید ۲۵ درصد از این مساحت به فضای سبز اختصاص یابد. اما ذوب آهن بیش از ۸۰ درصد از مساحت استاندارد جهانی را به فضای سبز اختصاص داده است.
مدیرعامل ذوب آهن اصفهان با اشاره به بر‌هم خوردن تعادل زنجیره رسیدن سنگ به محصول گفت: در افق ۱۴۰۰ که پیش‌بینی‌هایی در زمینه کمبود مواد اولیه رقم خورده نیز همچنان با کمبود این مواد مواجه هستیم و مقدار مصرفی پیش‌بینی شده در این طرح برای صنایع فولادی ناکافی است. البته مسئولان مربوطه متوجه مشکلات شده‌اند و در پی تامین مواد اولیه هستند؛ اما قیمت تمام شده این مواد روز به روز در حال افزایش است و سود صنایع فولادی را به کاهش رسانده است که این باعث افزایش سود معادن و بر هم خوردن عدالت در پخش سود مواد اولیه می‌شود.
وی با بیان اینکه طرح جامع زیست محیطی مهمترین طرحی است که در زمینه بهبود اوضاع محیط زیستی شرکت در حال اجرا است، اظهار کرد: در این طرح چندین بار تاکید شده که باید تمامی مسائل و مشکلات زیست محیطی ذوب آهن مطرح شود و راه حلی برای بهبود آن ارائه شود اما باید بپذیریم که در اجرای برخی از برنامه‌های زیست محیطی به دلیل وجود تحریم‌ها ناتوان هستیم.
یزدی زاده خاطرنشان کرد: برای بهبود باتری پخت کک ۳ بار مناقصه گذاشتیم که متاسفانه به دلیل تحریم‌ها هر بار سرمایه گذاران خارجی کنار کشیدند. بنابراین برای بهبود کامل وضعیت زیست محیطی ذوب آهن باید صبور باشیم تا بتوانیم بهترین راه حل‌ها برای بهبود این معضل را ارائه دهیم.

لینک کوتاه : http://www.nabzevatan.ir/?p=2247
  • نویسنده : حامد سلیمیان

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.